domingo, 1 de septiembre de 2024

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 1 DE SETEMBRE 2024.


 

“La fe y la oración verdaderas abren la mente y el corazón,

no los cierran”      Papa Francesc.   Àngelus, 11/08/2024.

 

LA FESTA DE LA MARE DE DÉU DE SALES

Tot a punt per a celebrar la festa de la Mare de Déu de Sales,

copatrona de Viladecans.

Comencem el dissabte 7 tenim la pregària de Vespres, a l’ermita de la Mare de Déu de Sales i el dia següent, diumenge 8, celebrarem de manera solemne i afectiva, la nostra patrona, la Mare de Déu de Sales.

Per remarcar-ne la seva centralitat, a la parròquia de Sta. Maria Magdalena, aquest dia, no s’hi celebrarà l’Eucaristia, i tampoc se’n celebraran en horari habitual a St. Joan Baptista, de mode que tota la feligresia està convidada a celebrar el diumenge a la Missa de Festa Major, a St. Joan Baptista, a les 12:00 h.

Volem que aquesta Eucaristia uneixi a tots els viladecanencs i viladecanenques que compartim una mateixa fe al redós de la imatge de la Mare de Déu de Sales, que té el seu origen en l’ermita, del segle XI o XII, que porta el seu nom, sobre vila romana del segle II, anomenada “Vila Caius”, que donà el nom de Viladecans, a la nostra ciutat.

Com els nostres ancestres, amb la seva fe, confiaren en Maria, sota l’advocació de Sales, també nosaltres pregustem el tresor de confiar en la intercessió de Maria, Mare de Jesús i Mare nostra, vora el seu Fill Jesús

El proper 7 de setembre, també s’inicien els actes del Mil·lenari de Montserrat.   Amb tot plegat “TINGUEM UN BON INICI DE CURS.”

EL PAPA FRANCESC DEMANA DE NOU LA PAU.

En la darrera audiencia general del dimecres 28 d’agost, el papa Francesc, va fer una enèrgica crida per la pau al món, esmentant-hi especialment a Palestina, Israel, la «martiritzada Ucraina», Myanmar y Kivu del Norte, convidant als presents a unir-se en la pregària, per tal que «los mares y los desiertos se conviertan en espacios donde Dios pueda abrir caminos de libertad y fraternidad».

El Pontifex dirigí una salutació als fidels polacs, que els darrers anys han exercit «un gran ajud samarità i comprensió vers els refugiats de guerra», i els exhortà a continuar essent hospiralaris amb els ucranians que ho han perdut tot, ajudant-los amb misericòrdia fraterna, tot invocant a la Sagrada Família de Natzareth, que també es va haber de refugiar en un país extranger.

Coincidint amb la memòria litúrgica de Sant Agustí, el papa Francesc invocà que s’inspiri la solidaritat entre els pobles, que la seva intercessió faci que els mars i els deserts esdevinguint espais on Déu pugui obrir-hi camins de llibertat i fraternitat. Demanà cercar la saviesa i cercar a Déu com feia Sant Agustí, recordant-ne el «largo camino interior de búsqueda» del bisbe d’Hipona, que el va portar a reconèixer que Déu «ens estima i els nostres cors inquiets, en darrer terme, només troben repòs i pau en Ell. Abans de la benedicció final, el papa Francesc convidà als presents a imitar a Sant Agustí, a tenir «sed d’autèntica saviesa» i a cercar «constantment al Señor, font viva de l’amor etern».

ORDENACIÓ DEL NOU BISBE COADJUTOR D’URGELL.

El proper 21 de setembre, Mons. Josep-Lluís Serrano Pentinat, rebrà l’ordenació episcopal, a la Catedral de la Seu d’Urgell. Nomenat pel papa Francesc, bisbe coadjutor, d’Urgell, té el dret de successió, quan es faci efectiva la jubilació de Mons. Joan Enric Vives, que ja ha complert 75 anys; aleshores el rellevarà com a Bisbe titular i Copríncep d’Andorra.

Acompanyem amb la nostra pregària a Mons. Josep-Lluís, tot desitjant que de la seva tasca n’esdevinguin forces fruits pastorals en bé d’aquella diòcesi i en bé de l’Església i acompanyem també a Mons. Joan-Enric, perquè en la nova etapa que s’acosta, segueixi entusiasmant-nos i motivant-nos, en el camí de la fe i d’estimació a la nostra Església.

 

PELEGRINATGE A LOURDES.

L’Hospitalitat tornarà al Santuari de Lourdes, amb el nostre bisbe diocesà Mons. Agustí Cortés, del proper dijous 26 al dilluns 30 de setembre. La nostra Delegació de Viladecans, ja hi va anar el darrer mes de juny. Els que desitgeu afegir-vos-hi, podeu fer-ho per WhatsApp al 683 463 449 o per correu-e a info@hospitalitat.org. trucant a les tardes al telèfon 934 874 009.

També us en informaran a la nostra Delegació, trucant a Montserrat, al 639 510 805 o a Enriqueta al 679 522 705.

Tan de bo tots, en alguna ocasió, puguem tenir l’oportunitat de visitar el Santuari i la Cova de la Mare de Déu de Lourdes, acompanyant persones malaltes o discapacitades, compartint-hi la fe, l’esperança i l’esperit de servei, que brollen de Maria.

TESTIMONIS D’ESPERANÇA.

 

Ara que comencem el curs, a més d’atendre de la millor manera les particularitats pastorals de les nostres parròquies, tenim tres temes per implicar-nos-hi, que els Consells Parroquials també hauran de liderar:

1.- El “Mil·lenari de Montserrat.” En la propera romeria a Montserrat, el 12 d’octubre, tindrem l’oportunitat de conèixer amb més detall l’abast d’aquest esdeveniment, de fidelitat i esperança a Santa Maria, que catalans i gent d’arreu, han mantingut, “durant mil anys”, tenint-la i confiant-hi com la millor intercessora davant de Déu.

2.- La cloenda del Sínode, a Roma, “Per una Església sinodal: comunió, participació i missió”: Pendents de la finalització de la segona sessió de treball dels pares i mares sinodals, l’octubre de 2024, (Cf Instrumentum laboris). Amb l’esperança de ser una Església cada dia més oberta, on tots junts avancem i actuem, en l’escolta, l’acompanyament i el discerniment, a nivell intern i en diàleg amb el món actual. Per desig del Papa Francesc, a nivell diocesà estem tots convidats a celebrar aquesta cloenda, el diumenge 29 de desembre 2024, a la Catedral-parròquia de St. Llorenç, de St. Feliu de Llobregat.

3.- L’Any Sant, amb el Jubileu de l’Esperança, convocat pel papa Francesc, a Roma, en la butlla “Spes non confundit”, (l’esperança no pot defraudar, Rm 5, 5), ens aporta la possibilitat de revisar i esmenar la nostra vida, com un kairós per a tots: Un any per fer experiència de la gràcia de Déu. Ho tindrem en compte i ho desenvoluparem a les nostres parròquies i a nivell diocesà. També hi ha la possibilitat de pelegrinar a Roma, de manera complementària.

CATEQUESI FAMILIAR.

Del 23 al 30 de setembre, (llevat el 29 que és diumenge), de 17:00 a 18:30, a Sant Joan Baptista, farem les inscripcions dels nens i nenes, als cursos de catequesi. Els que vinguin de nou, al primer curs, han de fer el tercer curs d’Educació Primària.

Recordem que els pares i mares també formen part d’aquesta catequesi familiar, participant en les sessions mensuals de seguiment.

Parròquia de St. Joan Baptista.

03/09. Dimarts:                       Reunió del Consell Pastoral Parroquial, a les 19:30.

08/09. Diumenge:           La Mare de Déu de Sales, Eucaristia concelebrada a les 12:00 h, on hi predicarà mossèn Enric Termes, vicari episcopal de la zona 1, de Barcelona.

                                                    A les 13:00, al pati de la parròquia, compartirem la festa i l’amistat, en un aperitiu popular.

                                                   EXCEPCIONALMENT, AQUEST DIA, NO CELEBRAREM LES EUCARISTIES DE LES 10:45 ni de les 13:00.

09/09. Dilluns:                         Reunió de catequistes d’infants i pares, a les 19:30.

27/09. Divendres:                  Visita espiritual M. de D. de Montserrat, a les 19:30.

Eucaristies:                              De dilluns a dissabte, a les 19:00.

                                                    Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingüe)

Dilluns feiners:                        Rosari.

Dijous feiners:                         Assaig de cants, a les 19:30, a la sagristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

02/09. Dimarts:                       Reunió del Consell Pastoral Parroquial, a les 19:30.

08/09. Diumenge:                  Per tal de poder compartir l’Eucaristia concelebrada, de festa major, a la parròquia de Sant Joan, EXCEPCIONALMENT, AQUEST DIA, NO CELEBRAREM L’EUCARISTIA DOMINICAL DE LES 12:00.

Eucaristies:                              Dissabte, vigílies i festes, a les 20:00 h. (bilingüe).

                                                    Diumenge i festes de precepte, a les 12:00, (bilingüe)

Activitats Inter parroquials.

07/09. Dissabte:                      Pregària de Vespres de la Mare de Déu, a l’ermita de la Mare de Déu de Sales, a les 18:00.

13/09. Divendres:                  Reunió del CPA., a les 20:00, a St. Pere de Gavà.

22/09. Diumenge: XVII Jornada d'enviament de catequistes a les 17:00 a la Casa de l’Església de St. Feliu de Llobregat.

Despatx parroquial: dimarts, 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.