sábado, 30 de septiembre de 2023

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 01/10/2023. DIUMENGE XXVI, DEL TEMPS ORDINARI.

"Que el Mediterráneo recupere su vocación de cuna de civilización"

Papa Francesc,    Audiència del 27/09/2023.

 

PARAULES DEL PAPA FRANCESC; EN L’ANGELUS DEL 24/09/2023.

Abans de la pregària, el papa Francesc manifestà: “Superar la justícia humana y apostar por el amor gratuito “. També hi afegí: “la justicia que practicamos a veces no es capaz de salir de la jaula del cálculo y nos limitamos a dar según lo que recibimos, sin atrevernos a más, sin apostar por la eficacia del bien hecho gratuitamente y del amor ofrecido con amplitud de corazón”.

Referint-se a la diada de les Migracions, digué: “Migrar debería ser una elección libre, nunca la única posible”. També demanà que preguem per a la atormentada Ucrania y oremos por este pueblo que tanto sufre”.

I convidà a pregar a tots els fidels i a totes les comunitats, units en la pregària ecumènica per al Sínode General, del dissabte 30, al Vaticà.

Com sempre saludà a tots els fidels i pelegrins a St. Pere, especialment un grup d’afectats de la malaltia de l’ataxia i els seus familiars.

RESSÒ DE LA “JMJ”A LISBOA: “Vigília” al Parc Tejo - Trancão.

EL SÍNODE.

Des de que el papa Francesc convocà tota l’Església en Sínode, el 10 d’octubre de 2021. Totes les diòcesis ens posarem en marxa amb la consulta general, per tal d’escorcollar camins que ens ajudin a respondre a la missió evangelitzadora, amb els reptes que tenim avui, i quins passos ens convida a fer-hi l’Esperit Sant per créixer com a Església sinodal?». Després de treballar-ho en les comunitats i parròquies, arxiprestats, diòcesis, conferències episcopals, continents i feta la consulta mundial, enguany es publicà el document de treball per a l’Assemblea General Ordinària, “Instrumentum laboris”, amb les propostes per a la reflexió i l’escolta mútua que hem aportat, amb el guiatge de l’Esperit Sant i que els pares i mares sinodals debatran a partir del proper 4 d’octubre.

Benvolguts feligresos, unim-nos en la pregària i mantinguem-nos oberts a l’Esperit Sant, perquè aquest de la propera Assemblea n’esdevinguin forces fruits pastorals, que ens ajudin a ser Església servidora, guaridora i oberta, portadora de l’Amor del Senyor al món.

 ROMERIA A MONTSERRAT.

Com cada any, les parròquies de Viladecans organitzem la tradicional Romeria a Montserrat, el proper 12 d’octubre, aquest cop en la seva 40a edició. Una sortida on compartir i refermar la nostra convivència, la mútua amistat, en l’ambient de la natura, el lleure i la pregària, entre totes les nostres comunitats.

07:45.- Sortida en autocar de la parada de bus, davant de la cafeteria La Principal, (Avda. Francesc Macià, 7).

09:30.- Eucaristia concelebrada al Santuari-Basílica.

10:45.- Esmorzar lliure.

12:00.- Conferència a la Sala de Façana, entrant per la porteria del monestir, a càrrec de Mn. Manel Simó, “SER CREIENTS EN UN MÓN DIFÍCIL”, pautes per viure avui la nostra vida cristiana.

                14:00.- Dinar, al buffet lliure.

                17:00.- Pregària a la majòlica de la Mare de Déu de Sales.

                17:45.- Retorn amb autocar a Viladecans.

Autocar: 15,50€. Dinar: 19,50€. Autocar+dinar: 35’- €.

Des de la Parròquia de Santa Maria Magdalena, l’Esplai Llumvi, organitza una pujada a Montserrat, caminant ! Informació al darrer full.

FEM PARRÒQUIA: INSCRIBIU-VOS-HI i PARTICIPEM-HI !!!

DOMUND.

El papa Francesc, en el missatge del DOMUND 2023, ens diu entre altres coses: “No es posible encontrar verdaderamente a Jesús resucitado sin sentirse impulsados por el deseo de comunicarlo a todos”.

Es bò que en les nostres comunitats no oblidem la tasca missionera de l’Església, present a tants recons de tot el món i que necessita la solidaritat de tots per assegurar amb eficàcia la seva tasca. Anem-nos preparant per articipar en la col·lecta especial del proper diumenge 22.

AGENDA DE L’OCTUBRE.

Parròquia de St. Joan Baptista.           

02/10: Dilluns:     Comença la Catequesi Familiar.

07/10: Dissabte:  S’nicia la Missa Familiar, (forma part de la Catequesi)

13/10. Divendres:           Reunió del Consell pastoral de St Joan B., a les 19:30.

20/10: Divendres: Pregària ecumènica en l’estil de Taizé.

27/10. Divendres:           Visita espiritual a la M.D. Montserrat, a les 19:30.

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte, 19:00 h.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 h. I 13:00 h (bilingüe).

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00 a les 18:00.Dijous feiners:            Assaig de cants, a les 19:30, a la sacristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

04/10: Dilluns:     Exposició del Santíssim, 19:00 h.

07/10:Dissabte:   Romeria Viladecans. Inicia a les 09:00 a la parròquia.

Horari Eucaristies:          Dissabte, 18:00 h. (bilingüe).

                                           Diumenge i festes de precepte, 12:00, (bilingüe).

Despatx interparroquial: dimarts, de 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16, Viladecans.






 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario