lunes, 7 de marzo de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS 5/3/2022 I QUARESMA

 

 

Entramos en el tiempo de Cuaresma. Nuestra oración y el ayuno serán una súplica por la paz en Ucrania, recordándonos que la paz en el mundo comienza siempre con nuestra conversión personal en el seguimiento de Cristo.                                                                                         Papa Francesc.

 

 

Bisbe de Sant Feliu de Llobregat

Ben volguts i benvolgudes,

Davant la situació de crisi humanitària que el poble ucraïnès està patint a causa d’una agressió greu als drets humans per part del govern de Rússia, des de la nostra Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, ens fem ressò de la intenció del Papa Francesc a viure profundament la solidaritat en el sofriment d’aquest poble.

          Aquesta solidaritat es concreta, sobretot, en la pregària i l’oferiment de gestos d’ajuda humanitària.

         En aquest context, Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat ha iniciat, en unió amb altres Càritas diocesanes, un camí per concretar aquestes ajudes, en contacte amb Càritas Espanyola i Càritas Internacional. Des dels responsables de Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat ens han indicat que les vies concretes per enviar les ajudes econòmiques garanteixen que, aquestes, arribin al seu destí.

        Podeu trobar més informació a Càritas diocesana de Sant Feliu de Llobregat, al següent enllaç: https://www.caritassantfeliu.cat/

     Gràcies per totes les mostres de solidaritat que ens arriben. Tinguem presents en la pregària a les víctimes de tots els conflictes que hi ha al món. Demanem la Pau!

          Cordialment us saluda,         +Agustí Cortés Soriano

ORACIÓN POR LA PAZ EN UCRANIA

Dios Todopoderoso, querido Padre de todos:

Unidos como hermanos, te pedimos hoy por la paz en Ucrania, que sufre ya la barbarie de la guerra.

Da luz a los que tienen el poder de frenar tanta violencia, por encima de sus intereses partidistas.

Ten piedad de los más indefensos, de tantas vidas humanas inocentes. Que los más vulnerables sientan Tu abrazo a través de los laicos, sacerdotes y religiosos que forman la Iglesia en Ucrania. A estos, dales la fuerza y la gracia para ser consuelo y esperanza en estos momentos de tanta sinrazón y sufrimiento.

Y a todos nosotros haznos hombres y mujeres comprometidos con el bien y la Paz.

María, Madre de Dios y Madre nuestra, Reina de la paz, intercede por Ucrania, por Europa y por el mundo entero.

Amén.

ENS HEM DE POSAR LES PILES!

Xavi Hernàndez, decebut amb l’empat (dos a dos) contra l’Osasuna al camp del Sadar, quan els jugadors culers tenien el triomf a tocar, deia: “Tots ens hem de posar les piles”. És això precisament el que ens proposa la Quaresma: millorar les coses que s’hagin de millorar, canviar de dinàmica i posar-nos les piles.

En aquest temps propici que és la Quaresma, l’Església ens convida a revisar la pròpia vida i a preparar-nos per a la Pasqua, millorant el que no fem bé i per tant, canviant de dinàmica, com demanava l’entrenador del Barça al seu equip. La Quaresma és un temps de gràcia per tornar a Déu. Un temps per posar-nos les piles i per fer camí cap al Senyor, que ens abraça i ens acull amb tendresa i amb joia.

Aquest any, l’inici de la Quaresma està marcat, desgraciadament, per la guerra a Ucraïna, degut a l’atac bèl·lic de Putin, amb la invasió d’Ucraïna. I és en aquests moments que el món fa una crida a favor de la pau. Per això el papa Francesc ha demanat que el dimecres de cendra, sigui un dia de pregària i de dejuni perquè s’acabi la guerra i cessin les hostilitats de l’exèrcit rus sobre Ucraïna. I és que entre tots hem de parar, com ha dit el papa Francesc, la “diabòlica insensatesa de la violència”.

Tant de bo que tots els homes de bona voluntat ens unim al papa Francesc en la pregària i en el dejuni, el president Putin abandoni la seva acció bèl·lica, expansionista i boja sobre el poble d’Ucraïna i s’acabi aquesta cruel guerra, que ben bé no és pròpiament una guerra sinó una invasió. En aquest temps d’angoixa per als ucraïnesos, tant per als qui són al seu país, com per als qui intenten fugir als països veïns i també pels seus familiars que viuen a Catalunya, hem de fer nostre el crit del papa perquè “callin les armes”, ja que “Déu és amb els artesans de la pau, no amb els qui utilitzen la violència”. 

                             P. Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat

NOTA DE DARRERA HORA!

LA PARRÒQUIA DE SANT JOAN EN COMBINACIÓ AMB L’ESCOLA DE LA SAGRADA FAMÍLIA DE VILADECANS, S’OFEREIX PER SER UN PUNT DE RECOLLIDA DE MATERIAL PER UCRAÏNA. UNITS EN LA PREGÀRIA I EL COMPROMÍS PER LA PAU.


INTENCIONS DE LES MISSES DEL MES DE MARÇ.

Parròquia de Sta. Maria Magdalena.

27: a les 12 h. Sandra Bonich Joan, (tercer aniversari).

Parròquia de St. Joan Baptista.

08: María Cazorla, José Roldán Ocaña i Carmen Monroyo Ocaña

AGENDA MARÇ

07. Dilluns:              17:00.    Reunió de Vida Creixent, a Sta. Maria Magdalena.

19. Dijous:               18:30.    Reunió de catequistes a St. Joan.

11. Divendres:         18:30.    VIACRUCIS

12. Dissabte:           12:00.    Pregària amb les dones i per les dones, a l’ermita de la Mare de Déu de Sales.

16. Dimecres:         18:30.    Catequesi de Confirmació d’adults, a St. Joan B.

18. Divendres:        18:30.     VIACRUCIS

                               19:30.    Reunió del Grup de Litúrgia a St. Joan Baptista.

18. Divendres:        19:30.    VEN Y VERAS (Parròquia Mare de Deu de Sales)

19. Dissabte:           18:30.    Missa familiar a Sta. Maria Magdalena.

25. Divendres:        18:30.    VIACRUCIS

26. Dissabte:           10:00.    Conferència sobre el Sínode, del Dr. Salvador Pie, a la parròquia de St. Pere i St. Pau, del Prat de L.

28. Dilluns:              17:00.    Reunió de Vida Creixent, a Sant Joan Baptista.


Parròquia St. Joan Baptista:     

Els dilluns a les 18,30 h. Pregària del Sant Rosari.

Els dimarts a les 18:00, assaig de cant. Grup missa 13h.

Els dijous, a les 19:30, assaig de cant. Grup missa 10:45

Els divendres de Quaresma a les 18’30 h. Pregària del Viacrucis.




No hay comentarios:

Publicar un comentario