lunes, 25 de abril de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 24/04/2022. DIUMENGE II DE PASQUA.

 

"Urbi et Orbi: ¡Dejémonos vencer por la paz de Cristo! La paz es posible"

Papa Francesc.

Paraules en l’Àngelus del 17 d’abril 2022.

 

EL GRUP D’HABITATGES SANT JORDI, FA 50 ANYS !

Fa cinquanta anys, s’inauguraven els primers habitatges del Grup Sant Jordi, que en pocs anys constituí un nou barri al Sud de Viladecans, ubicat entre els carrers Jaume Balmes, Germans Gabrielistes, de les Parellades i la carretera de la Vila. L’ampliació urbanística responia a la gran demanda de nouvinguts, que deixaven els seus llocs d’origen, cercant treball i possibilitats d’endegar un projecte de vida estable.

Del disseny dels edificis en destaca la idea dels arquitectes Tous i Fargas, amb el trencament de les simetries i una evolució en planta, entre els edificis, fent dents de serra, cosa que dona una característica peculiar al conjunt. Al centre dels edificis hi ha una amplia zona verda, ajardinada, anomenada Jardins de Saint Herblain.

El proper octubre la parròquia de Santa Maria Magdalena, que forma part d’aquest conjunt, també complirà els 50 anys de la inauguració. Ara contemplem en perspectiva el paral·lelisme entre la vida de la parròquia i del barri, acompanyant l’esforç, els goigs i les esperances de tants feligresos i veïns que s’hi ha sentit acollits i n’han participat i en participen amb fe, esperança i amor, amb la gent gran, els joves i els infants.

FESTEGEM AMB EL BARRI AQUEST ANIVERSARI I DONEM-NE GRACIES A DÉU !

PAU A UCRAINA !

Davant la cruel puixança de l’atac de Rússia Ucraïna, Mariúpol, pot esdevenir, en qualsevol moment, una trampa mortal. Així ho han descrit al papa Francesc, en un clam desesperat, "com a darrer recurs d’esperança", les "mares, esposes i fills dels qui defensen Mariúpol", en la carta lliurada al cardenal Michael Czerny, (prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral), y que entronca amb les paraules del papa en l’Angelus del dia de Pasqua: “... parlo de la total irracionalitat de la guerra”

La carta diu: "Sant Pare, encara es possible ajudar als qui pateixen", malgrat que el nombre dels que no ho aconsegueixen "augmenta cada dia". Hi ha centenars de civils i soldats ferits, que precisen tractaments i desinfectants i que s’han "d’evacuar del camp de batalla". També descriuen la inquietant situació a la siderúrgica Azovstal, a la primera línia de foc, amb uns mil civils amb l’exèrcit ucraïnès. “... allò que semblava una fortalesa s’ha convertit en una trampa, perquè no hi ha ni menjar, ni aigua potable”.

Des de les nostres comunitats parroquials:

1) No deixem de pregar per la pau a Ucraïna i a arreu del món.

2) No deixem de ser solidaris aportant donatius de manera periòdica a Càritas Ucraïna, mitjançant Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat.

3) Participem en tots els actes cívics que denunciïn aquesta miserable barbaritat. És que els cristians farem l’orni ignorant el mal que s’hi està fent? Posem veu als sense veu i clamem per la PAU, PAU, PAU, ... !

La PAU és els primer desig que Jesús ressuscitat fa als seus deixebles.

VISQUEM LA “PASQUA”  !!!

A les parròquies, després del Tridu Pasqual, vivim la plenitud de la Pasqua. Si el poble jueu celebra l’alliberament de l’esclavatge a Egipte, amb el pas per la mar Roja, guiats per Moisès i Aaron, els deixebles de Jesús no deixem pas de celebrar, la Resurrecció del Senyor, el seu pas de la mort a la vida. Així estableix la “nova aliança” que Ell fa amb tota la humanitat i que redimits dels nostres mancaments ens porta a la seva eterna presència, perquè ens estima i ens vol amb Ell.

La recent trobada de Pasqua, del dissabte 23, a l’ermita de la Mare de Déu de Sales i les romeries de les parròquies veïnes a les diverses ermites dedicades a la Mare de Déu, ens ho fan palès. Que amb la intercessió de Santa Maria, el Senyor ens atorgui la força per complir la missió que a cadascú ens crida per confiar-nos-la. Que aquesta sigui la nostra veritable Pasqua; el pas que renovi i posi la nostra vida més intensament unida a Déu i als germans.

SANT JORDI.

Aquest dissabte celebrem Sant Jordi, la festa del patró de Catalunya, a qui tots ens hi encomanem perquè intercedeixi en l’esdevenidor de tots els homes i dones que vivim en aquest país. És la festa de la rosa i els llibres que compartim amb una singular alegria expressada en els valors de la bellesa i la saviesa.

Atès que aquesta diada cau dins de l’Octava de Pasqua, -estem en plena Pasqua-, la celebració litúrgica de Sant Jordi, es trasllada al proper dia 29, allà on es celebri. Si més no, nosaltres continuem fent viva aquesta festa compartint la tradició de la festa de les roses i els llibres.

MARE DE DÉU DE MONTSERRAT.

El proper 27 celebrarem la festa de la Mare de Déu de Montserrat, patrona principal de Catalunya i de la nostra Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat, amb un relleu especial: el 75è aniversari de l’entronització de la imatge al cambril. La devoció dels catalans a Sta. Maria de Montserrat ha fet que, com aquell deixeble estimat de Jesús, l’acollim a casa nostra. La seva imatge, signe de companyia i protecció materna és ben present a les nostres llars. MARE DE DÉU DE MONTSERRAT: PREGUEU PER NOSALTRES

COR SOM I SEREM.

En motiu del seu 25è aniversari, el diumenge 24, ens conviden a les cantades de caramelles: 11.30, a la plaça de l’església i 13.00, a la plaça de la Vila.

BONES CANTADES i PER MOLTS ANYS!!!

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català)  13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes:       19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners:                        18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes:                                  12:00 h, (en bilingüe).

        Dissabtes i vigílies de festes:                    20:00 h, (en bilingüe).

INTENCIONS DE LES MISSES DEL MES D’ABRIL.

Parròquia de St. Joan Baptista.

26. Dimarts:               19:00. Difunt: Josep Carreras.

AGENDA D’ABRIL.

23. Dissabte:          12.00. Missa de l’Aplec de Pasqua a l’ermita de Sales 

                              10.00. Festa de St. Jordi de l’Espalai Llumvi.

27. Dimecres:        19.00. Eucaristia i Visita Espiritual, en la festa de Sta. Maria de     Montserrat, patrona principal de Catalunya. Finalitzarem     compartint  coca i moscatell al pati a St Joan Baptista.

28. Dijous:             19.30.  Consell Pastoral Parroquial a St. Joan Baptista.

29. Divendres:       19.00. Eucaristia en la festa litúrgica de St Jordi, (traslladada)

30. Dissabte:          18:30. Missa Familiar a Sta. Maria Magdalena.

AGENDA DE MAIG.

02. Dilluns:                 A les 17:00, Reunió de Vida Creixent a Sta. M. Magdalena.

03. Dimarts:                17.30: Celebració del perdó pels pares i infants de catequesi, a 

                                           St.  Joan Baptista.

05. Dijous:                  Trobada dels Grups de Vida Creixent de les Diòcesis catalanes, a              Montserrat.

                                    11.00: Eucaristia a CSS Frederica Montseny.

07. Dissabte:               IV Trobada de Delegacions de la Confraria de la Mare de Déu de              Montserrat, a la seva Basílica.

09 Dilluns:                  17.30: Consell Pastoral Parroquial a Sta. M. Magdalena

10. Dimarts:                Celebració pasqual amb els alumnes del Col·legi de la Sagrada                   Família d’Urgell, a Sant Joan Baptista.

15. Diumenge:             10:45. Eucaristia en la festa de Sant Isidre.

------------------------------------------------------------------

Sta. M. Magdalena:       Els dimarts, feiners, a les 17:00, Taller de l’ànima

St. Joan Baptista:            Els dimarts, feiners, 18:00, assaig de cant litúrgic. Grup         missa de les 13:00.

                                           Els dijous, feiners, 19:30, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 10:45.

                                           Cada 27 de mes, Visita Espiritual a Santa Maria de Montserrat.

DESPATX PARROQUIAL

El despatx parroquial comú d’ambdues parròquies, està a la Parròquia de St. Joan Baptista, (C/Sant Joan, 14), i obre els dimarts feiners, de 17:00 a 18:30. També es pot concertar visita al tel: 93.637.25.03.


No hay comentarios:

Publicar un comentario