miércoles, 3 de junio de 2020

full dominical n. 4; PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA, I STA. MARIA MAGDALENA DE VILADECANS 31/05/2020.

PARRÒQUIES DE

SANT JOAN BAPTISTA,

 I

STA. MARIA MAGDALENA

DE VILADECANS

31/05/2020. Núm. 4.


El Espíritu Santo, cuando lo invitamos a nuestras heridas, unge los malos recuerdos con el bálsamo de la esperanza, porque Él reconstruye la esperanza.                                                    Papa Francisco.

 

L’EVANGELI DEL DIUMENGE DE PENTECOSTA

Arribem al final de la Pasqua. Celebrem el do de l'Esperit Sant. Déu s'ha donat en la persona del Fill. Ara es vessa sobre tot el món amb l'Esperit Sant. I l'Església assumeix la responsabilitat segons aquesta Novetat perquè les persones que es deixin tocar per l'Esperit Sant tinguin el referent necessari per a contrastar, discernir.

LA PRIMERA EUCARISTIA POSTCONFINAMENT

El passat 18 de maig alguns feligresos de sant Joan i Santa Magdalena ens reuníem per celebrar l’eucaristia, després de 64 dies de confinament, per primer cop. Ho fèiem amb restriccions: limitació d’aforament, 98 persones a Sant Joan, 59 a Santa Magdalena, us de mascara, desinfectant... si, però ho visquérem amb una gran emoció. Durant els dies de confinament ens havíem sentit impotents davant el sofriment de tants malalts, les seves famílies, el personal sanitari. Les autoritats havien decretat un confinament total. A casa no paràvem d’escoltar males notícies i les misses les seguíem per televisió. Aleshores aquella senzilla celebració diària tenia un to especial. Podíem comprovar que no és el mateix! Que la trobada sagramental te una raó de ser. Vàrem pensar en tot el que esta passant i vàrem sentir-nos més a prop dels consols del Senyor.

Fins avui a la província de Barcelona han mort 5.583 persones, majoritàriament gent gran o amb patologies prèvies, també joves. El nombre de infectats que han passat la malaltia en aïllament es molt elevat: 194.497. El nombre d’asintomatics desconegut. Sabem que alguns dels recuperats, pateixen seqüeles. Però sobre tot els que han mort ho han fet sols i amb patiment. Les famílies no els han pogut acompanyar. El personal sanitari i de les residencies han hagut de fer mans i mànigues. En fi uns fets que no hem d’oblidar.

En la darrera setmana han mort 39 persones i només s’han declarat 187 casos més. Però mentre hi hagi un sol cas es que el virus encara esta entre nosaltres. El govern central ha comunicat el traspàs de 63 persones del món sanitari.

En fi cal que continuem cuidant-nos i si tenim febre no anem a llocs públics! sinó que ho notifiquem ràpidament al nostre centre sanitari. Cuidar cos, esperit, natura,  alimentació, esport, sol, pregària, solidaritat, compromís, família, societat.

Els mossens procurem estar ben actius en la pregària i el treball. Les reserves per sagraments que s’havien fet per aquests dies han caigut totes. Més que mai agraïm el vostre suport afectiu i econòmic. Moltes gràcies! Ara cal anar reprenent la vida parroquial i social sense abaixar la guàrdia però amb una gran il·lusió per continuar aportant el nostre gra de sorra pel be de tots.

 La propera setmana encara estarem en fase 1. Esperem que el dilluns 8 de juny puguem entrar a la fase 2. Permeteu que expliqui amb una mica més detall les fases de desconfinament pel que fa referencia a les parròquies.

1)        FASES DE APLICACIÓN

Fase 1. Se permite la asistencia grupal, pero no masiva, a los templos sin superar el tercio del aforo, con eucaristías dominicales y diarias.

Fase 2. Restablecimiento de los servicios ordinarios y grupales de la acción pastoral con los criterios organizativos y sanitarios —mitad del aforo, higiene, distancia— y medidas que se refieren a continuación.

Fase 3. Vida pastoral ordinaria que tenga en cuenta las medidas necesarias hasta que haya una solución médica a la enfermedad.

2)        INDICACIONES DE CARÁCTER GENERAL

a) Ante esta circunstancia, prorrogamos la dispensa del precepto dominical, invitando a la lectura de la Palabra de Dios y a la oración en las casas, pudiendo beneficiarse de la retransmisión a través de los medios de comunicación para quien no pueda acudir al templo. También, se invita a las personas mayores, enfermas o en situación de riesgo a que valoren la conveniencia de no salir de sus domicilios.

b) Se establece el aforo máximo de los templos (1/3 en la primera fase y 1/2 en la segunda) y respetar la distancia de seguridad.

c) En las Eucaristías dominicales, se recomienda que los fieles hagan uso de mascarilla con carácter general.

d) Las pilas de agua bendita continuarán vacías.

e) Las puertas de las iglesias se mantendrán abiertas a la entrada y salida de las celebraciones para no tener que tocar manillas o pomos.

3)        PAUTAS EN LA ENTRADA DE LA IGLESIA

a) Organizar, con personas responsables, la apertura y cierre de las puertas de entrada al templo, la distribución los fieles en el templo, el acceso a la hora de comulgar y la salida de la iglesia al finalizar, respetando la distancia de seguridad.

b) Ofrecer gel hidroalcohólico o algún desinfectante similar, a la entrada y salida de la iglesia.

4)        A TENER EN CUENTA DURANTE LA LITURGIA

a) Evitar los coros en la parroquia: se recomienda mantener un solo cantor o algunas voces individuales y algún instrumento. No habrá hoja de cantos ni se distribuirán pliegos con las lecturas o cualquier otro objeto o papel.

b) El cestillo de la colecta no se pasará durante el ofertorio, sino que el servicio de orden lo ofrecerá a la salida de la misa, siguiendo los criterios de seguridad señalados.

c) El cáliz, la patena y los copones estarán cubiertos con la «palia» durante la plegaria eucarística.

d) El sacerdote celebrante desinfectará sus manos al empezar el canon de la misa, y los demás ministros de la comunión antes de distribuirla.

e) El saludo de la paz, se suprime. Y el diálogo individual de la comunión («El Cuerpo de Cristo». «Amén»), se pronunciará de forma colectiva después de la respuesta «Señor no soy digno…», distribuyéndose la Eucaristía en silencio.

g) En el caso de que el sacerdote fuera mayor, establecer ministros extraordinarios de la Eucaristía para distribuir la comunión.

5) A LA SALIDA DE LA CELEBRACIÓN

a) Establecer la salida ordenada de la iglesia evitando agrupaciones de personas.

b) Desinfección continua del templo, bancos, objetos litúrgicos, etc.

6) OTRAS CELEBRACIONES

a) La celebración del Sacramento de la Reconciliación y los momentos de escucha de los fieles: además de las medidas generales, se ha de escoger un espacio amplio, mantener la distancia social asegurando la confidencialidad. Tanto el fiel como el confesor deberán llevar mascarilla.

b) Bautismo: Rito breve. En la administración del agua bautismal, hágase desde un recipiente al que no retorne el agua utilizada, evitando cualquier tipo de contacto entre los bautizandos. En las unciones se puede utilizar un algodón o bastoncillo de un solo uso,  incinerándose al terminar la celebración.

c) Confirmación: En la crismación se puede utilizar un algodón o bastoncillo, como se ha indicado en el caso del bautismo. Obsérvese la higiene de manos entre cada contacto, cuando haya varios confirmandos.

d) Matrimonio: Los anillos, arras, etc., deberán ser manipulados exclusivamente por los contrayentes. Manténganse la debida prudencia en la firma de los contrayentes y los testigos, así como en la entrega de la documentación correspondiente.

e) Unción de enfermos: Rito breve. En la administración de los óleos puede utilizarse un algodón o bastoncillo como se ha indicado anteriormente. Los sacerdotes muy mayores o enfermos no deberían administrar este sacramento a personas que están infectadas por coronavirus. En todo caso, obsérvense las indicaciones de protección indicadas por las autoridades sanitarias correspondientes.

f) Exequias de difuntos: Los funerales y las exequias seguirán los mismos criterios de la misa dominical. Aunque sea difícil en esos momentos de dolor, insistir en evitar los gestos de afecto que implican contacto personal y la importancia de mantener distancia de seguridad.

7) VISITAS A LA IGLESIA

a) Seguir las pautas generales ofrecidas, evitando la concentración y señalando los lugares para la oración y la adoración.

b) No permitir visitas turísticas en las fases 1 y 2 de la desescalada.

8) UTILIZACIÓN DE LAS DEPENDENCIAS PARROQUIALES

a) En la segunda fase las reuniones en dependencias parroquiales seguirán las pautas utilizadas para las reuniones culturales previstas por el Ministerio de Sanidad que consiste en un máximo de 1/3 de aforo en lugares cuyo aforo habitual es de 50 personas, respetando la distancia de seguridad y la utilización de mascarillas.

b) En la tercera fase el aforo pasa a ser de 1/2 en lugares de un aforo habitual de 50 personas y de 1/3 en lugares de un aforo habitual de 80 personas en las mismas condiciones de distancia y utilización de mascarillas.

LA DIÓCESI DE SANT FELIU S’UNEIX AL CONDOL DE TOTES LES FAMÍLIES

La Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat s’uneix a tota la ciutadania en acollir aquest període de dol oficial que ha declarat el Consell de Ministres, des del dia d’avui i fins el 6 de juny de 2020. Per altra part, a proposta de la Comissió Executiva de la CEE, hi ha prevista la celebració d’una Jornada pels afectats de la pandèmia a finals del mes de juliol.

VETLLA DE PENTECOSTA VIRTUAL ESGLESIA JOVE.

         Economia parroquial.

Dissabte 30 de maig, a les 22.30h, els joves cristians de Catalunya i les Illes són convocats a viure una experiència de l’Esperit. Aquesta vetla de pregària és una iniciativa de Església Jove (SIJ), per a la qual 16 joves de Catalunya i Mallorca han preparat les pregàries i els cants per celebrar junts la festa de Pentecosta. Per la situació de desconfinament  que estem vivint, el punt de trobada serà el Canal YouTube de Església Jove.

“No us heu oblidat de les vostres parròquies, mil gràcies!  Us necessitem !”

Com en anteriors edicions us recordem que veiem minvats els ingressos ordinaris, especialment per la manca de col·lectes a les misses, d’administració de Sagraments i de celebracions exequials. A la contra, a més, tenim una colla de despeses compromeses de consums, aportacions diocesanes i de manteniment, que no podem ajornar.

Parròquia de Sant Joan Baptista:              ES73 0182 4508 0802 0180 2640.

Parròquia de Santa Maria Magdalena:     ES32 0182 4508 0102 0205 3399.

Durant aquestes setmanes molts de vosaltres heu fet arribar donatius als mossens, us ho agraïm en nom del Grup d’Economia de cada parròquia, perquè ha estat tot un signe de responsabilitat i maduresa.

Publicación del total de donativos recibidos por la Parroquia de Santa María Magdalena Desde el 11 marzo de 2020 hasta el 28 de mayo del 2020

(30 de mayo, donación de una estola de ambón roja valorada en: 54 €)

28 de mayo donativo                                                                 25 €

28 de mayo donativo Caritas                                                    50 €

28 de mayo colecta i cera                                                       329 €

26 de mayo donativo                                                              280 €

4 de mayo donativo hermanos Gabrielistas                             50 €

5 de mayo donativo una familia                                            200 €

30 de abril donativo                                                                60 €

29 de abril donativo                                                              280 €

27 de abril donativo                                                              150 €

21 de abril                                                                            300 €

2 de abril donativo hermanos Gabrielistas                            50 €

18 de marzo                                                                         300€                                           Total                                                                                    2.064

Publicació dels donatius rebuts per la Parròquia de Sant Joan Baptista de Viladecans

Des de el 11 de març de 2020 fins el 28 de maig del 2020 en el BBVA.

(30 de maig donació de un passamà per l’entrada del Centre Catequètic.)

(9 de maig donació del gel hidroalcohòlic valorat en: 136 €)

27 de maig donatiu per Caritas                                                         220 €

27 de maig  total donatius en sobres                                                 410 €

27 de maig col·lecta especial                                                            989,93 €

5 de maig donatiu                                                                               50 €

22 d’abril donatiu                                                                             150 €

21 d’abril donatius                                                                            240 €

18 de març donatiu                                                                           180 €

Publicació dels donatius rebuts por la Parròquia de Sant Joan Baptista de Viladecans.

Des de el 11-3-2020 fins el 22 de maig del 2020 en la conta de la Caixa

11 de març donatiu bancari                                                            100 €

11 de març donatiu bancari                                                              50 €

                                                                                           Total 2.389,93

UNITS EN EL COMPROMÍS I LA PREGÀRIA!

      A la Parròquia de Sant Joan,

 Pregària del

Sant Rosari el proper 1 de juny,

a un quart de vuit del vespre.

Comunicat de la reunió n. 236 de la Conferència Episcopal Tarraconense

El dimarts 26 de maig de 2020, els Bisbes que formen la Conferència Episcopal Tarraconense (CET) han celebrat la reunió número 236 de la Conferència, en la qual han pogut participar-hi tots amb modalitat telemàtica.

1-. Els Bisbes han tractat sobre el retorn progressiu a la normalitat de les celebracions litúrgiques i l’activitat pastoral a les parròquies i temples de les 10 diòcesis amb seu a Catalunya a partir de l’aplicació de les diverses fases de desconfinament, i manifesten la seva acció de gràcies pel retorn a la normalitat del culte cristià.

2-. També han tractat diferents qüestions relatives a l’ensenyament i han valorat molt el treball exemplar que la comunitat educativa ha portat a terme durant el període de confinament envers els infants, adolescents i joves, i donant tot tipus de suport a les famílies.

En aquests moments d’emergència educativa, han expressat el desig que sigui respectada la llibertat d'educació i el dret dels pares a triar el centre educatiu per als seus fills i filles, i que es consideri l’escola concertada com a part del servei educatiu a Catalunya, tal com indica la Llei d’Educació de Catalunya LEC (2009).

En aquest sentit, els bisbes veuen amb preocupació la recent decisió de la Conselleria d’Educació de la Generalitat de Catalunya de no renovar el concert a les escoles amb educació diferenciada i demanen que es reconsideri aquesta decisió.

3-. D’acord amb les indicacions de la Comissió Executiva de la CEE, se celebrarà a les Catedrals de les deu Diòcesis amb seu a Catalunya una eucaristia per les víctimes de la Covid-19, i alhora per homenatjar la gent gran i agrair el treball de tantes persones per poder superar aquesta pandèmia. A cada diòcesi s’anunciarà oportunament la data concreta i l’hora.

bisbat de Sant Feliu

https://www.bisbatsantfeliu.cat/

parròquies de Viladecans:

https://parroquiesdeviladecans.cat/

Enllaç del nostra blogger:

https://santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com/

amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

https://ermitadesales.wordpress.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario