lunes, 11 de diciembre de 2023

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 10/12/2023. II DIUMENGE D’ADVENT.

“Para acoger los grandes dones de Dios,

es fundamental atesorar los más cotidianos y menos llamativos.”

Papa Francesc.         Àngelus, 08/12/2023.

 

75è ANIVERSARI DE LA DECARACIÓ UNIVERSAL DELS DRETS HUMANS.

Avui 10 de desembre, fa 75 anys que fou adoptada i proclamada per l'Assemblea General de les Nacions Unides, la resolució 217 A (III), la Declaració Universal dels Drets Humans. D’aquest mode s’establien un conjunt de principis universals per a garantir la dignitat, la igualtat i els drets fonamentals, de totes les persones, més enllà del seu origen, raça, religió, gènere o qualsevol altra condició. Aquest text fou el resultat de les converses posteriors a la segona guerra mundial, finalitzada el 1945, i que en sis anys, va provocar seixanta milions de morts. Davant de tanta devastació i mort els governants dels països que hi van intervenir, es proposaren que no s’havien de produir més guerres, ni havien d’haver-hi tantíssimes víctimes. Calia que els drets fonamentals de totes les persones, sense discriminació de cap mena, es garantissin plenament. Per això, tots els representants dels països que formaven l’ONU, (Organització de les nacions unides), van signar-ne i comprometre’s a respectar-ne la Declaració Universal dels Drets Humans, el 1948.

Aquest fet cal que sigui motiu de defensa del contingut i d’acció de gràcies, per a tots els cristians i totes les persones de bona voluntat.

DONEM-NE GRÀCIES A DÉU.

EL PAPA FRANCESC I LA COP 28.

El papa Francesc no ha  participat en la 28a Conferència de l'ONU pel Canvi Climàtic (COP-28), a Dubai, per dificultats de salut. Si més no, ha fet arribar-hi la seva veu mitjançant el cardenal, Pietro Parolin, Secretari d’Estat. En el discurs, el Papa demana als líders mundials, “no ajornar més l'acció" i "elaborar respostes concretes i cohesionades per al benestar de la casa comuna i les generacions futures". Concretant de "fer un fons global, nodrit amb els diners destinats a la compra d’armament".

Amb contundencia, el Papa diu que la presència del Vaticà, serveix per recordar-los que “la destrucció del medi ambient és una ofensa contra Déu". "Un pecat que posa en gran perill tots els éssers humans, especialment els més vulnerables entre nosaltres i que amenaça de desencadenar un conflicte entre generacions”. Per al pontífex, el canvi climàtic és "una qüestió social, global i íntimament relacionada amb la dignitat de la vida humana".

El Papa també ha enviat un video-missatge per fer-se present a la reunió on demana a les religions, que treballin juntes per la pau i el clima.

Què ens diu tot això? Atenció! Ens hi juguem el futur de fills i nets, … 

El darrer divendres, en la Solemnitat de la Immaculada Concepció, el papa Francesc ha fet la pregària de l’Àngelus, des del finestral del palau apostòlic, havent superat les  dificultats de salut. Recordeu que els dos diumenges anteriors, la Àngelus, es va retransmetre des de la capella de Santa Marta, per evitar contacte amb l’exterior.

El papa ens convidà a sorprendre’ns i a imitar, dues actituds de Maria: “En primer lugar, la sorpresa y el asombro al sentirse llamada "llena de gracia". Esta es una actitud noble: saber asombrarse ante los dones del Señor, no darlos nunca por supuestos, apreciar su valor, alegrarse de la confianza y la ternura que traen consigo. Y también es importante testimoniar este asombro delante de los demás, hablando con humildad de los dones de Dios, del bien recibido, y no solo de los problemas cotidianos. Ser más positivos. Podemos preguntarnos: ¿sé asombrarme ante las obras de Dios? ¿Experimento maravilla alguna vez y la comparto con alguien? ¿O siempre busco las cosas feas, las cosas tristes?

També donà a conèixer a tothom, -amb alegria-, que els propers 25 i 26 de maig 2024 celebrarem les Primeres Jornades Mundials dels Infants, que organitza el Dicasteri per a la Cultura i l’Educació. Tot plegat per fer una reflexió en relació a quin món estem deixant als nostres infants.

TRASPÀS DE MONS. CARLES SOLER PERDIGÓ, BISBE EMÈRIT DE GIRONA

El darrer divendres, a les cinc de la matinada, traspassà a la Casa del Pare, Mons. Carles Soler Perdigó, a Girona, als 91 anys d’edat. Llicenciat en Teologia i en Dret Canònic, s’ordenà prevere el 1960, exercí la seva tasca pastoral en diverses parròquies. Fou bisbe auxiliar de Barcelona des del 1996 i President de la Comissió del Diaconat i els ministeris laicals, durant uns deu anys. Tingué una paper molt rellevant com a Secretari General del Concili Tarraconense. El 30 d’octubre de 2001, fou nomenat bisbe de Girona en un episcopat que durà set anys, fins que en complir l’edat de 75 anys i havent presentat la renúncia, fou rellevat per Mons. Francesc Pardo, (a.c.s.). Un cop jubilat, Mons. Carles, ha col·laborat a les parròquies de Banyoles. El recordem, el trobarem a faltar i l’encomanem en la pregària, tot desitjant que visqui en la pau de Déu.

CATEQUESI D’INICIACIÓ CRISTIANA D’ADULTS.

El proper divendres 15, a les 19:30, a la parròquia de Sant Joan Baptista, ens reunirem amb les persones que han demanat poder fer la catequesi per poder rebre els Sagraments de la iniciació cristiana. A partir de la disponibilitat dels demandants, disposarem el dia i hora del calendari a seguir, tant pels que demanen tots els Sagraments d’iniciació, com els que demanen, només, rebre la Confirmació.

L’AGENDA.

Parròquia de St. Joan Baptista.

10/12. Diumenge:          Toc de campanes pels DRETS HUMANS, a les 20:00.

13/12. Dimecres:            Reunió de catequistes, a les 19:30.

16/12. Dissabte:             Missa Familiar i nadales infants de Catequesi, 19:00

17/12. Diumenge:           Missa de les 10:45, amb l’Escola Sagrada Família.

                                             Concert de Nadal de la Coral La Lira, a les 12:00.

22/12. Divendres:           Celebració comunitària del perdó, a les 19:00

24/12. Diumenge:           Missa de Gall, a les 23:00 h.

26/12. Dimarts:              Missa de Sant Esteve, a les 12:00

27/12. Dimecres:            Visita espiritual Mare de Déu de Montserrat, 19:30

29/12. Divendres:           Pregària ecumènica, en l’estil de Taizé, a les 19:30 h.

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte, 19:00.

                                            Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingue)

Dilluns feiners:                 Rosari.

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sacristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

23/12. Dissabte:             Eucaristia i celebració de la reconciliació, a les 18:00.

24/12. Diumenge:          Eucaristia i celebració de la reconciliació, a les 12:00.

                                           Missa de Gall, 20:00 h. No hi haurà missa de 18:00

Eucaristies:                      Dissabte i vigílies de festa de precepte, 18:00 h. (bilingüe).

                                           Diumenge i festes de precepte, 12:00, (bilingüe).

Temes comuns.

03/12. Diumenge:    Recollida d’aliments per Càritas interparroquial, durant tot l’Advent, a Sta. Maria Magdalena i a St. Joan Baptista. Estem en una situació crítica, en no disposar de prou aprovisionament  del Banc d’Aliments, per la reducció d’ajudes de la CE.

14/12. Dijous:              La Pastoral de la Salut celebra l’Advent i el Nadal, al CSS. Frederica Montseny, a les 11:00.

15/12. Divendres:   Trobada per a la catequesi d’iniciació d’adults. Baptisme, Confirmació i Eucaristía, a St. Joan Baptista, a les 19:30 h.

15, 16 i 17:                       El Pessebre vivent, al Parc dels Ocellets, en tres sessions diàries, a les sis, set i vuit del vespre.

16 i 17:                            El conte de Nadal, pels infants del grup Mossèn Cinto Verdaguer, en sessió única, a dos quarts de set de la tarda, al teatre del Centre Cultural Sant Joan.




No hay comentarios:

Publicar un comentario