domingo, 23 de agosto de 2020

PARROQUIES Santa Maria Magdalena i Sant Joan baptiste de Viladecans; (23 d'agost 2020)

 

PARRÒQUIES DE

SANT JOAN BAPTISTA 

I

SANTA MARIA MAGDALENA,

DE VILADECANS

23/08/2020.

 

La respuesta a la pandemia es doble: tenemos que encontrar la cura para un virus pequeño, que pone de rodillas al mundo entero, y tenemos que curar un gran virus, el de la injusticia social.      Papa Francisco.

BON DIA AMB EL PAPA FRANCESC

Bon dia amb el Papa Francesc - Paraula del Senyor i Santoral / Dissabte, 22 d’agost de 2020 / Dia Internacional de Commemoració de les Víctimes d'Actes de Violència Motivats per la Religió o les Creences

«Crist mateix, que és Déu, s'ha despullat a si mateix, fent-se igual als homes; i no ha triat una vida de privilegi, sinó que ha triat la condició de servent. Va néixer en una família humil i va treballar com a artesà. Al principi de la seva predicació, va anunciar que en el Regne de Déu els pobres són benaurats. Estava enmig dels malalts, els pobres i els exclosos, mostrant-los l'amor misericordiós de Déu. Per això, els seguidors de Jesús es reconeixen per la seva proximitat als pobres, als petits, als malalts i als presos, als exclosos, als oblidats, a qui està privat d'aliment i roba».

(Del Papa Francesc a l’Audiència General del dimecres 19 d’agost de 2020,  transmesa per televisió des de la Biblioteca del Palau Apostòlic del Vaticà).

Paraula del Senyor:

«El més important d'entre vosaltres, que es faci el vostre servidor. El qui s'enalteixi serà humiliat, però el qui s'humiliï serà enaltit». (Mateu 23,11-12).

Santoral:

-Benaurada Verge Maria Reina, i altres advocacions.  «La solemnitat de l'Assumpció es prolonga fins a la memòria, vuit dies després, de la benaurada Verge Maria Reina. Hom contempla aquella que, asseguda al costat del Rei dels segles, resplendeix com a reina i intercedeix com a mare» (Marialis Cultus, 6, de Pau VI). Després de la festa de Crist Rei (Pius XI, 1925: acabat el desgavell de la Gran Guerra), Pius XII publica l'encíclica "Ad cæli Reginam" (1954) on hi queda constituïda la festa de Maria Reina: «Era adient que la Mare verge, primer regnés a la terra per acabar, així, tot rebent la glòria del cel; calia que Déu l'enriquís de gràcies en aquest món perquè ella penetrés al cel amb plenitud de santedat» (St. Amadeu de Lausana, Homilia 7).

“Diuen i no fan” (Mt 23,1-12)

“Sant Bartomeu aboca l’aigua pertot arreu”: hom creu que aquest sant fa ploure a bots i barrals.

Santa Rosa de Lima O.P. (LimaVirreinato del Perú20 de abril de 1586 - Ibídem24 de agosto de 1617) fue una mística cristiana terciaria dominica canonizada por el papa Clemente X en 1671.1

Entre los santos nacidos en América (antiguamente Indias Occidentales), Santa Rosa de Lima fue la primera en recibir el reconocimiento canónico de la Iglesia católica.1​Fue proclamada excelsa patrona de Lima, del Perú (en 1669), del Nuevo Mundo y las Filipinas (en 1670).1​ Además, es patrona de institutos educativos, policiales y armados: Universidad Católica Santa Rosa de Venezuela, Policía Nacional de la República del PerúPolicía Nacional del Paraguay y las Fuerzas Armadas argentinas. En virtud de la enfermedad que le produjo la muerte, es santa patrona de los tuberculosos.

LES VACANCES I EL COVID19.

La vida parroquial anem normalitzant-la, si més no, amb les circumstàncies que les mesures preventives contra el Covid19, ens exigeixen. Quan vingueu a la parròquia, porteu posada la mascareta, desinfecteu-vos les mans, utilitzeu NOMÉS els llocs que, als bancs, teniu senyalitzat amb una “X” i mantingueu sempre la distància de seguretat.

Des del punt de vista pastoral els mossens estem a la vostra disposició sempre; volem dir que, sigui quina sigui la situació que podem viure en cada moment, ens podeu localitzar a la rectoria de la parròquia de Sant Joan, en tot allò que afecti tant a la parròquia de Santa Maria Magdalena, com a la de Sant Joan Baptista.

CALENDARI DE LA PARRÒQUIA DE SANT JOAN.

7 de setembre a les 18 h. Vespres de la Mare de Déu.

8 de setembre a les 12 h. Missa de Festa Major.

13 de setembre a les 12 h. Missa en el 75 è aniversari del Temple de Sant Joan.

L’EVANGELI DEL DIUMENGE, (Mt 15,21-28)

           Jesús ens pregunta quina és la nostra fe. O, dit d'una altra manera, ens qüestiona si el coneixem o no, si descobrir la seva identitat. I, si confessem que sí, que creiem en Ell, el Fill de Déu, ens dóna missió. Atents, doncs!

Evangeli segons Mateu (16,13-20)

13 Després Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Filip, i preguntava als seus deixebles:

–Qui diu la gent que és el Fill de l’home?

14 Ells respongueren:

–Uns diuen que és Joan Baptista; d’altres, Elies; d’altres, Jeremies o algun dels profetes.

15 Ell els pregunta:

–I vosaltres, qui dieu que sóc?

16 Simó Pere li respongué:

–Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu.

17 Llavors Jesús li va dir:

–Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t’ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! 18 I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. 19 Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel.

20 Després va manar als seus deixebles que no diguessin a ningú que ell era el Messies.

Notes per seguir el fil de l’Evangeli.

  El diàleg entre Jesús i els deixebles sobre qui és Ell (13-16.20) és situat, tant en Mt com en Mc com en Lc, en el moment culminant del camí per Galilea i just abans de començar el camí cap a Jerusalem (lloc de la Pasqua, mort i resurrecció). Mateu hi afegeix la qüestió de la fe i la missió de Pere (17-19) i va preparant, amb aquesta escena i les que segueixen, el discurs de Jesús a l’Església, que trobem en el capítol 18.

  “Cesarea de Filip” (13) és una ciutat construïda per Herodes-Filip, situada a les fonts del Jordà, a uns 40 km al nord del llac de Galilea.

  Jesús parla d’ell mateix com a Fill de l’home quan anuncia la seva passió, mort i resurrecció (Mt 17,22; 20,18).

  En arameu i en grec, el nom propi de “Pere” (18) significa ‘pedra’. Pere, el primer cridat (Mt 4,18), és el primer de la comunitat de deixebles (Mt 10,2).

  El terme “Església” (18) ve del grec i significa ‘assemblea, aplec de convocats’. En l’AT designa el poble de Déu, Israel. L’evangeli de Mt subratlla la vinculació de l’Església amb Jesucrist: “la meva Església” (18).

  “Les forces del reialme de la mort” (18). Per Jesús el reialme de la mort, per més que sigui fort (Is 38,10; Jb 38,17; Sv 16,13), no és totpoderós: Ell en té les claus (Ap 1,18); Ell, el Ressuscitat, ha vençut la mort (Ac 2,27.31; Ap 20,13).

  bisbat de Sant Feliu

  https://www.bisbatsantfeliu.cat/

  parròquies de Viladecans:

  https://parroquiesdeviladecans.cat/

  Enllaç del nostra blogger:

  https://santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com/

  amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

  https://ermitadesales.wordpress.com/

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario