martes, 9 de julio de 2024

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. JULIOL - 2024.

 

 

Que el Corazón de Jesús toque los corazones

de quienes quieren la guerra

Papa Francesc.    Àngelus, 09/06/2024.

 

 

“DAVANT DE LA FESTA PATRONAL DE SANTA MARIA MAGDALENA

En ocasió de la festa de Santa Maria Magdalena, farà 36 anys que el papa Sant Joan Pau II,

declarà el 1988 “Any Marià”, i el 15 d’agost, coincidint amb la solemnitat de l’Asumpció de María, publicà la Carta Apostòlica “Mulieris Dignitatem”, el primer document del Magisteri dedicat de ple a la dona, sobre dos eixos, “dignitat” i “vocació”, i tanmateix defensa la complementarietat existent entre homes i dones en les seves funcions, la qual cosa entra en consonància amb la filosofia del nou feminisme creixent.

Mulieris Dignitatem ens mostra l’Evangeli de Joan (cf. també Mc 16, 9) on hi ha el paper de la nostra Santa, María de Magdala, com la primera que es troba amb Jesús ressuscitat. Primer el confont amb el que vigilava el lloc i només el reconeix quan Ell la crida pel seu nom: ‘María’. Ella es girà i li diu en hebreu: ‘Rabbuní’ -Mestre-!.

La trobada la portà il·lusionada a dir als deixebles que havia vist el Senyor, (Jn 20, 16-18). El fet ens posa de manifest que Jesús confiava l’escència del seu missatge, -en aquest cas la seva resurrecció-, a les dones, d’igual manera que, en altres ocasions ho feia amb els homes.

L’escena sintonitza amb les paraules de Joel: “Derramaré el meu esperit a tota carn. Els vostres fills i les vostres filles profetitzaran” (Jl 3, 1).

Reconèixer a Jesús Ressuscitat i donar-ne testimoni. Aquesta és la tasca que, propers a Santa Maria Magdalena, el Senyor també ens posa en la nostra missió. Pensem’hi.

Santa Maria Magdalena: Pregueu per nosaltres! 

XXIII JORNADES DE RESPONSABLES DE CATEQUESI.

Els darrers 28 i 29 de juny, a La Salle Bonanova, el Secretariat Interdiocesà de Catequesi, organitzà les XXIII Jornades per a responsables, amb uns 70 participants, de Catalunya i les Illes.

La primera ponència : «Elements fonamentals en la formació del catequista», anà a càrrec de la Gna. María Granados, sotsdirectora de la Comisión Episcopal para la Evangelización, Catequesis y Catecumenado , tractà els elements de la formació que hi ha al Directori de la Catequesi.

La segona ponència «Com fer arribar la formació als catequistes», a càrrec de Mn. Antoni Elvira, delegat de catequesi d’Urgell, mostrà els elements bàsics en la formació del catequista i la necessitat de la formació permanent, apel·lant a la responsabilitat del propi catequista com a protagonista de la seva formació.

La tercera ponència «Fer catequesi, ser catequista» a càrrec de Mn. Xavier Romero, delegat de catequesi de Solsona, detallà el procés per tal d’esdevenir catequista al si de la comunitat que li encarrega aquesta tasca, i la formació inicial necessària per tal de dur a terme la missió.

Tant en les ponències com en els treballs en grups es van poder canviar opinions i experiències molt profitoses i ben valorades pels participants. La nostra Delegada diocesana de Catequesi, Isabel Campmany, digué: “Sempre és un estímul veure com els catequistes es dediquen amb il·lusió renovada a la seva missió”. Aquesta il·lusió amb la qual treballen ve  sempre il·luminada per l’Esperit que els condueix i els dona les eines necessàries per la construcció del Regne de Déu.

JORNADA DE RESPONSABILITAT EN EL TRÀNSIT.

 

Aquest diumenge 7 de juliol, celebrem la Jornada de Responsabilitat en el Trànsit, en ple èxode de les vacances d’estiu i molt a prop de la festa de Sant Cristòfol, patró dels conductors i els transportistes.

«JO SOC EL CAMI, LA VERITAT I LA VIDA» (Jn 14,6), es el lema de la LVI Jornada Nacional de Responsabilitat en el Trànsit, que ens proposen de la pastoral de la carretera.

Tinguem ben en compte els nostres germans conductors i transportistes, tot agraint-los-hi els bon servei que fan en favor de la nostra societat. Posem-los a tots en les mans del Senyor, que és l’autèntic camí, veritat i vida, tot demanant que cada dia arribin feliços a la seva destinació.

AMB L’HOSPITALITAT AL SANTUARI DE LOURDES

L’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de la Província Eclesiàstica de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu, fundada el 1910, ofereix un servei d'atenció tant a persones malaltes, com a persones discapacitades i està adherida a l’Hospitalitat que hi ha al Santuari de Lourdes (Alts Pirineus).

Coincidint amb altres Hospitalitats de les Diòcesis catalanes, del 27 de juny a l’1 de juliol, la nostra Delegació de Viladecans, ha participat en el pelegrinatge a Lourdes, amb la presència de persones malaltes, discapacitades i voluntaris.

Lourdes és un gran centre de pelegrinatge, que ens facilita la possibilitat de trobar-nos-hi tots, en esperit de germanor, compartint-hi estones molt especials, plenes de sentiments, que troben ressò en l’esperança i la confiança en el Senyor, davant dels dolor i la malaltia, posant-nos i confiant en la intercessió de Maria.

El premi Memorial Cassià Just ha estat atorgat enguany a  La Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC), es tracte d’una distinció atorgada per la Direcció General d’Afers Religiosos en reconeixement al treball d’aquesta entitat a favor de la llibertat religiosa i de pensament, el paper de la dona en el context religiós i en la defensa i promoció de la llengua catalana.

D’aquest mode Afers Religiosos fa notar el lideratge femení de l’IBEC, presidit des de 2014 per la pastora de l’Església Evangèlica de Gràcia, Noemí Cortés Roca. Així, l’organisme ha fet seu el compromís de Cortés: “per la igualtat de gènere en el món protestant”.

El Memorial, que enguany ha arribat a l’onzena edició, també ha estat “un reconeixement al protestantisme català, que després d’una forta persecució durant el franquisme, és avui, per història i per nombre de comunitats, la principal minoria religiosa de Catalunya”.

El lliurament del guardó, una obra d’art original de l’escultor Lau Feliu, tindrà lloc el 18 de juliol en un acte al Palau de la Generalitat. Serà el segon premi que recollirà Noemí Cortés en poc més d’un mes, ja que el passat 24 de maig va rebre la Medalla al Mèrit Ecumènic 2024 com a reconeixement de la seva trajectòria dedicada a l’ecumenisme i el diàleg interreligiós.

PAPA FRANCESC.

“No podemos conformarnos con una fe marginal o privada”, digué el papa Francesc als participants de la sessió de clausura de la 50a Setmana Social dels Catòlics a Itàlia, celebrada a Trieste.

Per expressar-ho va utilitzar una imatge que ho resumeix tot i que els organitzadors de la trobada el van escollir com el seu símbol: El COR. D’aquest mode va oferir-ne dues reflexions interessants:

1a: Guarir els cors adolorits o indiferents: “Mientras nuestro sistema socioeconómico siga produciendo una víctima y haya un descartado, no podrá celebrarse la fiesta de la fraternidad universal”

2a: Posar en pràctica la creativitat, amb la participació política. Deia: Una democracia con el corazón sanado sigue cultivando sueños para el futuro, apuesta por las personas, exige la implicación personal y comunitaria”. I afegí: “No dejemos nunca de alimentar la confianza, seguros de que el tiempo es superior al espacio y de que iniciar procesos es más sabio que ocupar el espacio... Éste es el papel de la Iglesia: comprometerse en la esperanza, porque sin ella se administra el presente pero no se construye el futuro”.

 

Parròquia de St. Joan Baptista.

27/07. Dimarts:               Visita espiritual M. de D. de Montserrat, a les 19:30.

03/09. Dimarts:               Reunió del Consell Pastoral Parroquial, a les 19:30.

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte, a les 19:00.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingüe)

Dilluns feiners:                 Rosari.

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sagristia.

 

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

20/07. Dissabte:              Sopar de Festa Major de la parròquia, a les 20:45. Previ inscripció, (màxim 16/07/2024), preu 12’- €.

21/07. Diumenge:           Missa solemne d’acció de gràcies, en la diada patronal de Santa Maria Magdalena, a les 12:00.

02/09. Dilluns:                 Reunió del Consell Pastoral Parroquial, a les 19:30.

Eucaristies:                       Dissabte, vigílies i festes, a les 18:00 h. (bilingüe).

                                             Diumenge i festes de precepte, a les 12:00, (bilingüe)

 

Activitats Inter parroquials.

07/09. Dissabte:              Pregària de Vespres a l’ermita de la Mare de Déu de Sales, a les 18:00.

Despatx parroquial: dimarts, 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.