lunes, 13 de julio de 2020

PARRÒQUIES DE SANTA MARIA MAGDALENA I SANT JOAN BAPTISTA DE VILADECANS 12/07/2020. DIUMENGE XV DEL TEMPS ORDINARI

PARRÒQUIES DE

SANTA MARIA MAGDALENA

I

SANT JOAN BAPTISTA

DE VILADECANS

12/07/2020.

DIUMENGE XV DEL TEMPS ORDINARI


 “Las Naciones Unidas han pedido un alto el fuego global e inmediato para afrontar el COVID-19 y proporcionar ayuda humanitaria. Espero que esta Resolución sea actuada cuanto antes por el bien de quienes sufren y se convierta en un primer paso hacia un futuro de paz.”

Papa Francisco.

El Obispo de Sant Feliu de Llobregat, Mons. Agustín Cortés Soriano, con fecha de 10 de julio de 2020, informa de los siguientes nombramientos.

 Nombramientos parroquiales

  • Ramon M. Bosch Vendrell

Párroco de la Parroquia de Santa Eulàlia d’Esparreguera.
Párroco de la Parroquia de Sant Pere de Monistrol de Montserrat.

  • Xavier Sobrevia Vidal

Párroco de la Parroquia dels Sants Just i Pastor de Sant Just Desvern.

  • Juan Antonio Vargas Salas

Párroco de la Parroquia de Santa María de Castelldefels.

  • Javier Sánchez García

Párroco de la Parroquia de Santa María de Salas de Viladecans.

  • Javier Ojeda Ortiz

Párroco de la Parroquia de Sant Martí de Torrelles de Llobregat.
Adscrito con facultades de vicario de las parroquies de Sant Vicenç Màrtir y Sant Josep de Sant Vicenç dels Horts.

  • Mario Pardo Hernansanz

Párroco de la Parroquia de Sant Cristòfol de Begues.
Párroco de la Parroquia de Sant Joan de Olesa de Bonesvalls.
Vicario de la Parroquia de Santa Maria de Castelldefels.

  • Jordi Tres Bosch

Párroco de la Parroquia de Sant Pere de Gelida.
Párroco de la Parroquia de Sant Miquel de Castellví de Rosanes.
Párroco de la Parroquia de Sant Llorenç de Sant Llorenç d’Hortons.

  • Rafael Maroto Cifuentes

Adscrito con facultades de vicario de la Parroquia de Sant Cosme i Sant Damià del Prat de Llobregat.

  • Jordi Mondragón Bricullé

Vicario de les parroquias de Sant Pere i Sant Pau y Mare de Déu de la Mercè del Prat de Llobregat.

  • Carles Muñiz Pérez

Párroco de la Parroquia de Santa María de Piera.
Párroco de la Parroquia de Sant Pere dels Hostalets de Pierola.
Párroco de la Parroquia de Sant Bartomeu de Vallbona d’Anoia.
Párroco de la Parroquia de Sant Salvador de Cabrera d’Anoia.
Párroco de la Parroquia de Sant Pere de Màger.
Párroco de la Parroquia de Santa María de La Llacuna.

  • Joan Ramon Bullit Guasch

Párroco de la Parroquia de Sant Esteve d’Ordal.
Párroco de la Parroquia de Sant Pau de Sant Pau d’Ordal (Subirats).
Párroco de la Parroquia de Sant Pere d’Avinyó de Cantallops (Avinyonet del Penedès).
Párroco de la Parroquia de Santa Magdalena del Pla del Penedès.
Párroco de la Parroquia de Sant Andreu de Puigdàlber.

 Otras informaciones: Jubilaciones canónicas

Han sido aceptadas las peticiones de jubilación canónica siguientes: 

  • Celestino Bravo Nieto, hasta ahora párroco de la Parroquia de Santa María de Salas de Viladecans.
  • Joaquim Rius Adell, hasta ahora párroco de la Parroquia dels Sants Just i Pastor de Sant Just Desvern.

Des d’aquest full el nostre agraïment a Déu, pel magnífic treball pastoral dels mossens que es jubilen: Padre Celestino Bravo Nieto i Mossèn Joaquim Rius Adell.

Però també una pregària ben intensa per tots els mossens que prendran nous serveis pel bé del poble de Déu. Fem força en la pregària per tots ells, per les seves noves i antigues comunitats parroquials.


NOTA DE LA COMISIÓN PERMANENTE  días 6 y 7 de julio de 2020

El confinamiento decretado con la declaración del estado de alarma ha llevado consigo la paralización de muchas actividades pastorales y la suspensión de la convocatoria pública de la celebración de la Eucaristía, como consecuencia de la recomendación sanitaria y gubernamental de permanecer en casa. Al no poder participar la inmensa mayoría del pueblo de Dios en la Misa dominical, la Comisión Ejecutiva de la CEE, en su reunión de 13 de marzo, víspera de la entrada en vigor del estado de alarma, recomendó que “durante este tiempo cada Obispo pueda dispensar del precepto dominical a quienes no participen presencialmente en la Eucaristía por estos motivos”. El pueblo de Dios ha vivido un sorprendente ayuno eucarístico que ha avivado el deseo del encuentro con el Señor en la escucha de la Palabra, en la oración doméstica y en el servicio a los pobres. Incluso las celebraciones a través de los medios nos han ayudado a reconocernos como pueblo de la Eucaristía que experimenta que sin el Domingo no puede vivir. Parece muy conveniente impulsar esta experiencia de profundización en el significado de la celebración eucarística, sacramento de nuestra fe y fuente viva de amor fraterno y de esperanza. Por ello, finalizado el estado de alarma y modificadas las circunstancias, conviene animar al pueblo de Dios a la celebración presencial de la Eucaristía, especialmente el Domingo, con las prudentes medidas de prevención de contagios. Por ello la Comisión Permanente de la CEE recomienda a los Obispos, teniendo en cuenta las circunstancias de su Diócesis, proponer el criterio habitual de la Iglesia respecto a la participación de los fieles en la Misa dominical recogido en el Catecismo de la Iglesia Católica (2180-2183). Este nuevo impulso, prudente por la pandemia que permanece entre nosotros, ha de recordar la llamada a todo fiel católico a participar, de manera presencial, en la celebración común de la Eucaristía dominical como testimonio de pertenencia y fidelidad a Cristo y a su Iglesia.

L’EVANGELI DEL DIUMENGE, (13,1-23)

            Aquell dia, Jesús va sortir de la casa i es va asseure vora el llac.  Es reuní tanta gent entorn d’ell, que va haver de pujar en una barca i s’hi assegué. La gent es quedà vora l’aigua. Ell els va parlar llargament en paràboles. Deia:

Un sembrador va sortir a sembrar. Tot sembrant, una part de les llavors va caure arran del camí; vingueren els ocells i se les van menjar. Unes altres llavors van caure en un terreny rocós, on hi havia poca terra, i de seguida van germinar, ja que la terra tenia poc gruix;  però, quan sortí el sol, recremà les plantes, i es van assecar, perquè no tenien arrels. Unes altres llavors van caure enmig dels cards; els cards van créixer i les ofegaren. Però una part de les llavors va caure en terra bona i donà fruit: unes llavors van donar el cent, unes altres el seixanta, unes altres el trenta per u. Qui tingui orelles, que escolti.

Els fruits de la missió del Fill de Déu, la Paraula de Déu feta home, seran abundants per més dificultats que trobi. “La paraula del Regne” que Jesús sembra és eficaç i poderosa. La paràbola del sembrador, doncs, és una invitació a la confiança en la implantació del Regne. Malgrat les oposicions que hi ha de moment, al final els resultats seran molt superiors als esperats.

Notes per a fixar-nos en Jesús i l’Evangeli

  És probable que la paràbola del sembrador pretengués dir, en el seu origen, que “la paraula del Regne” (19) que Jesús sembra és eficaç i poderosa, capaç de donar fruit. Invitació, doncs, a la confiança en la implantació del Regne (8) malgrat les oposicions que hi ha de moment (4-7). Al final els resultats seran molt superiors als esperats.

  L’expressió “els designis secrets del Regne del cel” (11) era freqüent en l’època de Jesús: es referia al pla que Déu mantenia per a la fi dels temps. Aquest pla és el Regne de Déu que Jesús anuncia i fa present amb l’acció i la paraula.

  El context en el qual Jesús parla és de rebuig per part dels seus oients: s’han tancat voluntàriament i no han volgut acollir el seu missatge (13). El capítol acaba descrivint el rebuig a Natzaret (53-58).

  La citació de l’Escriptura (14-15) és del profeta Isaïes (Is 6,9-10) que ja anunciava que el poble d’Israel s’enduriria i refusaria el Messies enviat per Déu.

  El context i la citació, doncs, expressen clarament que amb aquesta paràbola Jesús està donant un missatge d’esperança sobre la seva pròpia missió: malgrat el rebuig que la missió troba, els fruits seran abundants.

  Els “profetes i justos” (17) són els sants de l’Antic Testament que esperaven la revelació plena del Regne, molts d’ells morts per defensar la causa del bé i de la justícia (Mt 23,29.35).

  “El Maligne” (19) és Satanàs, el diable, l’adversari de Déu. La predicació i l’acció guaridora de Jesús s’encaminen a vèncer el diable i expulsar-lo d’aquest món (Mt 12,28). La frase del parenostre allibera’ns del mal (Mt 6,13) també pot ser traduïda per allibera’ns del Maligne; és a dir, ens fa demanar que Déu ens alliberi de Satanàs. (És bo de llegir també Mt 5,37 i Mt 13,38).

En la lectura al·legòrica de la paràbola (19-23) es pot entendre que els oients són comparats a la llavor sembrada o bé al terreny que rep la llavor. En un cas i en l’altre hi veiem que el deixeble de Crist és cridat a ser el que és Ell: Paraula Viva que transforma la realitat en la que viu i treballa (Mt 13,33). I, essent-ho, visqui la “felicitat” que Jesús proclama

Mn. Josep Maria Romaguera.

CATEQUESI INTERPARROQUIAL.

Aquest dilluns 13 de juliol, a dos quarts de dèu del vespre, (21:30), convoquem a les i als catequistes a la TROBADA INTERPARROQUIAL DE CATEQUESI, als locals de la parroquia de Sant Joan Baptista, C/ Sant Joan, 14, de Viladecans, on es tractaran diversos temes d’interès del futur interparroquial.

EUCARISTIA PER LES VICTIMES DEL COVID

Benvolguts/des,

De part de Mn. Josep M. Domingo, Vicari General, us fem avinent la següent informació:

El bisbe Agustí presidirà a la Catedral de Sant Llorenç una eucaristia, pregant per les víctimes de la Covid-19 a la diòcesi. Es un acte que es farà a totes les esglésies diocesanes el mateix dia 25 o el diumenge 26.  Pels límits d’aforament que tenen els nostres temples en aquesta situació de pandèmia la participació tindrà un caràcter simbòlic. Cada parròquia s’hi podrà unir espiritualment, incorporant aquestes intencions de pregària a l’eucaristia del dissabte i diumenge. A cada parròquia ja anem celebrant misses exequials i de difunts a les famílies que ens ho demanen.

bisbat de Sant Feliu

https://www.bisbatsantfeliu.cat/

parròquies de Viladecans:

https://parroquiesdeviladecans.cat/

Enllaç del nostra blogger:

https://santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com/

amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

https://ermitadesales.wordpress.com/


No hay comentarios:

Publicar un comentario