domingo, 5 de julio de 2020

DOMINICAL Parròquia de Santa Maria Magdalena i Parròquia Sant Joan Baptiste

PARRÒQUIES DE

SANTA MARIA MAGDALENA,

SANT JOAN BAPTISTA

DE VILADECANS

05/07/2020.

DIUMENGE XIVè. DEL TEMPS ORDINARI.



 “Necesitamos medios de comunicación capaces de construir puentes, defender la vida y abatir los muros, visibles e invisibles, que impiden el diálogo sincero y la comunicación verdadera entre personas y comunidades.”

Papa Francisco.

 

El Papa Francisco se dirige a la prensa católica

La Asociación de Prensa Católica, del 30 de junio al 2 de julio 2020, ha celebrado de modo virtual, como medida preventiva por el coronavirus, la Conferencia de Medios Católicos. El tema Together While Apart, (Juntos mientras estamos separados) expresa elocuentemente el sentido de unión que, paradójicamente, ha surgido

de la experiencia de distanciamiento social impuesta por la pandemia”, ha dicho el Papa Francisco a los miembros de dicha Asociación. “La experiencia de los últimos meses, demuestra que la misión de los medios de comunicación es esencial para acercar a las personas, acortar las distancias, proveer la información necesaria y abrir las mentes y los corazones a la verdad”. I proseguía el Papa Francisco, “Necesitamos medios de comunicación capaces de construir puentes, defender la vida y abatir los muros, visibles e invisibles, que impiden el diálogo sincero y la comunicación verdadera entre personas y comunidades”.

Al final de su mensaje, destacó su deseo de que los miembros de la Asociación de Prensa Católica, “puedan ayudar a los demás a contemplar las situaciones y las personas con los ojos del Espíritu, para cuando nuestro mundo hable apresuradamente con adjetivos y adverbios, los comunicadores cristianos hablen con sustantivos que reconozcan y presenten la silenciosa reivindicación de la verdad y promuevan la dignidad humana y donde el mundo ve conflictos y divisiones, puedan ustedes mirar a los pobres y a quienes sufren, y dar voz a las súplicas de nuestros hermanos y hermanas necesitados de misericordia y comprensión”.


PER UNA ESGLÉSIA MÉS DIACONAL.

El Covid19 ho ha posat tot en joc, també a l’Església, i de quina manera! Després de l’estat d’emergència tots fem un acostament a la normalitat, sense deixar les mesures de prevenció, per tal d’evitar que es generin nous brots infecciosos. Malauradament veiem que cada dia hi ha un degoteig de brots, que ens evidencien la presència efectiva del virus. Tan de bo, que aquests brots es localitzin sempre, -quan abans millor-, i no adquireixin majors proporcions.

Si fem un anàlisi de la pastoral durant el confinament, trobem unes situacions sorprenents que mai havíem imaginat, la supressió de la catequesi, de les reunions dels grups parroquials, -fins i tot,- dels actes de culte i incloses les eucaristies dominicals. Tots seguíem les misses per televisió, ràdio o internet. Tanmateix s’obriren nous fronts a la pastoral gràcies a les noves tecnologies amb vídeos catequètics, retransmissions per videoconferència, edicions en canals de vídeo i les xarxes virtuals, ... un nou horitzó en l’acció pastoral. L’atenció a les persones es mantenia majoritàriament per telèfon i amb algunes visites personalitzades, ... i, pràcticament, no podíem acompanyar els difunts i les seves famílies amb unes exèquies cristianes, ni podíem atendre els malalts als hospitals i residències. L’acció econòmica s’ha mantingut, precària, però amb la sensibilitat de tants feligresos que fèieu arribar els vostres donatius. Càritas interparroquial va continuar la seva tasca, en nom de les nostres comunitats, adaptant-se a les circumstàncies. Tot plegat han estat dificultats, reptes i esperances, per tal de no deixar de fer present el Regne de Déu al nostre Viladecans, que tenim encomanat, de la millor manera que hem estat capaços.

En aquest context, ens ha dolgut no poder estar prou a la vora els malalts, les persones terminals, els difunts i els seus familiars, unes qüestions que caldria analitzar des de les corresponents delegacions diocesanes de la Pastoral de la Salut i de Litúrgia. Ara, si més no, amb canvis de to i de tempo, anem restablint la vida de les nostres parròquies a la participació i el treball compromès de tots. I, no ho dubteu, que allà on no hem pogut arribar-hi, ho hem encomanat a la nostra pregària.

Ara ens diuen que avancem cap a la normalització. I amb tot això que hem passat, sembla que estem esperant un canvi que desitgem i no arriba. El Covid19 ens fa viure sotmesos a les lleis de la natura. I contemplant el comportament de la natura, hem vist i veiem que amb el confinament han millorat les condicions del medi ambient. Tot això ens crida a un nou paradigma, perquè ho veiem possible, amb dos fronts importantíssims que ens reclamen un compromís més ferm:

1)  En l’amor a la natura i ajudats per l’ecologia, necessitem cuidar la nostra casa comuna, sense malmetre ni el medi ambient ni els recursos naturals.

2)  Conseqüents amb el missatge guaridor i alliberador de l’Evangeli, necessitem posar en el centre de totes les nostres accions, la dignitat de la persona i els drets humans.

Tan de bo que les comunitats, sentint-nos Església, influïm en la societat per tal d’establir un nou estil de vida prou incisiu, des de la recerca de la pau interior a la recerca de la pau entre uns i altres, amb la natura i amb Déu, treballant per un món basat en la solidaritat i el bé comú. Per això necessitem “viure” aquesta Església que el papa Francesc ens l’assenyala “Església en sortida” i “Església més diaconal”, per tal que sigui:

-       Més Cristocèntrica, atès que amb Jesucrist, com a centre, qui per l’Esperit Sant, sempre fa nàixer i renàixer l’esperança i l’alegria.

-       Més Mare, més misericordiosa, samaritana i amb el cor obert, és a dir, més de servei.

-       En conversió pastoral i d’estructures, per respondre eficaçment la vida d’avui.

-       Però també una Església que la sentim com a mare i la fem més acollidora, misericordiosa i samaritana: en la clau «d’una mare de cor obert»

-       En una comunió amb molts rostres, acollint una realitat diversa unida en una harmonia que aculli la unitat en la diversitat.

Mn. Josep Maria

L’EVANGELI DEL DIUMENGE, (Mt 11,25-30)

 

En aquell temps, Jesús digué: T’enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos.  Sí, Pare, així t’ha plagut de fer-ho.

El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d’aquells a qui el Fill el vol revelar. Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera.

Punts de reflexió:

El capítol 11 de Mateu, Jesús, després d’instruir i enviar en missió als seus dotze deixebles, se’n va anar a ensenyar i a predicar per aquelles contrades (Mt 11,1). En aquest context de missió, Mateu hi situa una de les pregàries de Jesús (25-26).

Jesús fa una nova crida a seguir-lo. Crida especialment els qui estan “cansats i afeixugats” (28), –els mateixos pobres i petits que l’acullen–, que han de suportar la càrrega de manaments i prescripcions que els és imposada pels mestres de la Llei (Mt 23,4). La imatge del jou (29) era usada per a parlar de la Llei de Moisès i de les seves nombroses prescripcions (Jr 2,20; 5,5; Sir 51,26-27; Ac 15,10). Aquí, doncs, Jesús denuncia les interpretacions restrictives que en fan els mestres de la Llei i el seu ensenyament alliberador el contraposa a l’ensenyament legalista del judaisme contemporani.

Per aprofundir-hi després d’haver llegit el text:

1)   Preguem per demanar el do de comprendre l’Evangeli, conèixer i estimar Jesús, seguir-lo millor i donar-lo a conèixer

2)   M’apunto allò que descobreixo de JESÚS i dels altres personatges, la BONA NOTÍCIA que hi escolto...

3)   A la llum de Jesús que prega i les característiques de la seva pregària, em plantejo com prego al Pare, unit a Jesús?

4)   Què descobreixo de l’acolliment que els “senzills” donen al Regne de Déu?

5)   Crides que em fa, –ens fa–, el Pare avui, a través d’aquest Evangeli i compromís/os.

Mn. Josep Maria Romaguera.

Les Eucaristies encara estan per sota del 50% de la participació habitual.

De nou us agraïm l’ajuda econòmica ordinària a les col·lectes de les misses de les nostres parròquies, si més no, us demanem que no abaixeu la guàrdia en l’economia, ja que en allò que ens depèn de l’assistència dominical, encara no arribem al 50 % dels que venien abans de la pandèmia.

Per això us demanem que, com a norma general, si podeu, aneu fent un canvi d’orientació, consolidant els vostres donatius, tant en periodicitat com en quantitat, d’una manera més estable, (setmanal, mensual, trimestral, ...), amb una transferència o un ingrés, directament al compte de la vostra parròquia.

Parròquia de Sant Joan Baptista:              ES73 0182 4508 0802 0180 2640.

Parròquia de Santa Maria Magdalena:   ES32 0182 4508 0102 0205 3399.

Ho podeu fer al despatx parroquial o a les caixetes que tenim a l’entrada de les esglésies, tot i que ens aniria molt bé que ens féssiu

NECESSITEM QUE ANEU FORMALITZANT ELS VOSTRES DONATIUS ESTABLES, INGRESSANT-LOS AL COMPTE DE LA VOSTRA PARRÒQUIA.

MOLTES GRÀCIES !!!

Casal d’Estiu.

Aquests primers dies de juliol, l’Esplai Sant Joan, d’acord amb Mn. Frederic Esteve, ha organitzat un “casal d’estiu” per a infants i adolescents. Ha estat possible gràcies a la Laia, de l’Esplai Sant Joan i en César, de l’Esplai Llumvi, que han treballat el projecte amb molt d’interès, després d’haver atès la formació i la normativa que es veu afectada per les condicions preventives del Covid19.

La normativa vigent imposa una sèrie de condicions per tal de prevenir contagis no desitjats, que s’acompleixen amb la col·laboració de tots, monitors i participants, tant en les activitats internes que es fan a la parròquia de Sant Joan Baptista, com en les externes, que es fan en altres àmbits.

Desitgem que aquesta experiència aporti lleure, coneixements i enforteixi l’amistat entre totes les noies i nois participants.

Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes.

Santa Bernardeta, el 16 de juliol de 1852, farà 162 anys, (coincidint amb la festa de la Mare de Déu del Carme), en sentir una crida interior, anà en direcció a la cova, per l’altre costat del riu Gave, hi tingué la darrera trobada amb la Mare de Déu. En aquella darrera ocasió la va trovar més maca que mai.

En aquest aniversari, el Santuari ha organitzat un pelegrinatge virtual mundial, amb el lema "LOURDES UNITED". 

Si voleu participar-hi us heu de conectar a l’enllaç:

https://www.lourdes-france.org/tv-lourdes/

Hi trobareu el programa i us hi podreu inscriure.

CATEQUESI INTERPARROQUIAL.

El proper dilluns 13 de juliol, a dos quarts de dèu del vespre, (21:30), convoquem a les i als catequistes a la TROBADA INTERPARROQUIAL DE CATEQUESI, als locals de la parroquia de Sant Joan Baptista, C/ Sant Joan, 14, de Viladecans, on es tractaran diversos temes d’interès del futur interparroquial.

Aquest cap de semana, cada catequista trobarà la seva convocatòria a la sacristía.


VIDA CREIXENT.

Amb les degudes precaucions, els Grup de Vida Creixent de la Parròquia de Santa Maria Magdalena, ens reunirem el proper dilluns 6 de juliol a dos quarts de sis de la tarda, (17:30), després de no veure’ns des de fa més de tres mesos que hem anat compartint de manera telefónica; será un goig poder-ho fer presencialment.

Al local ens desinfectarem les mans, mantindrem la distancia de seguretat i portarem posada la mascareta.

bisbat de Sant Feliu

https://www.bisbatsantfeliu.cat/

parròquies de Viladecans:

https://parroquiesdeviladecans.cat/

Enllaç del nostra blogger:

https://santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com/

amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

https://ermitadesales.wordpress.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario