lunes, 23 de octubre de 2023

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 22/10/2023. DIUMENGE XXIX, DEL TEMPS ORDINARI.

 


"El tiempo dedicado a Dios, libera, alivia,

nos salva del mal i la soledad."

                                                                                Papa Francesc,  Àngelus del 15/10/2023.

 

EXHORTACIÓ APOSTOLICA: “LAUDATE DEUM.”

El 4 d’octubre, en la darrera diada de Sant Francesc d’Assís, el papa Francesc, signà l’Exhortació apostòlica “Laudate Deum”, dedicada a la crisi climàtica, complementant l’anterior “Laudato si”, publicada fa 8 anys.

El papa, s’inspirà en la contemplació i el lliurament que Sant Francesc d’Assís, va fer de la seva vida i que recollí en tants escrits, càntics i pregàries, quan diu: «Lloeu a Déu totes les seves criatures»,

“Laudate Deum”, mou a catòlics i a persones de bona voluntat, a la contemplació i a l’acció responsable, necessària, en el respecte a la natura i la cura del planeta. Diu: “... con el paso del tiempo advierto que no tenemos reacciones suficientes mientras el mundo que nos acoge se va desmoronando y quizás acercándose a un punto de quiebre.”

El document descriu i anàlitza les resistències, les confusions, els negacionismes interessats, les causes humanes, davant dels riscos i els danys evidents. L’ús del poder i el guió ètic que l’ha d’acompanyar, tenint en compte la debilitat de la política internacional, amb els encerts i els fracassos de les conferències sobre el clima. Per això reclama un nou multilateralisme i dona compte de les motivacions espirituals que brollen de la fe, en la defensa “imprescindible”, de la casa comuna.

ACTIVISTES I CIENTÍFICS DE TOT EL MÓN, UNITS AL PAPA FRANCESC.

Representants experts, acadèmics, estudiosos del mon de la ciència, i la cultura d’associacions catòliques i no catòliques, compromeses en la defensa mediambiental, d’arreu del món, foren convidats al Vaticà, el darrer 5 d’octubre, en la presentació de l’Exhortació apostòlica, “Laudate Deum”, del papa Francesc, que complementa l’anterior “Laudato si”, on degut al desenvolupament i el consumisme i irresponsable, el papa hi fa una crida enèrgica per combatre la degradació mediambiental i el canvi climàtic. Els experts, qualificaren d’encertat i imprescindible el document.

Hi assistiren: Giorgio Parissi, premi Nobel; Jonathan Safran Foer; Luisa-Marie Neubauer, de Viernes por el Futuro, a Alemania; Benoit Halgand; Jubran Ali Mohammed Ali, estudiant Libi; Alessandra Sarmentino, del Movimiento Laudato si'; Arthus-Bertrand Yann; entre molts altres.

800 ANYS DE LA CONFRARIA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT.

Del 6 al 9 d’octubre, la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, celebrà el 800 aniversari, amb un pelegrinatge a Roma. Hi assistiren més de 800 confrares i simpatitzants, l’abat de Montserrat, el director de la Confraria, tots els bisbes de les diòcesis catalanes i membres del Govern de la Generalitat de Catalunya, en uns actes d’agraïment a Santa Maria de Montserrat, pel seu acompanyament i la persistència de la Confraria, durant vuit segles. Els participants ho visquérem com una gràcia extraordinària, hi tinguérem molt present, els confrares que no hi pogueren assistir.

A la nostra Delegació de la Confraría, volem compartir aquest 800 aniversari, el proper divendres 27, a les 18:00, amb una trobada oberta als confrares i a tothom, al pati de la parròquia, on compartirem l’amistat, amb coca i moscatell, després visualitzarem imatges dels actes de Roma, resarem la Visita espiritual a la Mare de Déu, pregarem per la PAU, en comunió amb el papa Francesc, i ens acomiadarem, confiant en la intercessió de Maria, amb el Virolai.

Que amb Sta. Maria, aquest fet històric ens uneixi més en la pregària i la fraternitat, tenint-la com un gran “do” que ens crida a una “missió”.

LA CATEQUESI FAMILIAR HA INICIAT EL CURS.

La Catequesi familiar de St. Joan Baptista inicià el segon curs, la primera setmana d’octubre, amb 23 infants i els seus pares i mares inscrits. La setmana següent, inicià el primer curs, amb 26 infants i els seus pares i mares inscrits. Total un col·lectiu de 49 nens i nenes, amb els seus pares i mares, acollits en aquesta comunitat cristiana.

Ja hem fet les primeres sessions de catequesi i també, la Missa familiar que és inherent. Agraïm a tots els pares i mares l’opció d’acompanyar els seus fills i filles en aquest camí de la fe, amb els valors cristians i valors humans, que l’acompanyen. També agraïm la participació de tots, amb els/les catequistes, a la Missa familiar, cada dissabte, a les set del vespre, on la presència del Senyor en la Paraula proclamada i en la Eucaristia, constitueix el centre de la nostra vida cristiana. Ell ve a nosaltres, amb tota la seva tendresa i ens mira, ens escolta, ens acompanya, acull l’ajuda que li demanem en les dificultats i sent l’agraïment que li expressem, per totes les coses bones que rebem, inclòs els seu ajut en la superació de les nostres dificultats.

L’equip de catequistes i els mossens, estem al vostre servei, per ajudar-vos en tot allò que els infants, pares i mares, pugueu necessitar.

En la propera edició comentarem la Catequesi de Sta. Maria Magdalena.

BENVINGUTS i BON CURS  !.

DOMUND.

El papa Francesc, en el missatge del DOMUND 2023, ens recorda: No es posible encontrar verdaderamente a Jesús resucitado sin sentirse impulsados por el deseo de comunicarlo a todos”.

Es bò que no oblidem la tasca missionera de l’Església, present a tants recons de tot el món i que necessita la solidaritat de tots per assegurar  la seva tasca. Siguem-hi solidaris en la col·lecta, d’aquest diumenge 22.

ELS MISSIONERS I MISSIONERES ENS NECESSITEN: SIGUEM SOLIDARIS !

AGENDA DE L’OCTUBRE.

Parròquia de St. Joan Baptista.

27/10. Divendres:           Celebració dels 8è Centenari de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat. Visita espiritual i pregària per la PAU, convocada pel papa Francesc.

28/10. Dissabte:  Conferència de la Delegada diocesana de Catequesi, Isabel Campmany. “EL NOU MÈTODE DE CATEQUESI”

31/10. Dimarts:   Eucaristia anticipada de Tots els Sants, a l’ermita de la Mare de Déu de Sales.

AGENDA DEL NOVEMBRE.

Parròquia de St. Joan Baptista.

01/11. Dimecres: Pregària pels difunts al Cementiri, a les 16:30

07/11. Dimarts:   Reunió del Consell pastoral parroquial, a les 19:30.

24/11. Divendres: Pregària ecumènica en l’estil de Taizé, a les 19.30.

27/11. Dilluns:     Visita espiritual a la M.D. Montserrat, a les 19:00

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte, 19:00.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingue)

Dilluns feiners:                 Rosari.

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sacristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

08/11. Dimecres:            Adoració al Santíssim, de 19:00 a 21:00.

13/11: Dilluns:                 Reunió del grup VIDA CREIXENT, a les 17:00.

Horari Eucaristies:          Dissabte, 18:00 h. (bilingüe).

                                             Diumenge i festes de precepte, 12:00, (bilingüe).

Despatx interparroquial: dimarts, de 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.






No hay comentarios:

Publicar un comentario