lunes, 9 de marzo de 2015

Full informatiu número 435, 8 de març de 2015


FULL INFORMATIU
n. 435 – 8 de març 2015

SANTA MARIA MAGDALENA – VILADECANS

Web de la parròquia: santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com.es
e-mail de Mn. Manel: manel.sim70@gmail.com

La frase: La información ha de ser, en principio, útil para el que la recibe; mientras que la propaganda, en general, suele ser solamente útil al que la hace..


Diumenge tercer de Quaresma – Cicle B

Santa i efectiva indignació

Els tres diumenges de Quaresma que resten, deixem l’evangeli de Marc, i ens endinsem en tres fragments molt significatius i expressius de l’evangeli segons sant Joan. Són: l’expulsió dels mercaders del temple; un diàleg profètic de Jesús amb Nicodem; i les escenes que preparen i presenten el camí definitiu de Jesús cap a la creu.
          D’altra part, a la primera lectura d’avui trobem el famós decàleg, que nosaltres vàrem aprendre com els deu manaments. Dins d’un tarannà d’aliança entre Déu i el poble d’Israel, el decàleg és una invitació a conèixer la voluntat personal de Déu perquè el poble visqui en contacte amb Ell. Aquests manaments són els que Jesús sintetitzarà en un de sol: l’amor a Déu i l’amor al proïsme.
       Sant Pau, a la segona lectura, exposa un pensament que cal reflexionar i experimentar: en el Messies crucificat hi ha el poder i la saviesa de Déu, perquè en l’absurd de l’obra de Déu hi ha una saviesa superior a la dels homes, i en la debilitat de l’obra de Déu hi ha un poder superior al dels homes. Déu sempre és desconcertant per a la lògica humana.
I arribem a l’evangeli, amb les dificultats que troba Jesús per dignificar i encarrilar el veritable paper del temple en el culte a Déu.
                La situació que es vivia aleshores al voltant del temple de Jerusalem indigna Jesús. Indignar-se és revoltar-se un mateix davant un acte indigne. I els motius que troba Jesús per indignar-se són molt clars:
                – allò que havia de ser un lloc de trobada amb un Déu alliberador, s’havia convertit en un negoci per explotar a la gent pobre i senzilla:
                – els sacrificis que s’oferien no tenien cap sentit, perquè el culte veritable que Déu vol és la justícia, l’amor i la misericòrdia;
                – és conegut que les ovelles són bíblicament un símbol del poble, i Jesús vol treure al poble d’aquella institució religiosa que no el deixa créixer.
                I com a alternativa a aquesta situació, Jesús mateix s’ofereix com a nou temple: destruïu aquest santuari i jo el reconstruiré en tres dies.  En el seu Regne no compten les pedres del temples, sinó les pedres vives que són les persones.
         Finalment, l’adhesió a la persona de Jesús serà sincera si neix dins de les persones, perquè ell sap prou bé què hi ha a l’interior de cada u.
                Avui hi ha a la nostra societat molta gent indignada amb situacions socials i també religioses, que indiquen una gran dosi de feblesa ètica, individualisme ferotge i injust relativisme. La indignació, però, no és suficient si no deriva en una acció compromesa per canviar les coses, encara que això comporti creus i dificultats, com li va passar a Jesús.

Compromís de la setmana: Intentar actuar sobre un fet que ens indigni.
Manel Simó


La puntilla
La coz

Han sido, sin duda, miles y miles las personas que, desde el pasado 23 de febrero hasta hoy, han visto, a través de las redes sociales y de las televisiones, la brutal agresión perpetrada por un animal irracional, a una mujer que esperaba cruzar un paso cebra, en la Diagonal de Barcelona.
Los gamberros fueron dos: uno, Mario, de 24 años, escenificó la coz; y el otro, Álvaro, de 25 años, inmortalizó el momento con la cámara de su móvil.
Y, naturalmente, este momento de gloria de dos imbéciles, debidamente magnificado por Facebook, Instagram, Twitter y demás, habrá merecido tal vez, también, la risa y el contento de otros miles de descerebrados como ellos, hinchados, muchas veces, de alcohol y  de drogas.
Fue una noche de farra y discoteca de dos amiguetes venidos a la acogedora y libertaria Barcelona…
El hecho, sin embargo, no pasaría de una lamentable anécdota más, si no fuera revelador de muchas otras lamentables situaciones.
Porque aquella coz fue
– una patada al respeto de las personas, que es el primer punto de una mínima ética;
– una patada machista;
– una patada a la racionalidad;
 – y una patada a la esperanza de conseguir algo mejor para todos.




COMUNITAT VIVA
        
         PODÉIS COGER LA MEMORIA DE CÀRITAS INTERPARROQUIAL DE VILADECANS, CORRESPONDIENTE AL AÑO 2014. Conviene que estéis bien informados de las acciones que se están llevando a cabo, gracias, muchas veces, a vuestra colaboración.

La semana

Sábado, día 7, 9 noche, en la misma Parroquia, SOPAR DE LA FAM. Si no puedes asistir, puedes colaborar con el PLATO CERO: entrega un donativo.

Hoy, día 8, Día Internacional de la Mujer trabajadora

Coged el Manifiesto que han elaborado los Movimientos y colectivos obreros cristianos sobre esta histórica y reivindicativa jornada.
La lucha tiene que seguir para poder llegar a un mundo realmente igualitario,
tal como es el proyecto de Dios.

TODOS LOS MARTES DE CUARESMA,
A LAS 7,30 de la tarde, VIA CRUCIS

RETIRO DE CUARESMA

PRÓXIMO SÁBADO, día 14, a las 10 de la mañana, en Sant Joan, RETIRO DE CUARESMA para todas las Parroquias de Viladecans. Tema: Testimonios de santa Teresa de Jesús para el mundo de hoy (en el año del quinto centenario de su nacimiento). Mn Manel presentará la reflexión, y Mercè Bernat Calvet, y Maria Piqué Masafrets, recitarán poemas de la santa de Ávila.

AGENDA de Marzo

Lunes, día 16: 5 tarde, Reunión de Vida creixent
Sábado, día 21: 6 tarde, Misa Familiar
Viernes, día 27: 11 mañana, Misa en la Residencia Frederica Montseny
Sábado, día 28: 6 tarde, Catequesis de adultos
Domingo, día 29: DOMINGO DE RAMOS
Lunes, día 30, 4 tarde, Catequesis de adultos en la Montserratina



Tengamos bien presente que donde los ancianos no son respetados, los jóvenes no tienen futuro, ha dicho el Papa Francisco.

No hay comentarios:

Publicar un comentario