martes, 20 de septiembre de 2022

PARRÒQUIES DE SANT JOAN BAPTISTA I SANTA MARIA MAGDALENA DE VILADECANS Diumenge XXV 18/09/2022

 

 

 

Defendamos para todos, el derecho a la religión, a la esperanza, a la belleza: al Cielo. Porque todo ser humano, en su singularidad irrepetible, si entra en relación con lo divino, puede irradiar una luz especial sobre la tierra.

                     Papa Francesc, Viatge apostòlic a Kazajistán. 

 

PREGÀRIA D’INICI DE CURS.

Gràcies Senyor per: aquests dies de vacances, per la família, pels amics, pels monitors, per la natura... gràcies per oferir-nos un nou curs.

Ajuda’ns a començar amb renovada il·lusió. Ajuda’ns a començar el curs amb la presència de Maria.

Què voleu que aquest faci aquest curs per la parròquia? Cóm voleu Vós que ho faci ? Doneu-nos encert i constància per acostar-nos i acostar els altres a Jesús!

Volem sentir novament l’amor tendre i amatent de la nostra mare del Cel. Mare de Déu de Sales ensenya’ns a tenir cura els uns dels altres, com vós ho féreu amb Jesús.

Mare de Déu de Sales ensenya’ns a protegir la natura y a vetllar per nosaltres mateixos. Volem tractar bé a tothom. Petits, joves i grans, persones malaltes, pobres, immigrants. Volem cuidar les nostres instal·lacions, els temples i els locals.

Que totes les activitats que farem aquest curs estiguin plenes de sentit educatiu i cristià. Així fer front a l’odi de la guerra i l’afany de posseir que tot ho destrueix. Per tal d’escampar la teva bona olor arreu.

Bon inici de curs i Bona Festa de la Mare de Déu!

INSCRIPCIÓ A LA CATEQUESI DE PRIMERA COMUNIÓ

PARRÒQUIA DE SANT JOAN BAPTISTA

2022-2023

Els dimarts en horari de despatx

o bé dijous 15, 22 i 29 de setembre,

de 5’30 h. fins a 6’30 h. de la tarda.

Els nascuts el 2014 (tercer de primària) fan el primer curs de catequesi. Dilluns, dimecres, o dijous a les 5’30 h.

Quota anual: 30 € 

Comencem la setmana del 10 d’octubre.

Els nascuts el 2013 (quart de primària) fan el segon curs de catequesi. Dilluns, dimecres o dijous a les 5’30 h.

Quota anual: 25 € 

Comencem la setmana del 3 d’octubre

Cal que els de segon es tornin a inscriure.

Dos sessions mensuals per als infants.

Una sessió mensual per als pares.

Participació quinzenal a la missa familiar dels dissabtes

a les set de la tarda. A partir del 15 d’octubre

Tinguem cura de la nostra vida cristiana! 

INSCRIPCIÓ A LA CATEQUESI DE PRIMERA COMUNIÓ

PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA

2022-2023

INSCRIPCIONS: 

Divendres 16, 23 i 30 de setembre

de 5,30 a 6,30 h. de la tarda,

en el despatx parroquial de Santa Magdalena.

PRIMER CURS

Els nascuts el 2014

Quota anual: 25 € 

Primer dia: 7 d’octubre.

SEGON CURS

Els nascuts el 2013

Quota anual: 25 € 

Primer dia: 7 d’octubre

 

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català)

                                13:00 h, (en bilingüe)

Feiners, dissabtes i vigílies de festes: 19:00 h, (en català)

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes: 12:00 h, (en bilingüe)

Dissabtes i vigílies de festes: 20:00 h, (en bilingüe)

DESPATX PARROQUIAL

El despatx parroquial d’ambdues parròquies, està al carrer St. Joan, 14, de Viladecans. Obre els dimarts feiners, de 17:00 a 18:30. També es pot concertar visita al tel: 93.637.25.03.

