lunes, 5 de agosto de 2024

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. AGOST - 2024.

 

 

“La comunión y la sobriedad son valores importantes para nuestra vida cristiana y para nuestro apostolado,

valores indispensables para una Iglesia verdaderamente misionera, en todos los niveles”

Papa Francesc.   Àngelus, 14/07/2024.

 

“DAVANT DE LA FESTA DE SANT LLORENÇ

En ocasió de la propera festa de Sant Llorenç, diaca i màrtir, copatró del nostre poble veí de Sant Climent de Llobregat, tenim l’oportunitat de recordar les heroiques virtuts d’aquest Sant.

Laurentius, en llatí, que vol dir “llorejat”, coronat de llorer, en castellà “laureado”, neix a Osca, a la Hispania Tarraconense, el 31 de desembre de l’any 225, segons la tradició. Quan el papa Sixté II prengué possessió de la seu de Pere, l’any 257, Llorenç és ordenat diaca i encarregat de l’administració de l’Església de Roma i dels seus pobres.

La persecució de l'emperador Valerià, l’any 258, provocà la mort de molts cristians. Entre els primers, el Papa Sixt II, crucificat el 6 d'agost. Llorenç, al cap de quatre dies, fou posat en una graella i el van cremar viu, mantenint-se ferm en la fe, després que li reclamessin els tresors de l’Església, entre ells el Sant Grial.

Al lloc del martiri hi ha la Basílica di San Lorenzo in Panisperna.

A l’antic temple romà d’Antoni i Faustina, on s’hi dictà la sentència, -al Fòrum-, s'hi construí l'església de San Lorenzo in Miranda.

Fou enterrat al costat de la Via Tiburtina, en el camp Verano, a Roma, on més tard Constantí el Gran i feu una església, que reconstruí el papa Damas I, en aquest lloc avui hi trobem la la Basílica di San Lorenzo, fuori le Mura.

Sant Llorenç, diaca i màrtir: Pregueu per nosaltres!

NOU BISBE COADJUTOR AL BISBAT D’URGELL.

El papa Francesc ha nomenat Bisbe Coadjutor d’Urgell amb dret a successió, Mons. Josep-Lluís Serrano Pentinat, de 47 anys, nascut a Tivissa (Tarragona), a la Diòcesi germana de Tortosa.

A ell li correspon col·laborar en el ministeri episcopal amb el bisbe d’Urgell, monsenyor Joan Enric Vives, que ja ha complert 75 anys i quan el Papa ho decideixi, el succeirà com a Bisbe titular i Copríncep d’Andorra.

Donem-ne gràcies a Déu 

REQUIEM DE MOZART.

A la parròquia Hospital de Campanya de Santa Anna, el darrer 27 de juliol, al vespre, s’hi reuniren gent sense llar, voluntaris i col·laboradors, per gaudir del primer concert interpretat per l’Orquestra Simfònica i el Cor, del Gran Teatre del Liceu, amb el Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart, una de les obres mestres d’aquest autor, en agraïment pel treball que realitza l’Hospital de Campanya, en favor de les persones més desafavorides.

L’esdeveniment uní la sensibilitat i el compromís del Gran Teatre del Liceu, amb l’Hospital de Campanya i les seves persones ateses, mostrant com la música des del fons dels sentiments, també és com una mena d’eina d’unió, de consol i d’esperança

LA COMUNITAT ORTODOXA GREGA DE BARCELONA.

 

La capella de la Mare de Déu de Montserrat que hi ha a la basílica de la Puríssima Concepció, de Barcelona, acull a la comunitat ortodoxa grega, que acompanya el pare Cristòdulos Yonce, anomenada Parròquia Grega Ortodoxa de Sant Nectari d’Egina.

La bona relació amb la societat barcelonina i amb l’Arquebisbat de Barcelona, els animà a obrir les portes el darrer dissabte 6 de juliol, als participants de la primera ruta ecumènica organitzada per l’Oficina d’Afers Religiosos de l’Ajuntament de Barcelona. 


EUCARISTIA DE CONFRATERNITZACIÓ PERUANA.

En la proximitat de la festa de la Mare de Déu de les Neus, patrona principal del Sud d’Ayacucho, l’associació cultural SUMAQ SUNQU, que promou la coneixença i la cultura peruana entre els seus desplaçats a casa nostra, ens ha demanat poder compartir una Eucaristia, amb ambientació pròpia de Perú, que celebraríem el proper dissabte 10 d’agost, a les 13:00 h, a la parròquia de Sant Joan Baptista.

Després de la missa tenen organitzat un dinar de germanor.

Tenim molt de goig en acollir-los i que es trobin bé entre nosaltres.

La historia de la aparició de la Mare de Déu de les Neus, es diu que cap el segle XVIII, la imatge portada des d’Espanya, estava destinada a Cusco. Durant aquell trasllat, a Cora Cora, esdevingué una gran nevada, per la qual cosa la van haver d’aixoplugar. Considerant que la Mare de Déu volia quedar-se en aquest lloc, la hi deixaren, i des d’aleshores la gent d’Ayacucho la veneren i en la seva festa la treuen en processó mostrant la seva estimació a Santa Maria, en l’advocació de les Neus.

 Queridos hermanos y hermanas, ¡buenos días! ¡feliz fiesta!

En la solemnidad de la Asunción de la Virgen María, el Evangelio nos ofrece el diálogo entre ella y su prima Isabel. Cuando María entra en la casa y saluda a Isabel, le dice: “Bendita eres entre las mujeres y bendito es el fruto de tu vientre” (Lc 1,42). Estas palabras, llenas de fe, alegría y asombro, se han convertido en parte del “Ave María”. Cada vez que rezamos esta oración, tan hermosa y conocida, hacemos como Isabel: saludamos a María y la bendecimos, porque ella nos trae a Jesús.

María acoge la bendición de Isabel y responde con el cántico, un regalo para nosotros, para toda la historia: el Magnificat. Es un canto de alabanza. Podemos definirlo como “el cántico de la esperanza”. Es un himno de alabanza y exultación por las grandes cosas que el Señor ha realizado en ella, i realizará en JESÚS. 

Parròquia de St. Joan Baptista.

27/08. Dimarts:               Visita espiritual M. de D. de Montserrat, a les 19:30.

03/09. Dimarts:               Reunió del Consell Pastoral Parroquial, a les 19:30.

08/09. Diumenge:           M. de D. de Sales, Eucaristia concelebrada a les 12 h.

(Aquell dia a Sant Joan no es celebrarà la missa de les 10’45 h. ni la de les 13 h. )

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte, a les 19:00.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingüe)

14/08. Dimecres:            Missa anticipada de l’Assumpció de la Mare de Déu, 19:00 h.

15/08. Dijous:                  Missa de l’Assumpció de la Mare de Déu, a les 10:45 i 13:00 h.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sagristia.

 

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

07/08. Dimecres:            Adoració del Santíssim, de 19:00 a 21:00 h.

02/09. Dilluns:                 Reunió del Consell Pastoral Parroquial, a les 19:30.

04/09. Dimecres:            Adoració del Santíssim, de 19:00 a 21:00 h.

Eucaristies:                       Dissabte, vigílies i festes, a les 20:00 h. (bilingüe).

                                             Diumenge i festes de precepte, a les 12:00, (bilingüe)

14/08. Dimecres:            Missa anticipada de l’Assumpció de la Mare de Déu, 20:00 h.

15/08. Dijous:                  Missa de l’Assumpció de la Mare de Déu, a les 12:00 h

08/09. Diumenge: No es celebrarà la missa de les 12 h.

 

Activitats Inter parroquials.

07/09. Dissabte:              Pregària de Vespres a l’ermita de la Mare de Déu de Sales, a les 18:00.

Despatx parroquial: dimarts, 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.

 

 


No hay comentarios:

Publicar un comentario