martes, 17 de abril de 2018

Full Nº 572; PARRÒQUIA DE SANTA MAGDALENA DE VILADECANS 15/4/2018; III PASQUA


PARRÒQUIA

DE SANTA MAGDALENA
DE VILADECANS
15/4/2018   Nº 572
                     III PASQUA

  Cada santo es un mensaje que el Espíritu toma de la riqueza de Jesucristo y regala a su pueblo.Papa Francisco

Feliços els qui, enmig de temps de prova, són signes d'esperança
sense deixar de tocar de peus a terra.
Feliços els qui saben respectar les opinions dels qui pensen diferent
sense deixar de ser ells mateixos.
Feliços els qui diuen sí quan és sí i no quan és no,
sense deixar-se arrossegar per la postveritat.
Feliços els qui saben ser empàtics i posar-se a la pell dels altres,
sense que això els tregui la il·lusió tenaç del dia a dia.
Feliços els qui creuen en la validesa dels Drets Humans
i treballen perquè siguin respectats arreu.
Feliços els qui saben ser crítics amb ells mateixos
sense que això signifiqui caure en el desànim.
Feliços els qui relativitzen allò que és relatiu
i absolutitzen allò que és irrenunciable.
Pare Sergi d’Asís.
AVISOS:
1)   Dissabte 14 d’abril a les 20 h. Eucaristia. María Josefa Olivas González.
2)   Diumenge dia 15 d’abril, 76 Diada de germanor de la Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes. Amb el següent programa: 12 h. Missa presidida pel Bisbe Agustí a la Parròquia de Sant Joan, per aquest motiu no hi haurà missa a la parròquia de Santa Magdalena.
3)   Dimecres dia 18 d’abril a les 11 h. Missa a la residencia Federica.
4)   Dissabte 21 d’abril: Sortida del voluntariat de les parròquies de Viladecans al Santuari de la Mare de Déu del Far. Acompanyants 35 €. Voluntaris parroquials gratuït. Programa: 7,30 h. sortida dels llocs habituals. Visita lliure a la ciutat de Vic; el mercat, el museu, la casa Vedruna... 13,30 h. Missa al Santuari, dinar, visita a Rupit i retorn a casa.
5)   El diumenge dia 22 d’abril a més de la missa Rociera que es fa en motiu de les festes del barri a les 10’30 h. del matí, es farà la missa de les 12 h. del migdia a la parròquia.
Sábado 21 i domingo 22 de abril,
fiesta del Barrio San Jordi.
PROGRAMA:
Sábado a las 17 h. Pasacalles y Juegos infantiles abierto para todos los niños. Organiza: Esplai Llumvi.
18 h. Chocolatada y espectáculos variados: danza del vientre, baile moderno, de salón, flamenco, sevillanas… amenizados con canciones españolas.
Organiza: Asociación de Vecinos San Jordi-Gabrielistas.
Domingo a les 10’30 h. Misa Rociera cantada por el Coro Rociero Peña Bética.
12 h. Actuación de los Castellers de Sant Feliu de Llobregat y de Viladecans.
Organiza: Asociación de Vecinos San Jordi-Gabrielistas.

  1. Viure la vida amb goig, malgrat tot el que pugui passar i ens pugui passar, i posar goig al nostre voltant.
  2. Buscar moments de silenci i de pregària, per donar gràcies a Déu i per compartir amb ell les coses que ens preocupen.
  3. Llegir sovint algun tros de l’evangeli, personalment, tranquil·lament, a casa, a l’església, en un banc de la plaça, o on sigui.
  4. En la celebració de l’eucaristia, prestar especial atenció al moment de combregar. Fer-ho amb consciència i convenciment que és el moment més potent de comunió amb Jesús, que se’ns dona com a aliment per viure.
  5. En la situació difícil i dolorosa que estem vivint ara a Catalunya, fer tot l’esforç possible per entendre les raons i els sentiments dels qui tenen posicions diferents de les nostres.
  6. Donar suport, tant de paraula com amb temps i diners, a tot allò que ajudi els pobres, sigui amb ajuda directa o sigui amb la lluita per la justícia.
  7. Defensar els immigrants, els refugiats, els qui són menystinguts, els qui són malvistos, els diferents, tots aquells que la nostra societat exclou d’una manera o d’una altra.
  8. Pregar pels nostres enemics, tant les persones amb qui estem enfrontats com les que ens cauen malament (sigui un veí o veïna insuportables o sigui el president dels Estats Units).
  9. Mirar de curar, o almenys de suavitzar, les situacions de distanciament o trencament que puguem tenir amb altres.
  10. Posar concòrdia al nostre voltant, ser gent de pau, no malparlar dels altres, no crear mals rotllos.                                                                                                                                              Jesús digué als seus companys: “Vosaltres em diueu Mestre i Senyor. Doncs si jo, el Mestre i el Senyor, us he rentat els peus, també heu de fer-ho vosaltres”.
I el jove vestit de blanc digué a les dones: “Jesús, el crucificat, ha ressuscitat i anirà davant vostre a Galilea. Allà el veureu”.
Aquest dijous 12 d’abril, a les 7 de la tarda, a Sant Pau del Camp, es presenta una nova revista, que porta per títol “Galilea.153” i per subtítol “Litúrgia, pastoral, vida cristiana”. És una revista adreçada principalment a laics i laiques, i centrada sobretot en la litúrgia, que ja té el seu mèrit, donada l’escassa bona fama que la litúrgia té en aquests moments.
La revista l’edita el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona (el CPL) i, ves qui ho havia de dir, les principals promotores són dones: la directora Maria Àngels Termes, i Mercè Solé, Quiteria Guirao, Maria Guarch... Amb la col·laboració d’altres dones com Maria del Mar Albajar, abadessa de les benetes de Montserrat, o Maria Dolores Aleixandre, que escriu un deliciós article a la darrera pàgina del primer número. També hi ha homes, és clar, però destaquen les dones, i això és tot un signe.
La revista, que tindrà sis números l’any, surt en doble edició, catalana i castellana, perquè el CPL té arrels a tot Espanya i a Amèrica Llatina, i vol ser tant un bon ajut per a tots aquells que participen en la preparació de les celebracions litúrgiques, com, més encara, un espai per conèixer, aprofundir i assaborir les riqueses que ofereixen a tots els creients les celebracions cristianes, aquest espai central de trobada de la comunitat amb Jesús i amb els germans i germanes, i d’empenta per a ser llum i vida enmig del món, com bé assenyala l’exòtic títol que els responsables l’hi han posat: si mireu l’editorial del primer número, aquí, trobareu el perquè.  La revista, en efecte, vol ajudar a viure la litúrgia, i a fer-ho en relació amb tots els altres aspectes de la vida cristiana, i amb totes les altres crides que el món ens fa.
Un bon liturgista, Xabier Basurko, en un article que s’ha de publicar properament en una altra revista del CPL, diu que “en l’actual pontificat, tan fecund en tants aspectes, el tema de la litúrgia sembla ser el parent pobre de la família”. I, lamentablement, és cert. No s’ha recuperat l’empenta renovadora del Concili Vaticà II en aquest camp tan important, i tenim prou motius per lamentar que les nostres celebracions no tinguin el to que haurien de tenir. Però això no és motiu per considerar que aquest punt de referència tan fonamental per a la vida cristiana estigui ja periclitat.
A mi em fa molt feliç que aquesta iniciativa s’hagi posat en marxa, perquè és un magnífic senyal de vitalitat cristiana, i desitjo que doni molt bon fruit. I si voleu més informació, no us talleu i adreceu-vos a matermes@cpl.es, que us informarà de tot el que calgui. 
Bona Pasqua. Al·leluia!   Josep Lligades.






No hay comentarios:

Publicar un comentario