domingo, 13 de diciembre de 2020

Full PARRÒQUIA de Santa Maria Magdalena i de Sant Joan Baptista de Viladecans, 13 de desembre 2020; III Diumenge d' Advent.

PARRÒQUIES DE

 SANTA MARIA MAGDALENA

 I DE 

SANT JOAN BAPTISTA

 DE VILADECANS

13/12/2020.

III Diumenge d’Advent.

 

"L'ANY DE SANT JOSEP"

Pregar a Sant Josep per obtenir d'ell la gràcia de la conversió, i celebrar-lo com "patró de l'Església universal" a 150 anys de la declaració d'aquest títol per Pius IX, és el principal motiu que va impulsar al papa Francesc a publicar aquest 8 de desembre,  una carta apostòlica titulada "Patris corde" (cor d'un pare).

En aquesta època de pandèmia "les nostres vides estan teixides i sostingudes per gent corrent -generalment oblidada- que no apareix en els titulars de diaris i revistes, metges, infermeres i infermers, treballadors de supermercats, netejadors, cuidadors, transportistes, forces policials , voluntaris, sacerdots, religiosos i molts però molts altres que han entès que ningú se salva sol.

Quantes persones exerceixen la paciència i infonen esperança cada dia, tenint cura de no sembrar el pànic sinó la corresponsabilitat. Quants pares, mares, avis i àvies, docents mostren als nostres fills, amb petits i quotidians gestos, com afrontar i travessar una crisi reajustant hàbits, mirant cap amunt i estimulant la pregària. Quantes persones resen, ofereixen i intercedeixen pel bé de tots". Sant Josep és el model per excel·lència d'aquest servei discret. Tots poden trobar a Sant Josep, a l'home que passa inadvertit, a l'home de la presència quotidiana, discret i amagat, intercessor, suport i guia en temps de dificultat.

El món -afirma Francesc- necessita els pares, rebutja als mestres, és a dir, rebutja als que volen utilitzar la possessió de l'altre per omplir el seu propi buit; rebutja a qui confonen autoritat amb autoritarisme, servei amb servilisme, enfrontament amb opressió, caritat amb benestar, força amb destrucció. Ser pare significa introduir a l'infant a l'experiència de la vida, a la realitat. No el retinguis, no el reclutis, sinó fes-lo capaç d'opcions i de llibertat...

 Papa Francesc

 

 

 

 

 

 

Preparem-nos 

per el NADAL

DARRERES RESTRICCIONS PREVENTIVES PEL COVID19.

1.- Manteniment de les mesures d’higiene de mans, ús de mascareta, distancia de seguretat i desinfecció i ventilació dels espais d’ús comú.

2.- Confinament nocturn: Cap activitat a les parròquies, de 22:00 a 06:00 h.

3.- L’aforament als temples no pot superar el 30%.

4.- Les activitats pastorals, llevat el culte, no poden superar sis persones reunides.

5.- Serveis a la cúria diocesana: amb atenció telemàtica i telefònica a Secretaria General.

No ens fem enrere. En bé de tots: complim les mesures de manera responsable i posem l’esperança en el Senyor, en la normalització de la vida social i econòmica, que tant necessitem.

CATEQUESI D’INFANTS 2020/2021 i LA MISSA FAMILIAR.

Parròquia de Sant Joan Baptista i Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Aquesta darrera setmana ja hem reiniciat les sessions presencials de catequesi d’infants, desdoblant els grups i duplicant els catequistes.

Cal agrair als pares i mares, i també als catequistes, aquesta bona disposició, davant d’aquests canvis imprevistos en la programació del curs, en bé de continuar la catequesi.

Insistim als pares i mares l’assistència a la MISSA FAMILIAR amb els seus infants. Al temple complim les mesures establertes. De la responsabilitat de cadascú en depenem tots i no és tan difícil complir-les: No ultrapassar l’aforament, respectar sempre la distància de seguretat, higiene de mans, utilització de mascareta tapant nas i boca, evitar converses en rotllanes, situar-se als llocs indicats amb una “X” i utilitzar, -només-, el passadís central per anar a combregar i retornar pels passadissos laterals.

La MISSA FAMILIAR també forma part de la catequesi, per això, en les circumstàncies actuals, és importantíssim que a través d'elles els infants segueixin tenint relació amb la parròquia i amb els catequistes. Us agraïm molt sincerament l’esforç que esteu mantenint.

 CAPTA NADALENCA D’ALIMENTS.

Les parròquies de Sant Joan Baptista i de Santa Maria Magdalena, fem una capta  d’aliments, per ajudar a persones necessitades, del 5 al 20 d’aquest mes de desembre. Quan vingueu a l’església, més enllà de l’amoïna que hi deixeu, recordeu de portar-nos aliments de llarga conservació, pasta, arròs, conserves, tetrabriks de llet o de brou, oli, sucre, farina, ...A Sant Joan Baptista ens ho podeu deixar davant de l’altar de Maria Immaculada i a Santa Maria Magdalena a l’accés a l’església.

EL DIA DE NADAL AQUEST ANY, LA COL.LECTA SERÀ PER CARITAS DIOCESANA DE SANT FELIU. MOLTES GRACIES A TOTS I TAMBÉ ALS VOLUNTARIS.

Esperem que a més de poder donar un ajut eficient, això ens faci veure que a més de Nadal, les persones necessitades precisen aquesta ajuda i/o altres recursos durant tot l’any, fins poder adquirir una autonomia que els hi permeti viure amb dignitat; per això podem expressar la nostre generositat solidaria col·laborant amb CARITAS, sempre, aportant el nostre donatiu a la caixeta que tenim a l’església, al costat del Sant Crist.

L’EVANGELI DEL DIUMENGE, Jn (1,6-8.19-28)

Evangeli segons Joan

6 Déu envià un home que es deia Joan. 7 Vingué com a testimoni a donar testimoni de la llum, perquè per ell tothom cregués. 8 Ell no era la llum, venia solament a donar-ne testimoni.

19 Aquest és el testimoni que Joan va donar quan els jueus li enviaren sacerdots i levites des de Jerusalem a interrogar-lo. Li preguntaren:

–Qui ets, tu?

20 Ell no es va negar a respondre i confessà clarament:

–Jo no sóc el Messies.

21 Ells li preguntaren:

–Qui ets, doncs? Elies?

Els respon:

–No el sóc.

–Ets el Profeta?

Respongué:

–No.

22 Llavors li digueren:

–Doncs qui ets, tu? Què hem de respondre als qui ens han enviat? Què dius de tu mateix?

23 Ell va declarar:

Sóc la veu d’un que crida en el desert: Adreceu el camí del Senyor. Així ho va dir el profeta Isaïes.

24 Alguns dels enviats, que eren dels fariseus, 25 li van fer aquesta altra pregunta:

–Per què bateges, doncs, si no ets el Messies, ni Elies, ni el Profeta?

26 Joan els respongué:

–Jo batejo només amb aigua; però enmig vostre hi ha el qui vosaltres no coneixeu, 27 el qui ve després de mi, i jo no sóc digne ni de deslligar-li les corretges de les sandàlies.

28 Això va passar a Betània, a l’altra banda del Jordà, on Joan batejava.

Notes per a fixar-nos en Jesús i l’Evangeli

  Se’ns presenta Joan (6), el Baptista, com el qui “no és la llum” (8). El v.9, que la lectura d’avui no recull, ens diu que el qui és la llum veritable... il·lumina tots els homes. L’Evangeli és la presentació de Jesucrist, llum del món (Jn 8,12; 9,1-41; 1Jn 2,8) que ve al món i il·lumina tothom quan s’hi atansa.

  Joan “no és la llum” (8) sinó el “testimoni de la llum” (7). Cada vegada que apareix, insisteix en el mateix: “jo no sóc el Messies” (20); i, més endavant: Vosaltres mateixos sou testimonis del que vaig declarar: Jo no sóc pas el Messies, sinó que he estat enviat davant d’ell (Jn 3,28).

  El “testimoni” del Baptista s’inscriu, segons reflecteix l’evangelista Jn, en el judici que els jueus inicien des de bon començament contra Jesús. Jesús declararà en aquest judici i adduirà testimonis en favor de si mateix (Jn 3,11; 5,31-40; 8,13-20). El testimoni de Jesús és la revelació de la seva identitat més profunda, ja que fa referència al Pare que l’ha enviat (Jn 3,31-36).

  L’expressió “els jueus” (19), que surt 67 vegades en l’evangeli segons Joan, no té un sentit ètnic (no es refereix al poble jueu com a tal). En aquest evangeli “els jueus” són els representants del poble d’Israel que s’oposen a la comunitat de l’evangelista i a la fe que aquesta comunitat té en Jesús. Al mateix temps, però, l’expressió fa referència a l’oposició que Jesús va trobar en els dirigents jueus. Llegint l’evangeli s’hi veu que el marc de la confrontació és sovint el temple (Jn 2,13-22; 5,10-18; 8,13-20; 10,22-39).

  Joan Baptista cita (23) el profeta Isaïes (Is 40,3). Es posa en la cadena dels profetes que han estat enviats per Déu al seu poble com a precursors del Messies.

  El baptisme de Joan “només amb aigua” (26) és, com la seva missió, preparatori del baptisme de Jesús, amb Esperit Sant (Jn 1,33). Es tracta de l’Esperit Sant que el Pare envia (Jn 14,26) i que Jesús dóna en la seva Pasqua (Jn 20,22).

  Com diumenge passat (Mc 1,7), aquí el Baptista parla amb humilitat del seu rol respecte de Jesús. “Deslligar les sandàlies” (27) era una de les tasques que havien de fer els esclaus quan el seu amo tornava a casa.

L’accent d’aquest diumenge és en l’expressió de Joan “enmig vostre hi ha el qui vosaltres no coneixeu” (27). Joan Baptista ens invita a posar atenció, a reconèixer Aquell qui, llavors i ara, és “enmig nostre”, en la vida dels homes i dones que Déu estima (Lc 2,14), com se’ns recordarà per Nadal.

