viernes, 24 de agosto de 2018

PER ANAR LLEGIN: Missatge del Sant Pare per a la XXXIII Jornada Mundial de la Joventut 2018(3)


«No tinguis por, Maria. Has trobat gràcia davant de Déu» (Lc 1,30)
(Diumenge de Rams, 25 de març de 2018)
4.     Valentia en el present
La força per a tenir valor en el present ens ve de la convicció que la gràcia de Déu és amb nosaltres: valor per a portar endavant allò que Déu ens demana aquí i ara, en cada àmbit de la nostra vida; valor per a abraçar la vocació que Déu ens mostra; valor per a viure la nostra fe sense amagar-la o rebaixar-la.
Sí, quan ens obrim a la gràcia de Déu, l’impossible es converteix en realitat. «Si tenim Déu amb nosaltres, qui tindrem en contra?» (Rm 8,31). La gràcia de Déu toca l’avui de la vostra vida, us «aferra» així com sou, a totes les vostres pors i límits, però també revela els plans meravellosos de Déu. Vosaltres, joves, teniu necessitat de sentir que algú confia realment en vosaltres. Sapigueu que el Papa confia en vosaltres, que l’Església confia en vosaltres. I vosaltres, confieu en l’Església!
A Maria, jove, se li va confiar una tasca important, precisament perquè era jove. Vosaltres, joves, teniu força, travesseu una fase de la vida en què sens dubte no falten les energies. Empreu aquesta força i aquestes energies per a millorar el món, començant per la realitat més propera a vosaltres. Desitjo que en l’Església se us confiïn responsabilitats importants, que tingui la valentia de donar-vos espai; i vosaltres, prepareu-vos per a assumir aquesta responsabilitat.
Us convido a continuar contemplant l’amor de Maria: un amor atent, dinàmic, concret. Un amor ple d’audàcia i completament projectat cap al do de si mateixa. Una Església farcida d’aquestes qualitats marianes serà sempre Església en sortida, que va més enllà dels seus límits i confins per a fer que es vessi la gràcia rebuda. Si ens deixem contagiar per l’exemple de Maria, viurem de manera concreta la caritat que ens urgeix a estimar Déu més enllà de tot i de nosaltres mateixos, a estimar les persones amb les quals compartim la vida diària. I també podrem estimar a qui ens resulta poc simpàtic. És un amor que es converteix en servei i dedicació, especialment envers els més dèbils i pobres, que transforma els nostres rostres i ens omple d’alegria.
Voldria acabar amb les boniques paraules de sant Bernat en la seva famosa homilia sobre el misteri de l’Anunciació, paraules que expressen l’expectativa de tota la humanitat davant la resposta de Maria: «Vas sentir, Verge, que concebràs i infantaràs un fill; vas sentir que no serà per obra d’un home, sinó per obra de l’Esperit Sant. Mira que l’àngel espera la teva resposta. També nosaltres esperem, Senyora, aquesta paraula de misericòrdia. Per la teva breu resposta serem ara restablerts per a ser cridats de nou a la vida. Això mateix et demana el món tot prostrat als teus peus. Oh Verge, dóna aviat la teva resposta» (Homilia 4,8-9: Opera Omnia, Ed. Cisterciense, 4 [1966] 53-54).
Benvolguts joves: el Senyor, l’Església, el món, esperen també la vostra resposta a aquesta crida única que cadascú rep en aquesta vida. A mesura que s’acosta la JMJ de Panamà, us convido a preparar-vos per a la nostra cita amb l’alegria i l’entusiasme de qui vol ser partícip d’una gran aventura. La JMJ és per als valents, no per a joves que només cerquen comoditat i que tiren enrere davant les dificultats. Accepteu el desafiament?
Francesc
Vaticà, 11 de febrer de 2018, VI Diumenge del Temps Ordinari
Memòria de la Mare de Déu de Lourdes
TEXTOS TRETS DE:

Enllaç del nostra blogger:
parròquies de Viladecans:

No hay comentarios:

Publicar un comentario