lunes, 8 de enero de 2024

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 07/01/2024. DIUMENGE DEL BAPTISME DEL SENYOR.

«Una intel·ligència artificial que sigui camí de pau»

Papa Francesc.

«Intel·ligència artificial i pau».

Missatge en la 57a Jornada Mundial de la Pau, l’1 de gener de 2024.

 

L’ABRAÇADA DEL PAPA PAU VI AMB EL PATRIARCA ATENÀGORAS.

Ahir, dissabte, l’Epifania, després de resar l’Àngelus, el Papa Francesc, recordà:

“Hace sesenta años, en estos mismos días, el Papa San Pablo VI y el Patriarca Ecuménico Atenágoras se reunieron en Jerusalén, rompiendo un muro de incomunicación que había mantenido separados a católicos y ortodoxos durante siglos. Aprendamos del abrazo de esos dos Grandes de la Iglesia en el camino hacia la unidad de los cristianos, rezando juntos, caminando juntos, trabajando juntos.”

“Siguiendo el ejemplo del abrazo fraterno del 5 de enero de 1964, en Jerusalén, entre Pablo VI y el Patriarca ecuménico Atenágoras – que marcó un punto de inflexión en las relaciones entre católicos y ortodoxos tras un milenio de excomuniones mutuas – oremos por la paz en el mundo”

Finalment, el papa Francesc, posà la mirada en tants conflictes de mort sagnant i destrucció a Palestina, Israel, Ucraïna i al mon. També manifestà el seu condol per l’atemptat a Kermán, a Irán el darrer dia 3. Finalment, en la Jornada de la Infància Missionera, saludà a tots els nois i noies de les missions al món.

CURS SOBRE EL MINISTRE EXTRAORDINARI EN LA DISTRIBUCIÓ DE L’EUCARISTIA.

La Delegació de Pastoral de la Salut del nostre bisbat organitza un curs bàsic per fer una formació sobre portar la Comunió als malalts. Les sessions seran els propers dies 20 de gener i 3 de febrer de 2024, de 10.00 h a 13.30 h, a la Casa de l’Església.

Es tracte d’un curs pensat especialment per a laics, que ja portin o es preparin per portar la Comunió, a persones impedides o malaltes, tant als seus domicilis, als hospitals o a les residències. Amb el següent programa:1.  

La importància de l’Eucaristia en la vida del malalt.

2.  L’Església viu de l´Eucaristia.

3.  Com portar la Comunió als malalts?

4.  Característiques del voluntari de la Pastoral de la Salut.

5.  El sagrament de la Redempció.

6.  Acompanyar l’etapa final de la vida.

Aquest curs resulta ben adient tant per aquells voluntaris de la Pastoral de la Salut, que d’acord amb el seu mossèn s’interessi en poder distribuir l’Eucaristia a persones impedides per qualsevo causa, com pel reciclatge dels voluntaris que ja realitzen aquesta tasca, des del punt de vista de la formació continuada que tots necessitem.

Inscribiu-vos-hi al correu electrònic a: salut@bisbatsantfeliu.cat. ATENCIÓ: Places limitades.

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL PER LA PAU ?  VEIEM-HO.

El papa Francesc ha aportat el seu missatge en la 57a Jornada Mundial de la Pau, celebrada el darrer 1 de gener. Tot seguit n’entretreiem alguns aspectes que ens criden l’atenció, per tractar-se de conceptes innovadors lligats als canvis que es produeixen avui en dia, pels avenços tecnològics, la seva repercussió social.

Hi ha grans canvis lligats al món del treball, noves solucions en la enginyeria i en l’arquitectura, amb nous materials i noves tècniques d’ús.     

Grans canvis en la ciència mèdica amb diagnosi, intervencions i tractament de les malalties, més eficaços, pujant la mitjana de l’edat de vida. Però hi ha riscos greus, que si no s’aturen poden afectaran el futur de la humanitat, com l’ús de les «armes intel·ligents» pels atacs indiscriminats i els atemptats terroristes, que ens porten a «la bogeria de la guerra» o la desestabilització dels governs, fins i tot per a escanyar eleccions polítiques. Quan els avenços de la humanitat poden dominar tantes coses, el papa Francesc diu al seu missatge: «Intel·ligència artificial i pau» en un context de guerres al món, amb l’objectiu de que els caps d’Estat i de Govern, els representants de les diferents religions i els de la societat civil, en prenguin consciència.

Pel papa Francesc les innovacions tecnològiques cal reorientar-les «per aplanar els camins de la pau»: «Des d’un punt de vista més positiu, si la intel·ligència artificial s’utilitzés per promoure el desenvolupament humà integral, podria introduir importants innovacions a l’agricultura, l’educació i la cultura, una millora del nivell de vida de nacions i pobles sencers, el creixement de la fraternitat humana i l’amistat social»,

El papa Francesc clou el missatge amb aquesta pregària:

«Que el desenvolupament ràpid de formes d’intel·ligència artificial no augmenti les massa desigualtats i injustícies ja presents al món, sinó que ajudi a posar fi a guerres i conflictes, i a alleujar moltes formes de patiment que afligeixen la família humana»

Moltes gràcies a totes i a tots !

L’ECUMENISME.

El moviment ecumènic s’inicià entre les confessions protestants. L’Església Catòlica va prendre’n consciència gràcies al Concili Vaticà II, promogut pel papa Sant Joan XXIII. L’ecumenisme, és un camí sinodal, entre les confesions que tenen la mútua necessitat de cercar la unitat plena, avançant sense excloure’n la diversitat. La unitat arribarà si no s’exclou ni s’eliminaa l’altre, creixent en tot allò que ens uneix.

El seixantè aniversari de l’abraçada entre el papa Sant Pau VI i el patriarca ecumènic Atenàgoras, ens ha de moure a reprendre amb fermesa el camí de l’ecumenisme. Portem-ho a la pregària i obrim-nos als germans de les altres confessions.

L’AGENDA .

Parròquia de St. Joan Baptista.

09/01. Dimarts:   Reunió del Consell Pastoral Parroquial, a les 19:30.

17/01. Dimecres: Catequesi de Confirmació d’adults, a les 19:30.

18/01. Dijous:      Reunió Grup de Litúrgia, a les 19:30.

20/01. Dissabte:  Eucaristia concelebrada d’acció de gràcies i renovació del “Vot de poble” a St. Sebastià, a les 12:00 h.

                                             Formació Pastoral de la Salut a la Casa de l’Església, 10:00

21/01. Diumenge:           Inici de la Setmana de la Paraula. Entronització de la Bíblia, en les Eucaristíes.

25/01. Dijous:      Trobada ecumènica, en l’Octavari de Pregària per a la Unitat dels Cristians, en l’estil de Taizé, a les 19:30.

27/01. Dissabte:  Visita espiritual Mare de Déu de Montserrat, 19:45.

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte,  a les 19:00.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingue)

Dilluns feiners:                 Rosari.

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sacristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

15/01. Dilluns:     Reunió mensual de Vida Creixent, a les 16:00.

21/01. Diumenge:           Inici de la Setmana de la Paraula. Entronització de la Bíblia, en les Eucaristíes.

 

Eucaristies:                       Dissabte i vigílies de festa de precepte, a les 18:00 h. (bilingüe).

                                             Diumenge i festes de precepte, a les 12:00, (bilingüe)

Temes comuns.

17 A 25/01/2024:           Octavari de pregària per a la unitat dels cristians.

19/01. Divendres:           Pregària per a la unitat dels cristians a la Catedral de St. Llorenç, de Sant Feliu de Llobregat, a les 19:00.

 

Despatx parroquial: dimarts, 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.


No hay comentarios:

Publicar un comentario