lunes, 12 de marzo de 2012

Recès de Quaresma de les parròquies de Viladecans

El passat diumenge 11 de març, a les 17.30 hores en els locals del Centre Cultural Sant Joan, va tenir lloc un recés de Quaresma que va estar organitzat per a les tres parròquies de Viladecans: Sant Joan, Santa María Magdalena i Mare de Déu de Sales.
 

El recés el va dinamitzar i comentar la Sra. Elvira Durán Costell, llicenciada en filosofia ètica i que actualment  treballa en el Centre d’estudis del Cristianisme i la justícia. 

La xerrada va tractar dels Camins d'esperança i compromís davant la situació actual.
“Avui potser vivim una època històrica d’especial deteriorament de les relacions humanes i de constants desavinences en tots els camps. Creixen els racismes i els nacionalismes excloents, creixen les diferències de classes, les cultures prefereixen topar en comptes de trobar-se, fracassen les parelles i augmenta la violència de gènere, els partits polítics prefereixen mirar-se com a totalitats i no com a “partits”, i l’autisme cultural que respirem ens indueix a mirar els altres com a simples objectes o estímuls, però no com a subjectes de dignitat absoluta. 
Respecte profund, somriure acollidor i fraternitat igualitària haurien de compondre la pàgina inicial de la nostra obertura a la relació Inter humana. Una entrada plenament cristiana i humana. Aquesta actitud global s’haurà de modelar i teixir després de formes molt diverses, segons la varietat inacabable de persones, psicologies i situacions”
Elvira Durán
___________________________________________________________________________

José I. González Faus. Ja hi vaig, Senyor. Contemplatius en la relació. 
Quaderns de Cristianisme i Justícia, n.174.

                                                                     
A continuació es va fer mitja hora d’oració personal, i per acabar el reces, es van dur a terme les vespres i la celebració concelebrada de la eucaristia a la Parròquia de Sant Joan.
                                                       

No hay comentarios:

Publicar un comentario