lunes, 14 de octubre de 2013

Full - 13 d'octubre 2013

FULL INFORMATIU
SANTA MARIA MAGDALENA. VILADECANS
41 anys al servei de la comunitat
n. 363 – 13 d’octubre 2013
Web de la parròquia: santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com.es
email de Mn. Manel: manel.sim70@gmail.com


La frase: Hay mucha gente que está descontenta de todo. ¿Pero sabéis de donde procede su mayor descontento? De su propia pasividad...
La cifra: Según un informe de Càritas, hay en España tres millones de personas muy necesitadas que se ven obligadas a vivir con ingresos inferiores a 307 euros mensuales.

Diumenge vint-i-vuit durant l’any – Cicle C
De deu, un...
Reflexió dominical:
                El text de l’evangeli d’avui ens recorda, d’alguna manera, la paràbola del bon samarità. Perquè de la mateixa manera que l’únic viatger que va atendre l’home apallissat pels lladres no va ser un jueu, sinó un samarità, l’únic leprós guarit que es mostra agraït a Jesús és també un samarità, i no pas els altres nou, que eren jueus.
Cal explicar que Samaria era una regió considerada pels jueus com a heterodoxa, ja que a causa de l’antiga política de l’imperi assiri, hi vivia gent de diferents races i es practicava una religió sincretista. Per això, entre els pobles jueu i samarità hi havia una profunda enemistat, i els jueus menyspreaven els samaritans. I un dels punts més conflictius era en relació amb el temple de Jerusalem com a únic lloc de culte a Déu. L’any 128 abans de Crist un jueus havien destruït el temple samarità del mont Garizin, i entre els anys 6 i 8 després de Crist, un grup de samaritans havien profanat el temple de Jerusalem durant les festes de Pasqua. 

D’altra part, la lepra de que parla l’evangeli era considerada un càstig sever de Déu i per això la legislació jueva indicava que els leprosos, a més a més de la seva possible curació, havien d’anar al temple a purificar-se religiosament. Per això Jesús, complint la llei, els envia al temple, però el seu ensenyament catequètic anirà més enllà.
Dels deu guarits només en torna un a donar-li gràcies, i aquest és tot just, el qui no creia en la llei religiosa, un samarità..
¿Quin és l’ensenyament d’aquesta plana evangèlica?
Que a voltes la religió estrictament observada pot caure en la deshumanització, perdent el sentit elemental de la gratitud a les persones, que és una de les actituds més humanes i humanitzadores que hi ha. El samarità, l’home sense religió, o segons els jueus, l’home de la religió equivocada, és l’únic que es mostra agraït envers qui l’ha curat.
Un autor molt crític amb l’Església diu, a rel d’aquest text: “en molts ambients religiosos sobren observances i manca humanitat. Sobra Dret Canònic, i manquen Drets Humans...”
Quantes persones, malauradament, han patit aquesta experiència.!

Compromís de la setmana: Fer alguna acció d’aproximació humana envers alguna persona que ens necessiti, o que no ens caigui massa bé.

Manel Simó
La Puntilla
           Educación
 Los papeles, las antenas y las pantallas se han llenado esta semana de LOMCE, siglas que aluden a la nueva ley educativa del ministro Wert.
Pues bien, sepan ustedes que en los últimos cuarenta años se han elaborado en la España de nuestras desdichas un total de 12 Leyes de Educación. Y es que no hay Gobierno que se precie, de uno u otro color, que cuando llega al poder lo primero que haga no sea redactar y aprobar una nueva Ley de Educación. O sea, que más que de educación parece que se trata de burda manipulación ideológica...
La sagrada tarea de la educación, que, como su nombre indica, consiste en contribuir a sacar de cada ser humano lo mejor de sus facultades físicas, intelectuales y morales, se ha convertido, con frecuencia, en gestión y tarea de quienes parece que extraen lo peor de si mismos. Y así es muy difícil educar, porque nadie educa si no es educándose.
Los ministros de Educación de todos los países debieran aprender que más que pretender imponer desde el poder ideologías para conformar adeptos, su tarea, si quiere ser honesta e imparcial, ha de consistir en proporcionar a todos condiciones favorables en las que puedan aprender y educarse. Y esto es justamente lo contrario de lo que suele suceder.

A un gobierno debiera medírsele por la herencia que ha dejado en política educativa. Pues juzgue cada uno  lo que está sucediendo con nuestros gobiernos.


COMUNITAT VIVA
CARTA A LAS FAMILIAS,  DE PARTE DEL GRUPO DE PASTORAL DE LA SALUD.
Por favor, coged ejemplares y repartirlas por los buzones que podáis, o a las personas
que les pueda interesar.
Intención de oración en la Misa:
Sábado, día 19, 8 tarde: José Costa, Jaime Costa, Alfonso Millán, María Romera y Rafaela Cándido, difuntos.
Bautizos: El próximo domingo, día 20, recibirán el bautismo en nuestra Parroquia las niñas María Via Ruano, Sofía Via Ruano,  i  Joana García Macías. Enhorabuena a sus padres y familiares, y bienvenidas a la fe y a la Iglesia.
La semana
Sábado, día 19, a las 6 de la tarde, MISA FAMILIAR

El domingo día 20, a las cinco de la tarde, en la Catedral de Barbastro, será ordenado sacerdote Francisco Camón Gabín, el que fuera Hermano Gabrielista y colaborador de nuestra Parroquia. Le enviamos nuestra más cordial enhorabuena, y esperamos que un día pueda venir a celebrar una Primera Misa entre nosotros.

RECORDAD QUE la Parroquia está abierta
Los lunes, de 7,30 a 8,30 de la tarde, para hacer oración
Los miércoles, de 7,30 a 8,30 de la tarde:
Oración programada, rezo de Vísperas, y celebración de la Eucaristía
Los viernes, Vísperas y Misa, a las 7 de la tarde
Los sábados, Misa de vigilia a las 8 de la tarde
Los domingos, Misa a las 12.
Clases de alfabetización y cultura popular.
En el local Teresa de Calcuta, los lunes, miércoles y viernes, de 10 a 12. Infórmate y participa.

AGENDA
LUNES, día 21 de octubre, a las 5 de la tarde (de 5 a 6,30) :
GRUPO DE VIDA CREIXENT. Comienza el curso.

JUEVES, día 24 de octubre, COMIENZA LA ESCUELA POPULAR.
De 7,30 a 8,30 de la tarde en el local Teresa de Calcuta.
Tema del primer día:
LAS COMARCAS DE CATALUNYA y sus CAPITALES
VIERNES, día 25 de octubre, de 8 a 9 de la noche, CURSO DE LITURGIA
SÁBADO,  día 26 de octubre, a las 6 de la tarde, CATEQUESIS DE ADULTOS


No hay comentarios:

Publicar un comentario