martes, 23 de julio de 2013

Full informatiu núm. 351, diumenge 21 de juliol de 2013

FULL INFORMATIU
SANTA MARIA MAGDALENA. VILADECANS
41 anys al servei de la comunitat
n. 351 - 21 de juliol 2013
Web de la parròquia: santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com.es
email de Mn. Manel: manel.sim70@gmail.com

Diumenge setzè durant l’any – cicle C

Un acolliment complert

L’escena que ens proposa l’evangeli d’avui es presta, com gairebé moltes de les escenes reflectides pels evangelistes, a diferents interpretacions.
S’ha volgut veure molts cops una contraposició entre la vida activa i la vida contemplativa, entre els partidaris  d’una vida cristiana compromesa, traduïda en accions concretes, i els partidaris de la primacia de l’espiritualisme, promotors d’una vida de pregaria i sacrificis.
No sembla, però, que Jesús vulgui inclinar-se ni per uns ni pels altres, ja que és bastant clar que el cristianisme és pregària i acció, cultiu de la vida interior i estimació a les persones concretes, fe en Déu i lluita perquè sigui possible el seu projecte en la societat.

Per tant, intentem anar més a fons en el veritable ensenyament de Jesús en aquesta escena protagonitzada per les germanes Marta i Maria.

Jesús és un gran pedagog i, com a tal, entén que l’acolliment complert de les persones comporta sortir al pas de totes les seves necessitats. I en aquest sentit, Maria i Marta es complementen en l’acolliment de Jesús. Maria l’escolta i s’interessa per ell, i  Marta es desviu per atendre’l materialment.
Les persones no només necessiten ajudes materials, sinó a més a més,  molt sovint, que algú ens escolti prèviament i es posi al nostre costat. Una cosa és fer beneficència i una altra  exercir la veritable caritat.

Aleshores, dirà algú, ¿com és que Jesús diu a Maria que ha escollit la millor part? ¿Vol dir que ens hem de limitar a escoltar a les persones, sentir llàstima de les seves penes i intentar remeiar-les, i ja n’hi ha prou?
No.
Fixem-nos bé en les paraules que Jesús diu a Marta: Estàs preocupada i neguitosa per moltes coses...És a dir, el que Jesús critica d’ella no és el seu esperit de servei, però sí la seva manera de fer, i és que si ens emboliquem en cent coses, tenim el perill de no fer cap d’elles adequadament i ben feta,  i això és el que ens ha de preocupar.

Quan Jesús li diu a Marta que  només hi ha una cosa necessària, es refereix al fet de que l’acció, tot just perquè es tracta d’acció amb persones, ha d’anar sempre embolcada i matitzada per una reflexió que converteixi aquesta acció en una acció digna de les persones que la rebran.

En síntesi, si volem ser una comunitat acollidora haurem d’aprendre la lliçó de l’evangeli d’avui: escoltar i servir, pregar i treballar.


Manel Simó

La Puntilla
Verano verde

– ¿Te has fijado cómo está de verde la naturaleza este año con el agua que ha caído?
Contemplar la naturaleza en todo su esplendor y en todo su verdor suele ser siempre un buen entretenimiento  y una fuente de gozo durante el verano.
El verde es siempre un color refrescante y tranquilizador. Es el color del reino vegetal. Es color de agua, como el rojo es color de fuego, y por eso se simboliza a veces con ambos a los seres humanos, ya que somos, a la vez, agua y fuego. Van Gogh utilizaba con frecuencia los dos colores y escribió: con el rojo y con el verde intento expresar las terribles pasiones humanas.

Pero el verde es, sobre todo, el color de la esperanza. Es el color de la inmortalidad, significada universalmente en todos los pueblos por unos ramos verdes.
Por otra parte, algunos pintores medievales pintaron de verde la cruz del Calvario, mostrándola como el instrumento de la regeneración del género humano, redimido mediante el sacrificio de Cristo.
Y en la misma línea, en la liturgia bizantina, las dos consonantes (v i d) de la palabra verde forman un monograma para indicar la figura de Cristo redentor.

En el silencio armonioso de un Parque natural, repleto de naturaleza libre e incontaminada, revuelvo en mi mente estas ideas, mientras intento disfrutar de un verano teñido y henchido de un verde maravilloso

                                                                        
COMUNITAT VIVA

Una cerámica de recuerdo de los 40 años de la Parroquia
Por 5 euros podéis adquirir una cerámica que nos han hecho las monjas benedictinas de Montserrat, como recuerdo de los 40 años de nuestra Parròquia de santa María Magdalena.

La semana

Ø     Lunes, día 22, festividad de Santa María Magdalena, a las 8 de la noche, misa solemne concelebrada. Quedáis todos invitados.

Ø     El día 25, jueves, a las 11’30 de la mañana, el Casal d’Estiu ofrecerá una fiesta a los residentes de Frederica Montseny.

Bautizos: El domingo, día 28, recibirán el bautismo, en nuestra parroquia, las niñas Irene Rodríguez Tomás y Carla Muñoz Roda.. Bienvenidas a la fe y a la Iglesia, y enhorabuena a sus padres y familiares.

RECORDAD QUE LA MISA DE 8 DE LA TARDE DE LOS VIERNES
QUEDA SUSPENDIDA HASTA EL MES DE SEPTIEMBRE.
No obstante, la Parroquia permanecerá abierta de 8 a 9,
para quien quiera acudir.

PEREGRINACIÓN A ROMA Y ASÍS

La Parroquia está preparando una peregrinación a Roma y Asís (cinco días a Roma y uno a Asís), para los días 16 a 21 de septiembre. Precio: Ida y vuelta en avión, y pensión completa, unos 990 euros por persona. YA PODEIS RESERVAR PLAZAS. Se necesita un mínimo de 20 personas. La semana próxima se dará a conocer el programa completo.


Movimiento económico de la Parroquia durante el mes de junio de 2013

Entradas:
- Cuotas y recogido en los buzones………………………………….. 722, 13 euros
- Velas……………………………………………………………………. 240, 05
–Colecta especial de Cáritas……………………………………………560
–Bautizo y Pastoral de la salud…………………………………………  50
Aportación de los locales………………………………………………380     TOTAL: 1952, 18 euros

Salidas:
- Aportación mensual al obispado…………………………266, 96 euros
–Entrega de la colecta a Caritas…………………………..560
- Comunidad de propietarios………………………………145
- Teléfono…………………………………………………….. 51, 39
- Luz………………………………………………………….   56, 20
–Fotocopiadora…………………………………………….. 262, 33
                                                                                                  TOTAL: 1341, 88 euros

La próxima semana el Consejo de economía informará sobre algunos aspectos de la economía parroquial que hay que tener en cuenta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario