martes, 15 de junio de 2021

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA I DE SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 13/06/2021. Diumenge XI

 PARRÒQUIES DE

SANT JOAN BAPTISTA 

I DE 

SANTA MARIA MAGDALENA,

DE VILADECANS.

13/06/2021.


Diumenge XI

 

“Nuestras Eucaristías transformn el mundo en la medida en que nosotros nos dejamos transformar y nos convertimos en pan partido para los demás.

Papa Francesc.

Dijous 24 de Juny.

A les 12 h. del matí.

A la Parròquia de Sant Joan de Viladecans.

CELEBRACIÓ EUCARÍSTICA DE LA SOLEMNITAT DE SANT JOAN BAPTISTA.

Concelebrada pels mossens de Viladecans.

Predicarà: Mn. Joan Puig, antic rector.

Presidirà: Mn. Frederic Esteve.

Amb la música del grup de guitarres.

Ens acompanyarà el rector del seminari de Barcelona:

Mn. Salvador Bacardit.

Que presentarà el nou seminarista per les parròquies de sant Joan i santa Maria Magdalena. Que es diu Toni Oia

En donem gracies a Déu!

Us hi esperem!

DIVENDRES 25 DE JUNY.

A les vuit del vespre.

A la Parròquia de Sant Joan de Viladecans.

PROCESSÓ AMB LA VERGE DE LOURDES.

Seguidament MISSA DE LA MARE DE DÉU.

Retransmesa amb mitjans digitals.

Organitza: La Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Viladecans.

Dins dels actes que prepara la Hospitalitat de Barcelona. Amb l’esperança de poder reprendre les peregrinacions quan sigui possible.

FEM CAMÍ AMB ELS NOSTRES GERMANS MALALTS!

EL PAPA FRANCESC.

Jesús ens dona el major sagrament

El papa Francesc va afirmar que "amb senzillesa", "Jesús ens dona el major sagrament" amb "un gest humil de donació, de compartir". I va posar de manifest que "a la culminació de la seva vida, no reparteix pa en abundància per alimentar les multituds, sinó que es parteix a si mateix en el sopar de la Pasqua amb els deixebles". Al que va afegir: "D'aquesta manera, Jesús ens mostra que l'objectiu de la vida és el donar-se, que el més gran és servir".

La força d'estimar a qui s'equivoca

El Sant Pare va explicar que "hi ha una altra força que destaca en la fragilitat de l'Eucaristia: la força d'estimar a qui s'equivoca". En recordar que va ser "en la nit en què va ser traït que Jesús ens dona el Pa de Vida", Francesc va dir que "ens fa el regal més gran mentre sent en el seu cor l'abisme més profund: el deixeble que menja amb ell, que mulla el seu mos en el mateix plat, l'està traint".

I la traïció és el major dolor per als que estimen

Davant la pregunta sobre el que fa Jesús en aquesta circumstància, Francesc va dir que "reacciona davant el mal amb un bé més gran". Perquè "al no de Judes respon amb el sí de la misericòrdia". A més, el Senyor "no castiga el pecador, sinó que dona la seva vida per ell". Per aquesta raó va explicar que: "Quan rebem l'Eucaristia, Jesús fa el mateix amb nosaltres: ens coneix, sap que som pecadors i que cometem molts errors, però no renuncia a unir la seva vida de la nostra".

Jesús sap que el necessitem

En efecte, el Senyor "sap que el necessitem" - va dir el Papa - "perquè l'Eucaristia no és el premi dels sants, sinó el Pa dels pecadors". I "cada vegada que rebem el Pa de Vida, Jesús ve a donar un nou sentit a les nostres fragilitats". "Ens recorda que als seus ulls som més valuosos del que pensem. Ens diu que es complau si compartim amb Ell les nostres fragilitats. Ens repeteix que la seva misericòrdia no tem les nostres misèries".

El Senyor cura amb amor les nostres fragilitats i, sobretot - va prosseguir el Papa - el Senyor "ens cura amb amor d'aquelles fragilitats que no podem curar-les nosaltres mateixos": "La de sentir ressentiment cap als que ens han fet mal; la de distanciar-nos dels altres i aïllar-nos en el nostre interior; la de plorar sobre nosaltres mateixos i queixar-nos sense trobar la pau".

L'Eucaristia és una medicina eficaç

Per aquesta raó va afirmar que "l'Eucaristia és una medicina eficaç contra els tancaments. El Pa de Vida, de fet, cura les rigideses i les transforma en docilitat. L'Eucaristia sana perquè ens uneix a Jesús: ens fa assimilar la seva manera de viure, la seva capacitat de partir-se i lliurar-se als germans, de respondre al mal amb el bé ". A més, el Sant Pare va dir que l'Eucaristia:

"Ens dona el valor de sortir de nosaltres mateixos i d'inclinar-nos amb amor cap a la fragilitat dels altres. Com fa Déu amb nosaltres".

La lògica de l'Eucaristia

Cap al final de la seva al·locució, i abans de resar a la Mare de Déu amb els fidels i pelegrins que, distanciats prudentment, seguien els seus ensenyaments a la Plaça de Sant Pere, el Papa es va referir a "la lògica de l'Eucaristia". Que és la que ens permet rebre "a Jesús que ens estima i sana les nostres fragilitats per estimar els altres i ajudar-los en les seves fragilitats".

"Que la Mare de Déu, en qui Déu es va fer carn, ens ajudi a acollir amb cor agraït el do de l'Eucaristia i a fer també de la nostra vida un do".

L’EVANGELI DEL DIUMENGE,  (Marc 4,26-34)

En aquell temps, 26 Jesús deia a la gent:

–Amb el Regne de Déu passa com quan un home sembra la llavor a la terra: 27 tant si dorm com si està despert, de nit i de dia, la llavor germina i creix, sense que ell sàpiga com. 28 La terra, tota sola, dóna fruit: primer brins, després espigues, i finalment blat granat dins les espigues. 29 I així que el gra és a punt, aquell home fa córrer la falç, perquè ha arribat el temps de la sega.

30 Deia també:

–A què compararem el Regne de Déu? Amb quina paràbola en podríem parlar? 31 És com quan sembren un gra de mostassa, que és la més petita de totes les llavors de la terra; 32 però, un cop sembrada, va creixent i arriba a fer-se més gran que totes les hortalisses, amb unes branques tan grosses que els ocells del cel fan niu a la seva ombra.

33 Amb moltes paràboles semblants, Jesús anunciava la paraula a la gent, de la manera que ells eren capaços d’escoltar-la. 34 No els deia res sense paràboles, però en privat ho explicava tot als seus deixebles.

Notes per a fixar-nos en Jesús i l’Evangeli

v La paràbola de la llavor que creix tota sola (26-29) fa veure la força del Regne: Jesús el sembra amb la seva acció evangelitzadora, i Déu li obre pas de manera amagada i paradoxal. Aquesta convicció s’ajunta amb una altra: el Regne arribarà a la seva plenitud (29).

v Tant la iniciativa com l’acompliment del Regne estan en mans d’“aquell home” (26.29). La realització concreta, però, passa per cada persona que va creixent i va donant fruits (27-28). És una realització que es dóna en procés.

v La paràbola del gra de mostassa (31-32) –com la del llevat, que Marc omet (Mt 13,33 i Lc 13,20-21)–, accentua el contrast entre la petitesa dels inicis del Regne de Déu i la grandesa que vindrà. Expressa el que ja estan vivint els deixebles: l’activitat de Jesús ha començat de manera molt senzilla, però ja s’hi troba el vigor del Regne, present en els seus fets i les seves paraules. I això omple els deixebles d’esperança: vindrà un moment que Déu establirà plenament el seu Regne.

v El descobriment de la força actual del Regne de Déu en accions concretes, en la senzillesa d’actituds plenes d’humanitat, en paraules que fan bé a qui les escolta... és l’experiència que fem en la Revisió de Vida o en la pràctica d’escriure en el Quadern de Vida. És a dir, mirant amb els ulls de la fe la vida de les persones que tenim al voltant, convençuts que el Regne ja és entre nosaltres (Lc 17,21).

v Aquesta paràbola del gra de mostassa, a qualsevol jueu que pregués habitualment amb els salms i conegués bé els profetes, li recordaria diversos textos de l’Antic Testament. Per exemple, la frase “els ocells del cel fan niu a la seva ombra” (32) ens porta al llibre dels Salms. Allà hi trobem aquest verset: a les seves ribes nien els ocells i refilen entre les branques (Sl 104[103],12). Si llegim el salm sencer, hi trobarem una preciosa pàgina de lloança a Déu que té molt en comú amb himnes de lloança a les divinitats d’altres pobles veïns d’Israel.

v També hi ha paral·lels en els profetes. I és interessant d’aturar-s’hi, perquè ens referma en l’esperança del Regne de Déu que Ell mateix planta, que Ell fa créixer. Per exemple, Ezequiel presenta la restauració d’Israel com el començament de l’era messiànica, i ho fa amb la imatge d’un cedre que Déu ha plantat: Traurà branques ufanoses, donarà fruit i arribarà a ser un cedre majestuós. S’hi ajocaran ocells de tota mena, viuran a l’ombra de les seves branques (Ez 17,22-23). El mateix trobem en el profeta Daniel (Dn 4,9.18). Per dir la paràbola Jesús pren una planta molt més petita, que no s’imposa per la seva presència com es pot imposar un gran cedre. El Regne de Déu no s’imposa per la força, ni s’imposa per tenir una imatge (sigui una imatge de poder, o de fidelitat a les essències culturals... o, al contrari, imatge de simpatia, de modernitat...).

v El text acaba amb un resum de l’activitat de Jesús (33), que anuncia la bona nova que Déu continua actuant, donant vida, vencent sobre el pecat i la mort. Invita, per això mateix, a unir-se a la seva dinàmica, a posar la pròpia vida al servei del Regne.

v Tanmateix, tot fent aquest resum de l’acció evangelitzadora de Jesús, el text acaba recordant la constatació que ja havia fet més amunt (Mc 4,12): que no tothom és capaç d’escoltar (34). “Als deixebles”, aquells que volen escoltar, Jesús els ho explica tot (34).

Aquest detall ens mostra la importància de ser “deixeble” de Jesús: ser deixeble de Jesús és escoltar-lo. Escoltar i acollir. Es tracta d’actituds humanes bàsiques, sense les quals Jesús no pot ser entès. Una vegada més cal dir-ho: ser cristià no és una qüestió ideològica sinó que és seguir una persona. Potser ens cal rellegir i deixar-nos qüestionar pel que Jesús ha dit una mica més amunt: Mireu de quina manera escolteu (Mc 4,24)

Mn Josep Maria Romaguera.

Vine i veuràs.

El proper divendres 18, a dos quarts de vuit del vespre, a la Parròquia de Santa Maria de Sales, s’hi farà  la trobada mensual de pregària VINE I VEURÀS. Aquesta iniciativa interparroquial, amb participants de les quatre parròquies de Viladecans, es desenvolupa en l’entorn de l’Evangeli que correspongui el primer diumenge després de la pregària. Hi esteu convidats a participar-hi.

Animeu-vos-hi: Vine i veuràs!

GRUP DE CONFIRMACIÓ 2020.

El proper diumenge 20 de juny, a dos quarts de sis de la tarda, es reunirà el grup interparroquial “CONFIRMACIÓ 2020”, que es veurà incrementat amb quatre noves incorporacions: Dèlia, Nerea, Freddy i José.

Donem la benvinguda als nous components i esperem que aquesta experiència comunitària, vagi ajudant a créixer en la vocació cristiana de cadascú.

Comentarem l’Evangeli del diumenge, (Mc 4, 35-41), examinarem algun tema d’actualitat, avaluarem la pregària de Taizé, del proper divendres 11 i acabarem la trobada conversant amicalment i compartint un cafè, com fem habitualment.

CAMPANYA DE SUPORT A CÀRITAS INTERPARROQUIAL.

CÀRITAS INTERPARROQUIAL DE VILADECANS I SANT CLIMENT DE LLOBREGAT, ens segueix demanat ajut. Perquè aquesta tasca sigui sensible, significa que cada parròquia ha d’aportar-hi, de manera directa i compromesa, la seva força i la seva sensibilitat, concretat en l’adscripció de voluntaris, l’acompanyament de les persones ateses, les aportacions econòmiques, les aportacions materials, ...

CÀRITAS INTERPARROQUIAL segueix plantejant-nos la manca de recursos alimentaris, per tal de poder atendre dignament l’increment de persones i famílies ateses i ens segueix  DEMANANT AJUD !!!

Per això, necessitem que TOTS ENS SENTIM CÀRITAS i ajudem a la nostra institució, aportant-hi els següents productes:

• Sucre, farina, llegums i pots de fruita per a nadons.

També necessiten:

• Productes d’higiene personal (gel, xampú, sabó...)

• Productes d’higiene íntima femenina.

• Bolquers per a nadons.

• Productes per a la neteja de la llar.

• Productes per a la neteja de la roba

SI US PLAU, deixeu els productes a les vostres parròquies, abans o després de totes les Eucaristies, o portar-los al despatx parroquial.

Gràcies per la vostra col·laboració, fraterna i solidària!!!

EL CANT LITÚRGIC.

Els assajos de cant litúrgic els fem en els següents horaris:

-     El cor de Missa dominical de la una. ASSAJA CADA DIMECRES DE 17:30 a 18:30 h. Demaneu per na Montserrat Casanovas.

-     Els animadors de cants i cantaires de la Missa dominical, de les 10:45 h, ASSAGEN CADA DIJOUS, DE 17:00 A 18:00 h.

Animeu-vos-hi. Necessitem cantaires i animadors de cants!

Més endavant farem sessions a la parròquia de Santa Maria Magdalena.

MISSA FAMILIAR DE FI DE CURS.

 El proper dissabte 12, a la parròquia de Santa Maria Magdalena, organitzada amb la col·laboració de l’Esplai Llumvi i la Catequesi Familiar, es celebrarà la Eucaristia de fi de curs, propiciant una bona estona per compartir la fe i l’amistat.

L’enhorabona per la tasca feta durant el curs, especialment a monitors i catequistes, malgrat les restriccions i les mesures preventives degudes al Covid19. Tot un repte!

Us hi esperem !

INTENCIONS DE LES MISSES. Parròquia de Sant Joan Baptista:

Dissabte        12 / 06 / 2021: 19 h.        Eulàlia Morez Valls (+28/09/2019)

Dilluns           14 / 06 / 2021: 19 h.        Germans Gabrielistes: Gabriel Jodet i Felix Sefort

Dimecres      16 / 06 / 2021: 19 h.        Alejandro de Dios Fernandez

Dijous            17/ 06 / 2021: 19 h.         Mn. Francesc Cima.

DESPATX PARROQUIAL

ATENCIÓ: El despatx parroquial, comú per ambdues parròquies, Sant Joan Baptista i Santa Maria Magdalena, resta obert tots els dimarts, feiners, de 17:00 a 18:45, al carrer Sant Joan, 14. 08840 - Viladecans, on us atendrem a tots els que ho necessiteu.

Cas de dificultat, es pot concertar visita per telèfon, un altre moment, al 649.630.448.

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes:                                            10:45 h, (en català).

                                                                                13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes:             19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners:                                 18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes:                                       12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes:                       20:00 h, (en bilingüe).

 

EL SAGRAMENT DE LA UNCIÓ DELS MALALTS

En una data propera s’administrarà el Sagrament de la Unció dels Malalts a totes les persones que ho demanin, tenint en compte, independentment, les condicions de l’edat i de la salut, en cada cas. El qui ho desitgi ho haurà de demanar als mossens, gràcies!   

 

REUNIÓ DEL CONSELL PASTORAL DE LA 

PARRÒQUIA DE SANT JOAN.

La reunió del Consell Pastoral de la parròquia de sant Joan esta prevista pel dimarts 22 de juny a les 19’30 h. en la rectoria. Moltes gracies.

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario