domingo, 3 de julio de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 3/07/2022. DIUMENGE XIV, DEL TEMPS ORDINÀRI.

 


 

"La família és el primer lugar donde se aprende a amar”".

Papa Francesc.

Clausura del Encuentro Mundial de las Familias, el 25/06/2022.

 

 

EL PAPA FRANCESC EN LA TROBADA MUNDIAL DE LES FAMÍLIES.

En l’homilía de l’Eucaristia de cloenda de la “Trobada mundial de les famílies”, el papa advertí el perill dels anhels de llibertat de la societat d’avui i la seva influència en la cultura, la vida social, econòmica, ... la qual cosa fa que el major dèficit de llibertat estigui a l’interior de les persones.

“La libertad que nos da Dios no es la falsa y vacía libertad del mundo, que en realidad es un pretexto para satisfacer los deseos carnales”, per això fa una crida a  “no usar vuestra libertad para vosotros mismos, sino para amar a las personas que Dios ha puesto a vuestro lado. En vez de vivir como islas, os habéis puesto al servicio los unos de los otros” i afegí que “la familia es el lugar del encuentro, del compartir, del salir de sí mismos para acoger a los otros y estar cerca de ellos. Es el primer lugar donde se aprende a amar”. El papa Francesc alerta la precarietat que hi ha en moltes situacions, la qual cosa fa que alguns pares esdevinguin “ansiosos, a otros sobreprotectores, y a veces terminan incluso por impedir el deseo de traer nuevas vidas al mundo”.

El papa fa una crida als católics en defensa de la familia: “No dejemos que se contamine con los venenos del egoísmo, del individualismo, de la cultura de la indiferencia y del descarte, y pierda así su ADN que es la acogida y el espíritu de servicio”. També recorda que Déu estima els joves i no per això “preserva de todos los peligros, desafíos y sufrimientos. No es ansioso ni sobreprotector; al contrario, confía en ellos y llama a cada uno al alto sentido de la vida y de la misión”.

El papa exhorta als pares al millor estímul pels seus fills “ver a los propios padres vivir el matrimonio y la familia como una misión, con fidelidad y paciencia, a pesar de las dificultades, los momentos tristes y las pruebas”.

UNA CONSTANT QUE NO PODEM OBLIDAR.

Perque seguim impotents, veient tanta destrucció i mort:

1) No deixem de pregar:

-  Per la pau a Ucraïna i a arreu del món.

-  Perquè totes les confessions religioses, i molt especialment les cristianes, treballem evangèlicament units per obrir camins de pau.

-  Pels governants i polítics, perquè actuïn en esperit de servei al poble, abandonin la fabricació i el comerç ignominiós d’armes, mantenint-se lluny d’interessos personals, imperialistes i hegemònics.

2) No deixem de ser solidaris aportant donatius de manera periòdica a Càritas Ucraïna, mitjançant Caritas Diocesana de Sant Feliu de Llobregat, o altra organització solvent.  (Darrerament en rebem molt pocs)

3) Participem en tots els actes cívics que denunciïn aquesta miserable barbaritat. Els cristians no podem fer l’orni ignorant el mal que s’hi està fent ! Posem veu als sense veu i clamem per la PAU, PAU, PAU, arreu !

La PAU és els primer desig que Jesús ressuscitat fa als seus deixebles.

LA NOSTRA FESTA PATRONAL.

Dos fets han mogut la festa patronal de la parròquia de Sant joan Baptista:

El primer: La cloenda del 75è aniversari de la inauguració de l’actual església, que, la pandèmia ens impedí celebrar en el seu moment.

El segon: El 750 aniversari de la inscripció documentada, més antiga, coneguda, on hi consta el nom de Sant Joan de Viladecans.

Per això, el darrer divendres 24, celebràrem l’Eucaristia presidida per mossèn Josep Maria Domingo, vicari general de la nostra Diòcesi, acompanyat d’altres mossens de Viladecans i de l’arxiprestat Bruguers, els regidors Rosa Canyisà, Encarni García i Josep Mumany, membres del Consell pastoral de la parròquia, del Consell arxiprestal i fidels de totes les parròquies de Viladecans. Acabada l’Eucaristia, a l’exterior, s’hidescobrí una placa que testimonia aquestes efemèrides.   

El dia 25, a les vuit    del vespre, mossèn Frederic Esteve, rector de Sant Joan Baptista i de Sta. Maria Magdalena, obrí l’acte de presentació del llibre escrit per en Josep Lligades Vendrell, titulat: “La parròquia de Sant Joan Baptista, de Viladecans”, on hi recull molt bé la història de la parròquia. L’autor va fer-ne una breu descripció del contingut i la voluntat de que el llibre sigui un testimoni de la llarga vida de Sant Joan de Viladecans. Tot seguit tinguérem unes breus i intenses remembrances parroquials amb les intervencions de Conxita Almirall, Germana Pietat Pérez, Jaume Lligades, Antònia Sánchez i mossèn Joan Puig.

Un gran motiu d’acció de gràcies a Déu, en l’aportació de la presència cristiana a Viladecans, durant segles, unida en paral·lel a la població.

Aquesta contemplació històrica ens fa estar atents a l’Esperit, capaços de continuar, amb fidelitat, la missió que el Senyor ens encomana als laics i clergues, fent de Jesús de Natzaret, el centre vital de la comunitat parroquial. I aquesta vitalitat comunitària l’hem d’impulsar, també, més enllà dels nostres murs, per portar el missatge guaridor i alliberador de l’Evangeli, fins els marges de la nostra societat, -les perifèries, que en diu el papa Francesc-, on tants homes i dones el precisen.

Com a parròquia oberta a tothom, que forma part del teixit social de la ciutat, estarem sempre units a les persones i entitats obertes a la cultura, l’acció social, l’ecologia i el bé comú, de Viladecans.

TONI OIA, HA ESTAT ADMÈS A ORDES.

El nostre company i amic, col·laborador a les nostres parròquies, va rebre ahir dissabte 25, “l’Admissió a Ordes”, que presidí el bisbe Agustí, a la parròquia de Sant Baldiri. Aquest és un ritus previ als ministeris de lector i d’acòlit, abans de l’ordenació diaconal a la qual ja està admès.

Ens en alegrem molt i desitgem que vagi seguint la seva vocació amb fidelitat al Senyor, de qui aviat pugui ser-ne un bon ministre i servidor de la seva Església. 

L’ENHORA BONA TONI !!!

ENCOMANEM-LO EN LA NOSTRA PREGÀRIA I DONEM-NE GRÀCIES A DÉU !!!

AGENDA DE JUNY / JULIOL.

02. Dissabte:     10.30: Reunió Amigues i amics de l’ermita de la Mare ed Déu de Sales.

04. Dilluns:    17.00: Reunió de Vida Creixent, a Sta. Maria Magdalena.

05. Dimarts:   19.00: Eucaristia de fi de curs, del Grup de Confirmació.

09. Dissabte:    13.00: Pregària i dinar interparroquial, dels voluntaris i agents de pastoral de l’agrupació pastoral de parròquies de Viladecans i Sant Climent de Llobregat.

18. Dilluns:   19.00: Reunió Consell past. Parroquial  Sta. M. Magdalena.



No hay comentarios:

Publicar un comentario