LOTERIA.

Seguint el ritme de cada any, la parròquia de Santa Maria Magdalena ha fet loteria de Nadal. Es tracte d’una bona manera d’ajudar aquesta comunitat i, qui ho sap? Potser d’obtenir-ne un bon premi.  Encara tenim participacions! Animeu-vos i participeu-hi !

Nota de la Conferència Episcopal Espanyola davant l’aprovació al Congrés dels Diputats de la llei de l’eutanàsia

1.- El Congrés dels Diputats està a punt de culminar l’aprovació de la Llei Orgànica de regulació de l’eutanàsia. La tramitació s’ha realitzat de manera sospitosament accelerada, en temps de pandèmia i estat d’alarma, sense escolta ni diàleg públic. El fet és especialment greu, ja que instaura una ruptura moral; un canvi en les finalitats de l’Estat: de defensar la vida a ser responsable de la mort infringida; i també de la professió mèdica, «cridada en allò possible a guarir o almenys a alleujar, en qualsevol cas a consolar, i mai a provocar intencionadament la mort». És una proposta que fa joc amb la visió antropològica i cultural dels sistemes de poder dominants al món.

2.- La Congregació per a la Doctrina de la Fe, amb l’aprovació expressa del papa Francesc va publicar la Carta Samaritanus bonus sobre la cura de les persones en les fases crítiques i terminals de la vida. Aquest text il·lumina la reflexió i el judici moral sobre aquest tipus de legislacions. També la Conferència Episcopal Espanyola, amb el document Sembradors d’esperança. Acollir, protegir i acompanyar en l’etapa final d’aquesta vida, ofereix unes pautes clarificadores sobre la qüestió.

3.- Urgim a la promoció de les cures pal·liatives, que ajuden a viure la malaltia greu sense dolor i a l’acompanyament integral, per tant també espiritual, als malalts i a les seves famílies. Aquesta cura integral alleuja el dolor, consola i ofereix l’esperança que sorgeix de la fe i dona sentit a tota la vida humana, fins i tot en el sofriment i la vulnerabilitat.

4.- La pandèmia ha posat de manifest la fragilitat de la vida i ha suscitat sol·licitud per les cures, al mateix temps que indignació pel fet de descartar l’atenció a persones grans. Ha crescut la consciència que acabar amb la vida no pot ser la solució per tal d’abordar un problema humà. Hem agraït la feina dels sanitaris i el valor de la nostra sanitat pública, reclamant-ne fins i tot una millora i una atenció pressupostària més gran. La mort provocada no pot ser una drecera que ens permeti estalviar recursos humans i econòmics en les cures pal·liatives i l’acompanyament integral. Per contra, enfront de la mort com a solució, cal invertir en les cures i la proximitat que tots necessitem en l’etapa final d’aquesta vida. Aquesta és la veritable compassió.

5.-L’experiència dels pocs països on s’ha legalitzat ens diu que l’eutanàsia incita a la mort dels més febles. En atorgar aquest suposat dret, la persona, que s’experimenta com una càrrega per a la família i un pes social, se sent condicionada a demanar la  mort quan una llei la pressiona en aquesta direcció. La falta de cures pal·liatives és també una expressió de desigualtat social. Moltes persones moren sense poder rebre aquestes cures i només compten amb elles els qui poden pagar-les.

6.- Amb el Papa diem: «L’eutanàsia i el suïcidi assistit són una derrota per a tots. La resposta a la que estem cridats és no abandonar mai els qui pateixen, no rendir-se mai, sinó cuidar i estimar per a donar esperança». Convidem a respondre a aquesta crida amb la pregària, la cura i el testimoni públic que afavoreixin un compromís personal i institucional a favor de la vida, les cures i una genuïna bona mort en companyia i esperança.

7.- Demanem als qui tenen responsabilitat en la presa d’aquestes greus decisions que actuïn en consciència, segons la veritat i la justícia.

8.- Per això, convoquem els catòlics espanyols a una Jornada de dejuni i pregària el proper dimecres 16 de desembre, per a demanar al Senyor que inspiri lleis que respectin i promoguin la cura de la vida humana. Convidem totes les persones i institucions que vulguin unir-se a aquesta iniciativa.

Ens acollim a santa Maria, Mare de la Vida i Salut dels malalts i a la intercessió de sant Josep, patró de la bona mort, en el seu Any Jubilar.

Madrid, 11 de desembre de 2020

Viernes 18 de diciembre a las siete de la tarde en Santa Maria Magdalena: funeral para Hermenegildo Marín Cabezas. Descanse en paz.

bisbat de Sant Feliu

https://www.bisbatsantfeliu.cat/

parròquies de Viladecans:

https://parroquiesdeviladecans.cat/

Enllaç del nostra blogger:

https://santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com/

amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

https://ermitadesales.wordpress.com/

















No hay comentarios:

Publicar un comentario