lunes, 18 de febrero de 2019

Full Nº 611; PARROQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA VILADECANS 17/2/2019; DIUMENGE VI


PARROQUIA
DE SANTA MARIA MAGDALENA
VILADECANS

17/2/2019  Nº 611
DIUMENGE VI

Quien ama tiene imaginación para descubrir soluciones donde otros solo ven problemas. Quien ama ayuda al otro según sus necesidades y con creatividad, no siguiendo ideas preconcebidas o lugares comunes. El tuit del Papa


AVISOS:
1)  Miércoles 20 de febrero: a las 17 h. en santa Magdalena reunión del grupo de Vida Creixent.
2)  Sábado 23 de febrero: a las 10 h. de la mañana en Castelldefels curso de Liturgia.
3)  Domingo 24 de febrero a las 13 h. en el Cubic misa para celebrar el DÍA DE ANDALUCÍA.

4) Curso general de liturgia. Para la formación de agentes de Pastoral Litúrgica. Días 26 de enero, 23 de febrero, y 23 de marzo de 2019. De 10 a 13 h. de la mañana en la rectoría de Castelldefels. Comunicad con el sacerdote de vuestra parroquia. Organiza: el Consell Arxiprestal de Brugers. Colabora: Vicaria episcopal del Llobregat i delegació de Pastoral Sacramental y Litúrgica.
Confirmación de adultos: podéis hablarlo con Mn. Fredi.


NOTA DELS BISBES DE CATALUNYA
SOBRE LA PROTECCIÓ DELS MENORS
            En les darreres setmanes, l’Església Catòlica a Catalunya s’ha vist sacsejada per algunes notícies referides a abusos de menors, que ens omplen de vergonya i de dolor, ja que alguns dels agressors eren persones consagrades o sacerdots.
            Els abusos a menors, que condemnem rotundament, i la cultura que els fomenta o justifica és un greu problema que afecta tota la societat. I l’Església, com a part de la societat, també se’n veu afectada.
            Demanem perdó a les víctimes  i ens solidaritzem amb el seu dolor; i també a totes les persones a qui el coneixement d’aquests fets ha escandalitzat i ha fet trontollar la seva confiança en l’Església.
            Sofrim i preguem per les víctimes, que han quedat marcades en la seva vida. En solidaritat amb tots els qui hagin patit algun tipus d’abús i amb les seves famílies ens comprometem a col·laborar en l’aclariment dels fets del passat i a trobar la manera d’ajudar les víctimes en el seu restabliment.
            L’Església actuarà amb determinació per protegir els infants i els adults vulnerables, eliminant tot tipus de tolerància o encobriment, i per eradicar de les nostres comunitats i de tota la nostra societat la cultura de l’abús sexual, econòmic, de poder i de consciència. Així mateix, prenem el compromís d’adoptar rigoroses mesures de prevenció, que impedeixin la seva repetició, a partir de la formació d’aquells a qui els seran confiades tasques de responsabilitat i educatives.
            Creiem que és just valorar la dedicació generosa i madura de tants sacerdots i religiosos, d’educadors en les escoles i el temps lliure, envers els infants i joves, i les seves famílies, i convé que els defensem de l’ombra de sospites generalitzades, així com volem recordar el dret que tota persona té a la presumpció d’innocència. Molt de treball ben fet així ho avala.
            En aquests moments, reiterem el nostre ferm compromís amb el compliment de la legislació vigent canònica i civil, i que passa per: posar en coneixement del Ministeri Fiscal els fets ocorreguts que poguessin constituir delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, per a la valoració jurídica que correspongui; instar les víctimes que denunciïn els fets davant les autoritats civils; i informar la Congregació per a la Doctrina de la Fe per a qualsevol cas d’abús  fonamentat. I estem atents al que el Papa Francesc reunit pròximament amb els Presidents de les Conferències episcopals del món determini per combatre aquestes accions deshonestes i delictives que tant afecten l’anunci de l’Evangeli.
            Demanem que a totes les celebracions religioses de les nostres diòcesis, el proper dimecres de cendra, dia 6 de març,  en començar la Quaresma, que és temps de conversió, es pregui i es dejuni d’una manera especial per les víctimes dels abusos i fem nostra la ferma determinació del papa Francesc que assenyala que «l’abús sexual és un pecat horrible, completament oposat i en contradicció amb el que Crist i l’Església ens ensenyen».
            Barcelona, 12 de febrer de 2019.

bisbat de Sant Feliu
parròquies de Viladecans:
Enllaç del nostra blogger:
amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales


No hay comentarios:

Publicar un comentario