sábado, 2 de diciembre de 2023

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 03/12/2023. I DIUMENGE D’ADVENT.

         


"La oración es la fuerza de paz que rompe la espiral del odio, quiebra el círculo de la venganza y abre caminos inesperados de reconciliación".

Papa Francesc.  Àngelus, 26/11/2023.

 

VISQUEM UN ADVENT BEN DINÀMIC !!!

Aquest diumenge iniciem el nou any litúrgic i ens preparem per a celebrar el Nadal, en la primera vinguda del Senyor al món.

Pastoralment desitgem que, -per a tothom-, sigui un “Kairós”, un temps de gràcia, per viure’l en la presencia del Senyor. Per aconseguir-ho, no podem passar l’Advent d’un mode rutinari, -perquè pel calendari toca-, per contra, ens hem d’obrir de manera dinámica, per a actualitzar i refermar la presencia íntima de Jesús, en les nostres vides. L’exercici és ben simple, però requereix l’esforç de ser capaços de perseverar-hi i posar-hi tota la nostra voluntat, confiança i esperança en el Senyor, de manera ben lliure. Aquest dinamisme l’establim examinant-nos nosaltres mateixos i vetllant amb l’ajuda de l’Esperit Sant, per escombrar del nostre interior, tot allò que ens allunyi de Jesús, recuperant nous espais del seu Amor.

Que amb aquestes actituds arribem a Celebrar el Nadal i a orientar-nos de manera objectiva a la «segona vinguda» del Senyor, -la definitiva-, el darrer de tots els dies.

Tan de bò puguem viure aquest Advent, com el millor de la nostra vida.

 L’ANGELUS DEL DARRER DIUMENGE.

Degut a una inflamació pulmonar, el papa Francesc ha resat l’Àngelus, des de la capella de Santa Marta, per tal d’evitar canvis de temperatura i mantenir el tractament d’antibiòtic subministrat amb una cànula. El papa Francesc, va dir unes paraules d’introducció i donà la benedicció. La intervenció i la reflexió, la va llegir mons. Paolo Braida, Cap de l’Oficina d’Estat. L’Angelus es podia seguir mitjançant grans pantalles a la plaça de St. Pere i de les xarxes socials.

El papa compartí l’alegria de la treva a l’Orient Mitjà, i l’alliberament de les reens, segrestades, i afegí: “Hoy damos gracias a Dios porque, finalment, hay una tregua entre Israel y Palestina y algunos rehenes han sido liberados. Recemos para que todos sean liberados lo antes posible -¡ pensemos en sus familias! -, que entre más ayuda humanitaria en Gaza y que se insista en el diálogo: es la única vía, la única manera de tener paz. Quien no quiere diálogo no quiere paz.

¿Me siento personalmente implicado en las necesidades de los que sufren? ¿Me siento personalmente implicado en las necesidades de los que sufren? També dirigí la mirada a la martiritzada Ucraïna, que el darrer dissabte "commemorà l’Holodomor, el genocidi fet pel règim soviètic que, fa 90 anys, causant la mort per inanicción de milions de persones" i degut als nous atacs de Rússia, digué: Esa herida lacerante, en lugar de cicatrizar, se hace aún más dolorosa por las atrocidades de la guerra que sigue haciendo sufrir a ese querido pueblo.

 CATEQUESI D’INICIACIÓ CRISTIANA D’ADULTS.

El proper divendres 15, a les 19:30, a la parròquia de Sant Joan Baptista, ens reunirem amb les persones que han demanat poder fer la catequesi per poder rebre els Sagraments de la iniciació cristiana. A partir de la disponibilitat dels demandants, disposarem el dia i hora del calendari a seguir, tant pels que demanen tots els Sagraments d’iniciació, com els que demanen, només, rebre la Confirmació.

CANTADA DE NADALES PELS INFANTS DE LA CATEQUESI FAMILIAR.

El proper dissabte 16, en finalitzar la Missa Familiar, els infants de la Catequesi Familiar de St. Joan Baptista, ens oferiran un concert de nadales tradicionals, que estan preparant amb molta il·lusió. Us hi esperem a totes i a tots

REUNIÓ DEL CPP DE STA. MARIA MAGDALENA.

El darrer divendres 30 es reuní el Consell Pastoral Parroquial, de Sta. M. Magdalena. Després de la pregària inicial i de d’esmentar els membres del Consell, que havien excusat l’absència, el secretari va llegir l’acta de la reunió anterior, que fou aprovada pels assistents.

Es va tractar l’interès del “Recés inter-parroquial d’Advent”, que es farà el proper dos de desembre, a St. Joan Baptista, dirigit per mossèn Josep Torrente, rector de la M. De Déu de la Mercè i de St Pere i St Pau, al Prat.

També es concretaren detalls del sopar parroquial del proper dissabte.

Es va tractar la coincidència del primer dimecres de mes, amb una festa civil, per si no convenia fer l’habitual exposició del Santíssim, però el grup que la prepara, no hi veia inconvenient.

El rector informà els horaris de les misses de les festes del 8, 24 i 25 vinents i la celebració del Sagrament de la Reconciliació, els dies 23 i 24.

Quan activitats de joves es va informar la participació de l’Esplai Llumvi a la DUDI, a St. Boi de Llobregat i la jornada d’animació nadalenca que han preparat el proper dia 16, per als avis del Centre Soci Sanitari Frederica Montseny. Els propers dies a la parròquia, es realitzaran diverses pregàries amb els alumnes del Col·legi St Gabriel.

Es comenta la importància de la recollida d’aliments per Càritas, durant l’Advent i la possible necessitat de noves campanyes, degut al dèficit de lliuraments d’aliments que pateix la Fundació Banc d’Aliments. 

 EL CAPUTXÍ JOAN BOTAM, HA TRASPASSAT A LA CASA DEL PARE.

El pare Joan Botam, franciscà-caputxí, ha traspassat a la Casa del Pare, el darrer dijous, als 97 anys, després d’uns mesos amb la salut molt feble. Ha estat un dels puntals del diàleg ecumènic a Catalunya i defensor compromés dels drets civils i de la democràcia a Catalunya. Era el provincial dels caputxins, quan l'any 1966, va recolzar, un dels episodis més destacats de la lluita antifranquista, “la caputxinada”.

L’AGENDA.

Parròquia de St. Joan Baptista.

10/12. Diumenge:        Toc de campanes pels DRETS HUMANS, a les 20:00.

13/12. Dimecres:          Reunió de catequistes, a les 19:30.

16/12. Dissabte:           Missa Familiar i cant de nadales de la Catequesi, 19:00.

17/12. Diumenge:        L’escola Sagrada Família participa en la missa de les 10:45.

                                           Concert de Nadal de la Coral La Lira, a les 12:00.

22/12. Divendres:         Celebració comunitària de la reconciliació, a les 19:00.

24/12. Diumenge:        Missa de Gall, a les 23:00 h.

26/12. Dimarts:           Missa de Sant Esteve, a les 12:00

27/12. Dimecres:         Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat, 19:30.

29/12. Divendres:         Pregària ecumènica, en l’estil de Taizé, a les 19:30 h.

Eucaristies:                    De dilluns a dissabte, 19:00.

                                           Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingue)

Dilluns feiners:              Rosari.

Dimarts feiners:            Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:               Assaig de cants, a les 19:30, a la sacristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

02/12. Dissabte:           Sopar parroquial pre Nadal, PONGO-PONGO, a les 20:00. Per una bona previsió d’espai, feu-ho saber a la Feli. La parròquia hi posa l’aperitiu, la beguda, cadires, taules, estovalles, tovallons. Porteu plats, gots, coberts i allò que vulgueu sopar i/o compartir.

06/12. Dimecres:          Exposició del Santíssim de 19:00 a 21:00 h.

23/12. Dissabte:           Eucaristia i celebració de la reconciliació, a les 18:00.

24/12. Diumenge:        Eucaristia i celebració de la reconciliació, a les 12:00.

                                           Missa de Gall, a les 20:00 h. (No hi haurà missa a les 18:00)

Eucaristies:                    Dissabte i vigílies de festa de precepte, 18:00 h. (bilingüe).

                                           Diumenge i festes de precepte, 12:00, (bilingüe).

Temes comuns.

02/12. Dissabte:           Recés interparroquial d’Advent a St. Joan Baptista, a les 10.30 h, obert a tothom. Dirigit per mossèn Josep Torrente, rector de St. Pere i St. Pau, i de la Mare de Déu de la Mercè, del Prat de Llobregat, a les 10:30

03/12. Diumenge:    Recollida d’aliments per Càritas interparroquial, durant tot l’Advent, a Sta. Maria Magdalena i a St. Joan Baptista.

15/12. Dissabte:     Trobada per a la catequesi d’iniciació d’adults. Baptisme, Confirmació i Eucaristía, a St. Joan Baptista, a les 19:30 h.

14/12. Dijous:           La Pastoral de la Salut celebra l’Eucaristia de Nadal, al CSS. Frederica Montseny, a les 11:00.









No hay comentarios:

Publicar un comentario