El cordó “dominical”

Aquesta va ser l’eixerida resposta d’un escolà de Montserrat, quan el P. Jordi Castanyer, professor de l’Escolania, va preguntar a classe quin nom tenia el nexe que uneix més directament el fetus i la mare durant l’embaràs. I és que l’escolà va confondre “umbilical” amb “dominical”.

He recordat aquesta simpàtica anècdota, perquè durant el confinament degut a la pandèmia de la Covid-19, molts mossens van fer, molt encertadament, mans i mànigues per retransmetre l’Eucaristia per la xarxa, ja que per motius sanitaris les parròquies no celebraven la missa amb fidels. Va ser un molt bon servei que s’oferí perquè els malats, els ancians i tots els qui es trobaven a casa, confinats, poguessin seguir la missa des de l’ordinador.

Però ara, una vegada la pandèmia està més o menys controlada, molts cristians continuen seguint la missa per youtube, sense fer acte de presència als temples. Està bé que els ancians i els malalts puguin seguir la missa per la xarxa, degut a la fragilitat dels anys o de la malaltia, que els impedeix fer-se presents als temples. Però els deixebles de Jesús que segueixen l’Eucaristia per la xarxa, sense fer acte de presència a les parròquies, estan perdent el cordó dominical, és a dir, allò que, cada diumenge, uneix els cristians, com a fills, a la mare Església, de la mateixa manera que el cordó “dominical” (que deia l’escolà), uneix el fetus a la mare.

Degut a la seva importància, les primeres comunitats cristianes “prenien part amb assiduïtat en la fracció del pa” (Ac 2:42), és a dir a l’Eucaristia que celebraven a les cases. I per això mateix, la Carta als Romans demana als deixebles de Jesús assistir sempre a la pregària (Rm 12:12). I és que si l’Eucaristia és el centre, la font i el cimal de la vida cristiana, no podem deixar “d’assistir a les reunions, com alguns ho han pres per costum” (He 10:25). Per això la Carta als Hebreus advertia a aquells que no assistien a l’Eucaristia, que havien d’aplegar-se en comunitat, degut a la importància de celebrar la Cena o el Memorial del Senyor. I és que, com repetia el P. Cebrià Pifarré, “l’Església fa l’Eucaristia i l’Eucaristia fa l’Església”.

L’Eucaristia, sobretot la que celebrem els diumenges, dia del Senyor, hauria d’aplegar els deixebles de Jesús, presencialment, en una assemblea de lloança i d’acció de gràcies, tal com Jesús mateix ens ho va manar, quan en instituir l’Eucaristia, digué: “Feu això en memòria meva” (Lc 22:19). Cal tindre en compte que l’Eucaristia i el rentament dels peus, és a dir, la missa i el servei sol·lícit als altres, estan estretament units, ja que en rentar els peus als deixebles, Jesús també els va dir: “Us he donat exemple perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres” (Jo 13:15). Així, cada vegada que rentem els peus als altres, és a dir, cada vegada que servim els altres, fem present Jesús enmig de nosaltres. Per això és tan important la missa presencial i no només per mitjà d’internet... 

El 5 de febrer de 2014, a la plaça de Sant Pere, el papa Francesc ens recordava que l’Eucaristia no és només un banquet, sinó un memorial, una paraula, aquesta, que no només és un record, sinó que vol dir que cada vegada que celebrem aquest sagrament (l’Eucaristia), participem en el misteri de la passió, mort i resurrecció de Crist”. D’ací la importància de fer-nos presents a l’església per participar de la Cena del Senyor o Eucaristia.

Per això, si encara no assistim d’una manera física i presencial a l’Eucaristia, cal fer-ho per retrobar el cordó dominical que ens uneix, com a fills de Déu, a la nostra mare, l’Església, de la mateixa manera que el cordó umbilical uneix el fetus a la seva mare.       

 P. Josep Miquel Bausset, monjo de Montserrat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario