lunes, 2 de febrero de 2015

Full informatiu número 430, diumenge 1 de febrer de 2015


FULL INFORMATIU
n. 430 – 1 de febrer 2015







SANTA MARIA MAGDALENA – VILADECANS



Web de la parròquia: santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com.es
e-mail de Mn. Manel: manel.sim70@gmail.com



La frase: El secreto de la felicidad no está en hacer aquello que amas, sino en amar aquello que haces.



 Quart diumenge durant l'any - Cicle B


Autoritat és credibilitat

El tema de reflexió que ens proposa la Paraula d’avui és de màxima actualitat: ¿què vol dir tenir autoritat, com admirava la gent en Jesús?
            És ben conegut que les paraules, com la moneda, pateixen sovint d’inflació, és a dir, que arriben a  vegades a no significar res, o, fins i tot, el contrari del que realment signifiquen. I així passa sovint amb la paraula autoritat, entesa preferentment com a dret o poder de manar i d’imposar-se als altres, i no tant com a prestigi o ascendent d’una persona, generats bàsicament per la seva credibilitat i coherència. I és en aquest sentit que, en primer lloc, la gent admirava l’autoritat de Jesús.
            D’altra part, el segon paràgraf de l’evangeli cal entendre’l correctament, És cert que avui tot això dels dimonis i els esperits malignes sona estrany, però hi ha que situar-se en la mentalitat del temps de Jesús.
            Com és sabut, la gent pensava que si una persona estava malalta, era perquè havia pecat, és a dir, perquè el dimoni havia triomfat en ella (estava endimoniada). I, en aquest context, Jesús mostra que té també autoritat, -entesa ara com a potestat-, de perdonar el possible pecat, i per tant, de fer sortir d’aquella persona el mal. I també aquesta autoritat és reconeguda per la gent: ensenya una doctrina nova i fins i tot els esperits malignes l’obeeixen.
            Avui a la nostra societat i a la nostra Església es necessiten profetes amb la autoritat que els evangelis ens mostren que tenia Jesús.
            A la primera lectura, el llibre del Deuteronomi ens ha parlat de les actituds del veritable profeta: li posaré als llavis les meves paraules –diu el Senyor- i els dirà tot el que jo li ordenaré...Però si un profeta s’atreveix a dir en nom meu alguna paraula que jo no li hauré ordenat, morirà...
            Al món de la política, i molt més al món de la religió, la veritable autoritat és la coherència i la credibilitat. Per això el bisbe Casaldàliga repeteix sovint el seu pensament: avui no és suficient amb ser creients, sinó que hem de ser també creïbles...

Compromís de la setmana: Analitzar alguna incoherència nostra que caldria superar.

Manel Simó

La puntilla

La brecha

Hay un hecho innegable: entre la sociedad y la Iglesia, sobre todo la Iglesia institucional, se ha abierto hoy una profunda brecha, que resulta muy difícil de salvar.
Por parte de la sociedad, la confianza y la credibilidad hacia la Iglesia se han deteriorado de manera considerable.  Y por parte de la Iglesia, el miedo y las actitudes defensivas frente a la sociedad no han logrado los frutos de atracción y restauración que algunos soñaron y pretendieron.
¿Dónde habrá que encontrar, pues, posibles salidas a esta situación?
Es obvio que muchos cristianos sinceros y libres se enfrentan a menudo a un ambiente bastante hostil; como también es cierto que muchas personas cargadas de dudas en su búsqueda, son marginadas por una Iglesia autoritaria y alejada de la vida real de la gente.
Se necesitan comunidades que nos ayuden a todos a vivir y a hacer posible y visible una nueva manera de ser cristianos, tal como está urgiendo constantemente el Papa Francisco.


STAMANA


COMUNITAT VIVA


Intención de oración en las Misa:
         Sábado, 31 de enero, 8 tarde: Antonio Cánovas (+), fallecido el 12 de octubre pasado.


LA SEMANA

Lunes, día 2 de febrero: La Presentación del Señor (La Candelera):
            4 tarde, Catequesis de adultos en La Montserratina    
            En la Parroquia, Misa a las 8 de la tarde: Bendición y entrega de las candelas.

Martes, día 3 de febrero: San Blas.
            A las 7,30 de la tarde: encuentro de oración y bendición de frutos.

Miércoles, día 5 de febrero:
           A las 9,30 de la noche, en Sant Joan, reunión interparroquial de Catequesis.


ENCUESTA DE LAS PARROQUIAS DE VILADECANS

         Por favor, id entregando las encuestas contestadas: en el buzón de la Parroquia, o en el despacho. Si podéis colocar algunas más, pedidlas.

AGENDA DE FEBRERO

Viernes, día 13: 11 de la mañana, Misa en la Residencia, con participación de la Hospitalidad de Lourdes, para celebrar esta fiesta de María.
Lunes, día 16: 5 tarde: Reunión de Vida creixent
Miércoles, día 18: MIÉRCOLES DE CENIZA.
                              COMIENZA LA CUARESMA


EL PAPA FRANCISCO CONSULTA SOBRE LA FAMILIA

A raíz de la primera sesión del Sínodo de los Obispos sobre el tema de la familia, que tuvo lugar en Roma el pasado mes de octubre y que continuará en octubre de este año 2015, el Papa Francisco ha vuelto a formular 46 preguntas que dirige a todo el que quiera contestar. Aquí se irán exponiendo algunas, para reflexión de todos, y si alguien quiere contestar y hacer llegar las respuestas, éstas se enviarán a Roma. Hay que responder antes del 15 de marzo.
Hoy incluimos una de las preguntas que hace el Papa:


Pregunta 35: La comunidad cristiana está preparada para hacerse cargo de las familias heridas para hacerles experimentar la misericordia del Padre? ¿Cómo comprometerse para eliminar los factores sociales y económicos que a menudo las determinan? ¿Qué pasos se han dado y qué pasos hay que dar para que crezca esta acción y la conciencia misionera que la sostiene?

No hay comentarios:

Publicar un comentario