domingo, 1 de septiembre de 2013

Diumenge, 1 de setembre

FULL INFORMATIU
SANTA MARIA MAGDALENA. VILADECANS
41 anys al servei de la comunitat
n. 357 - 1 de setembre 2013
Web de la parròquia: santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com.es
email de Mn. Manel: manel.sim70@gmail.com



Diumenge vint-i-dos durant l’any – Cicle C

La pràctica de la gratuïtat

Reflexió dominical:
L’escena que ens presenta l’evangeli d’avui va ser una forta interpel·lació per a aquell fariseu que convidà Jesús a dinar, i és també una dura interpel·lació per a nosaltres.
Dos són els pensaments que sobresurten:

– en primer lloc, a la vida s’ha de tenir consciència i coneixement de la pròpia identitat, i aquesta és la veritable actitud d’humilitat, perquè l’humilitat, com molt bé va dir santa Teresa, és la veritat.
Aquells que s’assignaven els primers llocs a la taula es mentien a si mateixos, considerant-se més importants que els altres convidats, com aquest és també avui l’error dels qui pretenen ser superiors als altres pels seus diners, els seus càrrecs, els seus estudis, o els seus privilegis;

–i un segon punt, més important encara, són les paraules de Jesús al fariseu: quan facis un dinar o un sopar, no hi cridis els teus amics, ni els teus germans, ni els teus parents, ni veïns rics. Aquestes paraules poden semblar una mica desconcertants, però el que indiquen clarament és que l’amor familiar i les relacions amistoses són molt legítimes, però no han de ser necessàriament les relacions prioritàries o exclusives. Per això afegeix: quan facis un banquet, convida-hi pobres, invàlids, coixos i cecs, és a dir, persones que no tenen capacitat per correspondre de la mateixa manera a la teva invitació.
Aquest és el punt clau: vivim en una societat on s’ha perdut el sentit de la gratuïtat i cada cop som menys capaços de viure desinteressadament.

Després del Concili Vaticà II es va parlar molt de l’opció pels pobres, de l’Església dels pobres, i el Papa Francesc ha tornat a repetir aquestes mateixes paraules.
¿Què voldrà dir, doncs, a la llum de l’evangeli d’avui, aquesta opció pels pobres? No és difícil esbrinar-ho.
La millor pràctica de la gratuïtat és aquella que s’exerceix amb els més indefensos i desvalguts. Aquest va ser l’estil de Jesús, i aquest és l’estil de vida al qual som cridats els seguidors de Jesús. No cal organitzar grans banquets i dinars, però sí que trobarem, sens dubte, gestos senzills de servei i acompanyament que podem fer dia rere dia.
Una actuació solidària, gratuïta i fraterna és la millor manera de lluitar contra una cobdícia que està corrompent el nostre món.

Compromís de la setmana: Fer algun gest desinteressat i gratuït envers alguna persona que ho necessiti.
Manel Simó
La Puntilla
            Vivir bien...
Andaba yo esta semana un poco espeso buscando un tema para la Puntilla, cuando de repente,  después de comentar el evangelio de este domingo, me topé con una oración muy popular:
–Verge santa del Roser, feu que en aquesta casa no hi hagi ni poc ni massa, sols el just per viure bé, es decir: Virgen santa del Rosario, haz que en esta casa no hay ni poco ni mucho, solamente lo justo para vivir bien…
Pues me vino como anillo al dedo, porque el evangelio nos animaba, como puede leerse en esta misma página, a llevar una vida donde no falten los gestos de desinterés y gratuidad hacia las personas que más lo necesiten y menos nos lo puedan devolver y  recompensar.
Y mi pregunta es:
¿Es esta actitud compatible con lo que hoy entienden muchas personas por vivir bien, tal como se le pide a la Virgen?

Estamos naturalmente ante un concepto que es absolutamente relativo y cada cual y cada quien ha de definir muy bien qué es lo que entiende por vivir bien, y valga la redundancia.
¿Es vivir bien consumir por consumir, más allá de lo necesario? ¿Es vivir bien acumular por acumular? ¿Consiste el vivir bien en el manoseado tríptico de salud, dinero y amor? ¿Es vivir bien deslomarse por tener y no preocuparse de ser?
Son unas cuantas preguntas que necesitan su correspondiente reflexión.


COMUNITAT VIVA

La semana
6 de septiembre, viernes: a las 11, Misa en la Residencia Frederica Montseny.
                                               a las 8 de la tarde, vísperas y Misa en la Parroquia.

El despacho parroquial vuelve a ser los viernes de 5,30 a 7,30
Y vuelven las misas de los viernes a las 8 de la tarde. Cuando cambie el horario será a las 7.
      
Bautizo: El sábado, día 7, recibirá el bautismo en nuestra Parroquia la niña Leire Padial Cuerda. Enhorabuena a sus padres y bienvenida a la Iglesia.

7 de septiembre, sábado: Misa a las 8 de la tarde.

Fiesta mayor de Viladecans
Domingo, 8 de septiembre, Mare de Déu de Sales, patrona de Viladecans.
En nuestra Parroquia la Misa será a las 10, en lugar de las 12.
A las 12, en san Juan, Misa solemne concelebrada.

SEPTIEMBRE HUELE YA A NUEVO CURSO
Es bueno que vayamos ya poniéndonos las pilas, porque el nuevo curso 2013-2014 está asomando, y si queremos avanzar, tendremos que planificar bien, pensar en recursos y personas, y seguir construyendo comunidad.

Anotar estas fechas:
Domingo, día 15, de 10 a 12, reunión del Consejo parroquial
Sábado, día 28, a las 6 de la tarde, CATEQUESIS DE ADULTOS
Domingo, día 29, de 10 a 12, ASAMBLEA PARROQUIAL.

Necesidad: El equipo de voluntarias de limpieza de la Parroquia (una vez cada quince días) necesita refuerzos. Hay personas que ya lo han hecho un tiempo, y otras se han hecho mayores. ¿Alguien se anima?

Lotería de Navidad
Disponemos ya de las papeletas para el sorteo de Navidad (a 5 euros cada una se juegan 4) Es el número 29.449.
Pedimos la colaboración de todos para vender papeletas, ya que, como sabéis nuestra economía va muy justa, y la ganancia que obtengamos nos irá muy bien.

Piensa: – El ruido no hace ningún bien, mientras que el bien no suele hacer ruido…
            – No hay nada que sea tan grande, ni tan grave, ni tan difícil, que no pueda incluirse en una oración
            – Perdona siempre a tu enemigo. Seguro que no habrá nada que le moleste más…
            – En los bosques no sólo cantan los pájaros que lo hacen muy bien…
            – La vida consiste en hacer cosas muy pequeñas, pero con un corazón muy grande
            – La lógica de Dios seguro que es distinta de nuestra lógica
            – El ser humano vacío es precisamente aquel que más está lleno de sí mismo






No hay comentarios:

Publicar un comentario