lunes, 2 de marzo de 2015

Full informatiu número 434, diumenge 1 de març de 2015

FULL INFORMATIU
n. 434 – 1 de març 2015

SANTA MARIA MAGDALENA – VILADECANS

Web de la parròquia: santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com.es
e-mail de Mn. Manel: manel.sim70@gmail.com

La frase: El tiempo no nos hace perder las amistades, sino que nos ayuda a entender cuáles son de verdad.


Diumenge segon de Quaresma – Cicle B

ESCOLTAR EL CRIST

            Les lectures d’aquest segon diumenge de Quaresma són una mica complicades.
La primera lectura, per exemple, pot ferir la sensibilitat humana, ja que costa molt acceptar un Déu que, encara que sigui per posar a prova la fe d’Abraham, proposi el sacrifici d’un fill tant de temps esperat i desitjat. Cal accentuar, per tant, el caràcter prototípic dels protagonistes. Allò que compta al text és que Abraham, va creure contra tota esperança, situació en que tal vegada podrem trobar-nos també un dia nosaltres. Isaac, per la seva banda, sacrificat en una muntanya de Morià,  prefigura el Crist, fill de Déu, sacrificat al Calvari.
Sant Pau, a la segona lectura, remarca el fet de que Déu va entregar el seu propi Fill per tots nosaltres.
I l’evangeli, per la seva banda, presenta el misteri del Senyor Jesús transfigurat, posant de relleu el sentit i la grandesa del Jesús provat i fidel, després de ser  temptat.
            És ja tradicional que en el segon diumenge de Quaresma se’ns presenti aquesta escena anomenada de la Transfiguració, més enllà de que el dia 6 d’agost se celebri també una festa amb aquest nom.
            És clar que es tracta d’una narració plena de connotacions simbòliques, destinades a mostrar una epifania o manifestació per reafirmar la divinitat de Jesús.
            Els signes de la presència de Déu són ben expressius: la muntanya, el núvol, la llum i la veu. Tots ells recorden l’escena del Sinaí on Déu es va fer present. Els personatges que apareixen – Moisés i Elies-que veieren Déu al Sinaí, representen la Llei i els profetes.
            I és en aquest clima de presència de Déu on se sent la veu que reafirma la divinitat de Jesús: Aquest és el meu Fill, el meu estimat, escolteu-lo. Aquest és el missatge central de la Paraula d’avui.
            Ens cal escoltar Jesús. I malgrat Pere va voler cedir a la temptació d’instal·lar-se, Jesús li recorda que a Déu cal escoltar-lo no només en els viaranys dels triomfs, sinó sobre tot en el camí de la creu.
            De totes les facultats comunicatives de que gaudeix l’ésser humà, escoltar és la més difícil, i sobre tot, el fet d’escoltar la veu del nostre interior, que és la veu de la nostra consciència, la veu sense trampes..                    Quaresma és una ocasió molt bona per escoltar el Crist

Compromís de la setmana: Repassar les nostres capacitats d’escoltar a les persones.

Manel Simó


La puntilla

Patético

El buen escritor Josep Pla decía que lo más difícil en el arte de la escritura es el uso de los adjetivos, ya que son los que marcan los matices de los sustantivos.
Y digo esto porque el adjetivo de la semana ha estado el calificativo patético que Rajoy endosó a Pedro Sánchez, en el debate sobre el estado de la nación.
El último Diccionario de la Lengua castellana indica que patético significa capaz de mover y agitar el ánimo.
O sea que la supina ignorancia del Presidente le hizo, sin pretenderlo, el mayor de los elogios a su adversario, al calificarlo de capaz de producirle desazón, que es una buena actitud cuando se trata de revisar las actitudes de los cargos públicos.
El Presidente español, que de idiomas está pez, quiso ampararse esta vez en la lengua griega, de donde procede el adjetivo patético, y ahí le traicionó su subconsciente, porque ya es sabido que ahora Grecia es para él una auténtica obsesión...
Las que son verdaderamente patéticas son las situaciones en que se encuentran miles de personas que viven en un mundo mucho más real que el dibujado por el señor Rajoy en las Cortes para arañar unos cuantos votos.




COMUNITAT VIVA

Intenciones de oración en la Misa:
         Domingo, 1 de marzo, a las 12: Pepita López (tercer aniversario); Sebastián y Dolores, difuntos; Josefa y José María, difuntos.


RECORDAD QUE HOY ES PRIMER DOMINGO DE MES, Y ES EL MAS INDICADO PARA HACER VUESTRA APORTACIÓN ECONÓMICA MENSUAL
A LA PARROQUIA

LA SEMANA

HOY DOMINGO, a las 13,15 horas, Misa rociera en el Cúbic, con motivo del Día de Andalucía.

Lunes, día 2, a las 4 de la tarde, Catequesis de adultos en la Montserratina

TODOS LOS MARTES DE CUARESMA,
A LAS 7,30 de la tarde, VIA CRUCIS

Bautizos: El próximo sábado, día 7 de marzo, recibirán el bautismo en nuestra Parroquia Aina Aguilar Martí, i Jan Illera Bertrán. Enhorabuena a sus padres y familiares, y bienvenidos a la fe y a la Iglesia.

SÁBADO, DÍA 7 DE MARZO, A LAS 9 DE LA NOCHE
SOPAR DE LA FAM

            Como todos los años, el próximo sábado, día 7 de marzo, a las 9 de la noche, en los locales parroquiales, haremos una reflexión y una cena de pan con aceite, para adherirnos al gran problema del hambre en el mundo. El dinero que gastaríamos en una cena, lo entregaremos para la ONGD Soltermón.  Como los años anteriores, si no se puede asistir, se puede colaborar con el PLATO CERO.

RETIRO DE CUARESMA

- Día 14, sábado, a las 10 de la mañana, en el Casal de Sant Joan, RETIRO DE CUARESMA para todas las Parroquias de Viladecans. Tema: Testimonios de santa Teresa de Jesús para el mundo de hoy (en el año del quinto centenario de su nacimiento). Mn Manel presentará la reflexión, y Mercè Bernat Calvet, y Maria Piqué Masafrets, recitarán poemas de la santa de Àvila.

                

No hay comentarios:

Publicar un comentario