miércoles, 13 de junio de 2018

Full Nº 580; PARRÒQUIA DE SANTA MAGDALENA DE VILADECANS 10/6/2018; DIUMENGE X


        PARRÒQUIA

DE SANTA MAGDALENA
DE VILADECANS
10/6/2018   Nº 580
DIUMENGE X

Recemos al Señor para que nos dé siempre buenos         pastores: hombres trabajadores, de oración, cercanos al pueblo de Dios.                                          Papa Francisco

L’EVANGELI DEL DIUMENGE
Reprenem els diumenges normals després del llarg període de la Quaresma i la Pasqua. Aquest diumenge Jesús anuncia quina és la nova família que està inaugurant; una família, la dels seus seguidors, en la que els lligams que s’hi creen són més forts i més importants que els mateixos lligams familiars. I compta amb nosaltres.
                                                                                         Mn. Josep Maria Romeguera
EL CARDENAL GREGORIO ROSA CHÁVEZ.
Fa uns mesos va passar uns dies a Montserrat el cardenal d’El Salvador, Gregorio Rosa Chávez, amic personal de l’arquebisbe Óscar Romero que va ser assassinat pel seu compromís amb el poble. Em van fer impressió la seva senzillesa i la seva autenticitat. És un home que traspua Evangeli.
Quan va parlar a la comunitat, una de les frases que ens va dir amb convicció va ser: “El Evangelio es incómodo, y debe ser incómodo”. Aquells dies vaig entendre que, per ell, la predicació i la vida de l’Església no haurien de ser quelcom desencarnat, purament abstracte i que no digués res a la vida de la gent. El compromís que ha demostrat per les persones i pels drets humans és conseqüència directa de la seva vivència evangèlica. Així ho va aprendre de Monseñor Romero.
Com sempre, correm el perill de fer un Evangeli arregladet, a la nostra mida. Tenim el risc d’agafar només aquells aspectes de Jesús que ens agraden i que no ens fan moure gaire de la nostra situació de confort. És això el que pretenia Jesús?
AVISOS: 
1)     El domingo 17 de junio a las 12 h. en la parroquia de San José obrero de San Boi, el Vicario episcopal de nuestra zona Mn. Joan Peñafiel. Administrará el sacramento de la Confirmación a dos jóvenes de Viladecans.
2)     Recordemos que el domingo día 24 de junio, fiesta de San Juan Bautista la misa se celebrará a las 10 h. de la mañana dado que la misa de fiesta mayor las 12 h. en la parroquia de San Juan será concelebrada.
3)     Miércoles 20 de junio a las 11 h. de la mañana misa en la residencia Federica.
4)     Del 28 de junio al dos de julio, peregrinación a Lourdes con enfermos.

ELSEU PROBLEMA ES TAMBÉ EL NOSTRE.
Segons han informat els Jesuïtes en un comunicat, alguns d'ells havien participat a les caminades per la pau i la reconciliació que organitzava a Síria el jesuïta assassinat l'any 2014 Frans van del Lugt.
Aquestes rutes s'organitzen una vegada a l'any en memòria del jesuïta i també per la pau; i aquest any els pelegrins caminaran seguint diversos trams del Camí ignasià, primer a País Basc i Navarra i després a Catalunya, travessant Lleida, Palau d'Anglesola, Verdú, Tàrrega, Montserrat, Monistrol, Manresa i Barcelona.
La tarda del dimecres 13 de juny és prevista l’arribada esglaonada dels refugiats a Verdú.
Segons ha explicat a Ràdio Tàrrega la tècnica de Turisme Àngels Coscullola “quan arribin els oferirem un primer avituallament d’acollida i es podran dutxar, canviar de roba i descansar”.
Posteriorment al vespre se’ls oferirà un sopar de benvinguda “que es convertirà en un intercanvi cultural, ja que és previst que ens ofereixin una mostra de danses típiques dels seus llocs d’origen, i nosaltres els oferirem una mostra de sardanes”, ha explicat Coscullola.
Després de fer nit a Verdú, tot el grup es traslladarà fins a Tàrrega caminant els sis quilòmetres que separen els dos municipis a través del camí Ignasià, i d’allí es previst que agafin un autocar fins a Manresa.
L'organització ha convidat a sumar-se a la caminada totes aquelles persones que vulguin per compartir junts ruta, experiència i els relats de vida d'aquestes persones.
Aquesta iniciativa compta amb el suport de la Companyia de Jesús i s'emmarca dins de la campanya 'Camins d'Hospitalitat', que promouen les entitats socials dels jesuïtes per promoure l'acolliment dels immigrants i dels refugiats.




No hay comentarios:

Publicar un comentario