lunes, 23 de septiembre de 2019

full Núm: 640; PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS 22/9/2019;SETMANA XXV DEL TEMPS DE DURANT L’ANY

             PARRÒQUIA

DE SANTA MARIA MAGDALENA,

DE VILADECANS

22/9/2019. Núm: 640

SETMANA XXV
 DEL TEMPS DE DURANT L’ANY


El apóstol Pablo exhorta a los ministros a la cercanía: la cercanía a Dios, la oración, la cercanía del obispo a sus sacerdotes, la cercanía de los sacerdotes entre ellos, la cercanía al pueblo de Dios.  Papa Francisco.

 PER PENSAR-HI. 
Continuem el camí cap a Jerusalem. En aquesta ocasió Jesús afronta la qüestió de què cal fer amb les riqueses materials tenint en compte el lloc que tenen els pobres –“amics” que s’han de “guanyar”– en “les estances eternes”.
Som en el "Temps de la Creació" (1 setembre - 4 octubre): no oblidem la Terra, no oblidem els pobres.
Mn. Josep Maria Romaguera
TROBADA DE L’ARXIPRESTAT DE BRUGUERS

El dissabte passat al matí va tenir lloc als espais de la parròquia de Sant Pere i sant Pau la trobada arxiprestal de laics que tenen responsabilitats a les parròquies del nostre arxiprestat. Potser val la pena explicar què és això de l’arxiprestat i perquè l’activitat d’aquest dissabte.
L’arxiprestat, per a qui li resulti estrany aquest nom, és l’agrupació de parròquies veïnes en les que se subdivideix la diòcesi.
La nostra diòcesi té 9 arxiprestats, quatre que formen part de la vicaria del Penedès-Anoia-Garraf (arxiprestats de Garraf, Vilafranca del Penedès, Anoia i Piera-Capellades) i cinc que formen la vicaria del Baix Llobregat (Bruguers, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Montserrat).
El nostre arxiprestat està a la vicaria del Baix Llobregat, i originàriament es deia “Arxiprestat del Prat” però uns anys després es va veure convenient de rebatejar amb el nom d’arxiprestat de Bruguers, en honor a la mare de Déu que es venera en una ermita del nostre arxiprestat i que és més representativa de tots.
L’arxiprestat de Bruguers el formem 13 parròquies, de les poblacions de Begues (1), Castelldefels (1), El Prat de Llobregat (3), Gavà (3), Sant Climent de Llobregat (1), i Viladecans (4). A més algunes d’aquestes parròquies tenen algun(s) centres de culte que depenen jurídicament de la parròquia.
Els mossens d’aquestes parròquies ens reunim mensualment per ajudar-nos personalment i en la labor pastoral de les parròquies i per coordinar algunes activitats que fem en comú. Qui ens convoca és l’arxiprest , actualment Mn. Xavier Ribas, rector de dues parròquies de Gavà.
El territori de l’arxiprestat també té un Consell Pastoral, al que es procura que hi participi una representació de cada consell pastoral parroquial de les 13 parròquies. Aquest consell, per exemple, és qui ha organitzat la trobada d’aquest dissabte, el curs passat va proposar un curset a l’arxiprestat de formació litúrgica i sacramental on hi va participar gent de diverses parròquies tres dissabtes al matí... i promou activitats de coordinació i ajuda mútua entre les parròquies.
És aquest consell amb l’aportació dels mossens que va decidir per la jornada d’aquest dissabte fer una reflexió sobre el que significa ser deixebles evangelitzadors (una expressió que el papa Francesc fa servir sovint) en un context que socialment és hostil o indiferent.
Si ser deixeble evangelitzador és missió de tota l’Església, i per tant de tot batejat, no tan sols dels mossens, és necessari fer una reflexió sobre els reptes que ens planteja avui personalment i com a comunitats cristianes el ser evangelitzadors, i intuir alguns camins per a ser-ho en el context actual. Li vam demanar que ens hi ajudés a Mn. Francesc Romeu, capellà, periodista i escriptor. En tot cas, deixem per a un proper full fer una petit resum del que ens hi ha dit.
     Mn. Josep Torrente Bruna, rector del Prat
CATEQUESI DE PRIMERA COMUNIÓ: 1ER ANY.
Podeu apuntar els nens i nenes de tercer de primària o superior. Els dies d’inscripció seran els divendres: 20 i 27 de setembre i 4 d’octubre de 5 h. a 7 h. de la tarda.
El primer dia de catequesi serà el divendres 11 d’octubre de 5’30 h. a 6’30 h. de la tarda. El preu del material es de 10 euros.

ACTIVITATS 




1)   Dimarts 1 d’0ctubre a les 5 h. a la sala d’actes de l’Escola Sant Gabriel, missa d’inici de curs.

2)   Dissabte 12 d’octubre: Romeria a Montserrat!

3)   A partir del dilluns 14 d’octubre missa a les set de la tarda a la parròquia de Santa Magdalena.

4)   Catequesi de Confirmació per a joves de 3er d’Eso. Inscripcions divendres de cinc a set de la tarda, en horari de despatx.



ACTIVITATS 


1)Inscripcions a la catequesi de Comunió durant aquesta setmana.
2)PROPER DIMARTS: FESTA DE LA MARE DE DÉU DE LA MERCÈ.
3)Dimarts de cinc a set de la tarda: despatx parroquial, Inscripcions per la Confirmació a partir de tercer d’Eso.
4)Dissabte 28 de setembre: Reunió de la Ermita de santa Maria de Sales a les 10’30 h.
  5)DIUMENGE 29 de SETEMBRE FESTA DELS SANTS ARCANGELS.
    6)Dissabte 5 d’octubre: no es fa la xerrada de la Isabel Campmany
7)Dissabte 5 d’octubre a les 19 h. PRIMERA MISSA DE MN: JORDI MONDRAGON a Sant Joan. I PRIMERA MISSA FAMILIAR DEL CURS. US ESPEREM!
8)DISSABTE 12 d’octubre ROMERIA A MONTSERRAT. Apunteu-vos!

No hay comentarios:

Publicar un comentario