domingo, 11 de agosto de 2019

Full 635; PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS 11/08/2019; SETMANA XIX DEL TEMPS DE DURANT L’ANY



PARRÒQUIA

DE SANTA MARIA MAGDALENA,
DE VILADECANS
11/08/2019 N. 635
SETMANA XIX DEL TEMPS DE DURANT L’ANY
A todos nos toca pasar días difíciles; pero siempre debemos recordar que la vida es una gracia, es el milagro que Dios ha sacado de la nada.         Papa Francisco.

  L’EVANGELI DEL DIUMENGE, (Lc 12,32-48)
En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: «No tingueu por, petit ramat: el vostre Pare es complau a donar-vos el Regne. Veneu els vostres béns i distribuïu els diners als qui ho necessiten. Feu-vos bosses que no s’envelleixin, aplegueu-vos al cel un tresor que no s’esgotarà; allà els lladres no s’hi acosten ni les arnes no fan malbé res. On teniu el vostre tresor hi tindreu el vostre cor.
»Estigueu a punt, amb el cos cenyit i els llums encesos. Feu com els criats, que esperen quan tornarà el seu amo de la festa de noces per poder obrir la porta tan bon punt trucarà. Feliços els criats que l’amo trobarà vetllant al moment de la seva arribada. Amb tota veritat passarà a servir-los d’un a un. Feliços si els trobava sempre vetllant, ni que vingués a mitjanit o a la matinada. Estigueu-ne segurs: si el cap de casa hagués previst l’hora que el lladre vindria, no hauria permès que li entressin a casa. Estigueu a punt també vosaltres, que el Fill de l’home vindrà a l’hora menys pensada.»
Per pensar-hi.
Contemplo “el Regne” que ens ha estat donat i que fa “feliç”: on, en quins fets, en quins testimonis el veig present?
La “por” del “petit ramat”, (l’Església, la comunitat, els deixebles, jo mateix o jo mateixa), a desprendre’ns de les riqueses, per acollir el Regne que Jesús ens ofereix. Quines conseqüències té en la nostra/meva vida de seguiment del Senyor?
Quina crida em fa/ens fa el Pare, avui, amb aquest Evangeli?
Preguem dialogant amb Jesús, donant gràcies, demanant, …
Mn. Josep Maria Romaguera

La pregària del papa Francesc, durant aquest mes d’agost.
PER LES FAMÍLIES.
Preguem perquè les famílies, gràcies a una vida de pregària i d'amor, esdevinguin sempre més "laboratoris d'humanització".
Quin món volem deixar pel futur?
Deixem un món amb famílies.
Tinguem cura de les famílies, perquè són veritables escoles del demà.
Són espais de llibertat, són centres d'humanitat.
I reservem un lloc destacat en elles per a la pregària personal i comunitària.
Preguem perquè les famílies, gràcies a una vida de pregària i una vida d'amor, esdevinguin sempre més "laboratoris d'humanització"
Unim-nos en esperit de comunió a la pregària del papa Francesc, tot demanant al Senyor l’enfortiment i la maduració de les famílies, com la primera escola de l’amor.

La parròquia de Calella acull menors estrangers no acompanyats.
Fa un parell de mesos la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència va assignar seixanta infants i joves al municipi de Calella. Estan sols, sense les seves famílies i venen del Magreb i l’Àfrica subsahariana. En conèixer la dificultat que es plantejava a l’ajuntament, Mn Cinto Busquet, rector de la Parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella, a oferir la possibilitat de participar en l’acolliment d’aquests menors, especialment en tasques de formació en els locals parroquials.
“Ens vam veure amb aquesta urgència i vam oferir els locals parroquials per a les activitats de formació”, explica Busquet. Són els programes d’inserció que ha previst l’ajuntament per als adolescents nouvinguts. El rector aprecia “la bona feina” que fa l’administració en matèria de protecció de la infància “amb els pocs recursos que tenen”. I reconeix que els locals els han posat a la seva disposició “de bon grat”. En part perquè fa temps que hi ha una col·laboració mútua entre Càritas parroquial i serveis socials de l’ajuntament.
Durant l’estiu, l’activitat d’aquesta comunitat cristiana disminueix. No hi ha determinats serveis, com la catequesi, i les sales parroquials queden disponibles. Ara mateix l’Ajuntament hi ofereix activitats d’inserció social de dilluns a divendres, en franja de matí o tarda, als seixanta infants i adolescents que acaben d’arribar. Què faran quan comenci el curs? “Depèn de les necessitats, mirarem de combinar-ho”. Busquet valora aquest projecte com “un treball complex i apassionant, una font d’enriquiment”.
Alguns veïns els diuen que no han de fomentar l’acolliment per l’efecte crida. “Les causes formen part de la macro política i també les hem de tenir en compte, però un cop els tenim aquí, s’ha d’acollir”, hi respon. Amb tot, insisteix que la iniciativa no ha estat seva i considera que com “com a parròquia fem poc”. Per això no es cansa de repetir-ho als feligresos a missa de diumenge: “Com a comunitat cristiana hem d’estar a l’avantguarda, tenim els mateixos drets com a poble que aquests col·lectius que estan criminalitzats”.
      ... era forester i em vau acollir, ...  (Mt 25)                                 Font: C.R.

bisbat de Sant Feliu
parròquies de Viladecans:
Enllaç del nostra blogger:
amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales


No hay comentarios:

Publicar un comentario