martes, 17 de julio de 2018

Full Nº 584 PARRÒQUIA DE SANTA MAGDALENA DE VILADECANS 15/7/2018; DIUMENGE XV



PARRÒQUIA

DE SANTA MAGDALENA
DE VILADECANS
15/7/2018   Nº 584
DIUMENGE XV

Europa encuentra de nuevo la esperanza cuando pone el hombre en el centro de sus instituciones. San Benito Ruega por nosotros! Papa Francisco                  


L’EVANGELI DEL DIUMENGE
Aquesta vegada trobem Jesús enviant els apòstols a la missió. I els adverteix de la importància de l’estil de vida. L'estil de vida de l’apòstol, del militant, ha de donar forma al missatge que anuncia. Un estil de senzillesa, d’humilitat, de pobresa, que expressa la confiança que seran acollits i que és Déu qui els envia i actua. No es tracta, per tant, de ser pobre per ser pobre sinó de ser-ho al servei del missatge. Sense aquest estil de vida, el missatge no es transmet.      Mn. Josep Maria Romeguera
AVISOS:
1)    Sábado 21 de julio cena popular en la fiesta de Santa Magdalena. Hay que apuntarse antes del miércoles, al teléfono: 610.052.089 de Juan Ortiz: Precio 7 €. Nos gustaría contar con vuestra presencia.
2)    Domingo día 22 de julio a las 12 h. de la mañana: oficio de Fiesta Mayor de Santa María Magdalena. Misa Concelebrada. Representación de Santa Magdalena. Y Bendición del agua Olorosa. Os esperamos!
ORACION A SANTA MARÍA MAGDALENA
Señor, Dios nuestro, Cristo, tu unigénito, confió, antes que a nadie, a María Magdalena la misión de anunciar a los suyos la alegría pascual; concédenos a nosotros, por la intercesión y el ejemplo de aquella cuya fiesta celebramos, anunciar siempre a Cristo resucitado y verle un día glorioso en el reino de los cielos. Por nuestro Señor Jesucristo.
US ANIMO A LLEGIR “GAUDETE ET EXULTATE”
Em van convidar des de Fundació Claret a donar testimoni sobre la darrera Exhortació Apostòlica “Gaudete et exsultate” (Alegreu-vos-en i celebreu-ho (Mt 5, 12)). Abans de començar a llegir-me-la vaig pensar….jo, una dona laica, mare de família, catequista, professora... què puc dir sobre la Santedat? A les primeres pàgines en vaig trobar la resposta: el papa Francesc ens diu que la crida a la santedat que fa Déu Pare per mitjà del seu fill Jesús i de l’Esperit Sant s’adreça també A TU, és a dir a cadascú de nosaltres, i això m’ha sacsejat i posat en camí per a ser millor persona.
Per què la santedat és parlar de BONDAT, de ser bona persona i de fer un camí de vida en comunitat. Quan els infants a la catequesi ens pregunten què són els sants, d'entrada tenim sempre la temptació de presentar-los superherois que fan coses extraordinàries que nosaltres no podrem arribar a fer mai. Però, en realitat els hauríem de parlar dels sants de carn i ossos, de persones normals i corrents com els seus progenitors i els seus mestres que s’esforcen per viure en cristià, ensopeguen, cauen i s’aixequen com tots els sants que han arribat als altars. Els sants no són sols imatges de guix o estampetes.... cadascú ha de trobar els seus sants AMICS, aquells amb qui fa proximitat segons l’experiència personal, i sent que l’acompanya tota la vida.
Estem cridats a la santedat, ens diu el Papa Francesc, i ens parla del que anomena “gran protocol” (capítol 25 de l’Evangeli de Mateu), les Benaurances que són la carta d’identitat dels cristians. L’actitud de la persona bona comença amb la no exclusió de ningú. Tots som únics i irrepetibles i se’ns convida a viure des de l’amor essent testimonis allà on duem a terme el nostre dia a dia. No serem sants per una acció concreta sinó per una trajectòria de vida i pregant sense defugir la trobada en l’altre, deixant-nos estimar i alliberar per Déu.
Llegint l’exhortació descobrim que els sants són mares, pares, familiars, amics, mestres, educadors, religiosos/es, sacerdots, el metge o el botiguer... que realitzen “accions ordinàries de manera extraordinària”, des d’actituds com l’alegria i bon humor, el discerniment, la paciència, l’estimació, el servei, la constància o la perseverança en el seu dia a dia per feixuc que pugui ser a vegades. I, sovint des de l’anonimat, el silenci i fins i tot des del menyspreu per part dels altres. El papa Francesc els anomena Sants de la porta del costat, perquè són propers a nosaltres i la viva imatge de la MISERICÒRDIA. Una misericòrdia entesa com a donar, ajudar i servir els altres; i també com a perdonar i comprendre. En definitiva ens toca respondre a la pregunta que sovint feia deia sant Felip Neri, un dels meus sants amics, “quan ens decidirem a ser bons, a fer el bé?”
Us animo a llegir la “Gaudete et exsultate” i deixar-vos interpel·lar. En definitiva, sortir de la zona de confort i posar en pràctica les benaurances, cadascú a la seva manera, des de la seva singularitat i no oblidant mai les tres paraules clau que el papa Francesc ens recorda sovint i que vertebren el creixement de cada ésser humà: 
Si us plau- Gràcies-Perdó.     Anna-Bel Carbonell Rios


Enllaç del nostra blogger:
parròquies de Viladecans:
 


No hay comentarios:

Publicar un comentario