lunes, 20 de junio de 2011

Celebració del dia del malalt a la nostra parròquia, imposició del sagrament de la unció

Aquest passat diumenge 19 de juny, en la nostra parròquia de Sta. Maria Magdalena, hem celebrat el dia del malalt i dotze persones han sol·licitat la imposició del Sant Sagrament de la Santa Unció. Han estat acompanyats, en tot moment, per a la nostra comunitat cristiana i per la nostra inestimable colla de nens i joves els quals amb les seves veus e instruments han posat música i llum en aquesta important celebració.



En la Santa Unció, que va unida a l’oració de la fe, la fe es manifesta i ha de ser molt especialment desvetllada, tant en el qui administra el sagrament, com, i encara més, en el qui la rep. El malalt serà salvat per la pròpia fe i la de l’església, que mira la mort i la resurrecció de Crist,  del qual rep el sagrament la seva eficàcia, i tendeix cap el regne futur, la penyora del qual es dóna en els sagraments. (Advertiments prévis, nn.5-7). 


El sagrament de la unció no és, certament, un sagrament de moribunds, o un sagrament d’última hora, sinó que és un sagrament per rebre l’ajut i la força alliberadora del Senyor quan un mateix ja experimenta el  defalliment d’una malaltia greu, o simplement considera que per altres qüestions com l'edat creu convenient realitzar aquest pas, un  sagrament per als qui experimenten ja el defalliment de la vellesa. (La pregaria dels malalts, Centre Pastoral Litúrgica).

Mn. Manel, amb les persones que han rebut el sagrament de la Santa Unció, acompanyats per els nens i els joves cantors i voluntàries de la Pastoral de la salut.


No hay comentarios:

Publicar un comentario