miércoles, 18 de enero de 2012

Unció als malalts del Centre Socio-Sanitari de la Federica Montseny

El passat dia 13 de gener, es va fer la imposició del sagrament de la unció a 50 residents del Centre Socio-Sanitari de la Federica Montseny en un acte que va estar presidit per a Mn. Manel Simó i on també va estar acompanyat, en tot moment, per a voluntàries de la Pastoral de la Salut de la Parròquia Santa Maria Magdalena.

Es sabut que el nostre grup de la Pastoral, guiats per el nostre rector Manel Simó, fa l'acompanyament a persones grans  en els seus  domicilis i als centres on resideixen, és per això que hem volgut començar l’any amb la imposicio d'un sagrament tant important per a les nostres persones grans com es la unció.

Mn. Manel Simó imposant la unció a un resident del Centre.
Què és la unció?
Com els altres sagraments, es considera instituït per Jesucrist encara que no consta un moment precís de la seva institució. S'acostuma a indicar que el text de la carta de Sant Jaume com a context de la funció i efectes del sagrament: Si entre vosaltres hi ha algú que està malalt, que faci cridar els qui presideixen la comunitat  perquè l'ungeixin amb oli en nom del Senyor i preguin per ell. (St 5, 14-15).

Els fidels poden rebre aquest sagrament diverses vegades a la vida. Fins el Concili Vaticà II, el sagrament se'l coneixia amb el nom d'extrema unció, atès a que solament s'administrava in extremis, és a dir, davant la imminència de la mort. El canvi de sentit imposat al sagrament pel Concili Vatocà II, respon a la necessitat de poder assistir o demanar per la salut dels malalts perquè l'Esperit Sant els acompanyi i reconforti.

No hay comentarios:

Publicar un comentario