lunes, 22 de junio de 2015

Full informatiu número 450, diumenge 21 de juny de 2015

FULL INFORMATIU
n. 450 – 21 de juny 2015


SANTA MARIA MAGDALENA – VILADECANS

Web de la parròquia: santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com.es
e-mail de Mn. Manel: manel.sim70@gmail.com
La frase: En nuestra sociedad occidental, las Iglesias han perdido peso o incluso han desaparecido, pero no hay nada que haya ocupado su lugar. El tema tendría que ser objeto de una profunda reflexión.



Diumenge dotzè durant l’any – Cicle B
Fe és fiar-se

 A la barca de la humanitat, i també a la barca de l’Església, hi ha angoixes i neguits, sofriments i tempestes, moments dolços i moments amargs.
Job, a la primera lectura, ha rebut un advertiment de Déu, indicant-li que Ell no ens deixa mai sols en l’aflicció.
I el tema es repeteix a l’evangeli, on observem la manca de fe i d’esperança d’uns deixebles encara poc madurs davant les proves, i incapaços de superar l’aparent silenci de Déu.

D’altra part, no podem deixar d’assenyalar el simbolisme d’aquest relat evangèlic.
                Les paraules de Jesús passem a l’altra riba, són considerades en general, com a una invitació a veure les coses de manera diferent.
                Això passa sovint a la vida. Segons la riba on es situa cadascú veu les coses d’una o d’altra manera. No és igual, per exemple, veure les coses a la llum de la fe, que veure-les des de la negació de Déu. Com no és el mateix afrontar els temes des de l’interès propi, o des del desinterès.
                Hi ha la riba del món, i la riba de Déu. La primera mira les coses des de l’egoisme, l’individualisme, la injustícia o la desigualtat, mentre que des de  l’altra riba el que compten són els projectes comunitaris, fraterns i per a tots.
                Malgrat, però, la invitació de Jesús als seus deixebles de mirar la tempesta des de la fe, l’esperança i la valentia, la seva reacció sorgeix des de la por, que és sempre una mala consellera en relació a la fe. Perquè fe és fiar-se de Déu malgrat els seus silencis. És fiar-se d’Ell malgrat a voltes no l’entenguem des de les nostres limitacions humanes.
                Avui no bufen, en general, vents massa favorables a la fe, ni tampoc a la barca de l’Església, i continuem tenint la temptació de girar-nos cap a Déu, i retreure-li ¿no veieu que ens enfonsem?  La resposta, tant a nivell individual com a col·lectiu, serà la mateixa ¿encara no teniu fe?
                Hi ha, a més a més, un punt que cal no deixar d’accentuar: Jesús hi era; dormia, però hi era. ¡Quantes vegades a la vida ens pot semblar que Déu ens ha oblidat, no ens escolta, o no l’interessen els nostres problemes! No és cert. Ell sempre hi és i mai no ens defraudarà.
                La fe – va dir el cardenal Newton- és la capacitat de superar els dubtes.

Compromís de la setmana: Fer una estona de pregària de confiança en Déu

Manel Simó


La puntilla
No callar

En el profeta Isaías (62,6) se lee: sobre tus murallas, Jerusalén, he colocado centinelas: nunca callan, ni de día, ni de noche…
Podíamos sustituir la palabra Jerusalén por otras muchas realidades (sociedad, Iglesia, etc.) y es obvio que estamos ante una invitación a no callar, sobre todo cuando comprobemos que lo que sucede no se ajusta ni a los planes de Dios, ni a la buena convivencia.
Y no callar no se refiere, lógicamente, a hablar por hablar, sino a los silencios cobardes tan frecuentes y abundantes hoy día.
Callar ante la permanente actitud de sospecha que hoy preside las relaciones humanas, es fomentarla.
Callar ante las injusticias, las discriminaciones y las corrupciones, es cobardía
Callar por miedo es otorgar, o sea, dar la razón al desacuerdo.
Callar ante los prejuicios, los falsos juicios y las injurias, es colaborar al descrédito y la marginación de las personas.
Las actitudes acríticas, pasivas y conformistas son la auténtica desgracia de la buena convivencia.




COMUNITAT VIVA

Intenciones de oración en las Misas:
            Sábado, día 20, 8 tarde: Eugenio-Julián Hernández Medina (+)
            Domingo, día 21, 12 m.: Valeriana Calvo (+), difunta el pasado día 11.
            Viernes, día 26, 8 tarda: Carmen Rosauro Molleja (+), difunta el pasado 11 de junio            Domingo, día 28, 12: Adoración Pérez Blánquez (+)

Bautizos: El próximo sábado, día 27, recibirá el bautismo en nuestra parroquia el niño Oliver Jiménez Ramos. Bienvenido a la fe y a la Iglesia, i enhorabuena a sus padres y familiares.
           
LA SEMANA

 24 de junio, festividad de san Juan: A las 12, Misa concelebrada en la parroquia de sant Joan.

DURANTE LOS MESES DE JULIO Y AGOSTO,
NO HABRÁ DESPACHO LOS VIERNES.
PARA CUALQUIER GESTIÓN, LLAMAR AL TELÉFONO 629 34 35 17

DURANTE JULIO Y AGOSTO TAMPOCO HABRÁ MISA LOS VIERNES

PUNTO FINAL AL FULL INFORMATIU

        Con este número 450 del Full informatiu se pone punto final a esta publicación que ha venido saliendo cada domingo desde el 22 de octubre de 2006 hasta hoy. Han sido casi nueve años de comunicación permanente entre el párroco y la comunidad.
         A la espera del nuevo responsable de santa María Magdalena, sólo me queda pedir disculpas por si alguien se ha podido molestar por algunas de las opiniones expresadas en estas 900 páginas.

         En el archivo de la Parroquia quedará archivado este Full, como una pequeña muestra de la historia de esta comunidad entre 2006 y 2015. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario