lunes, 22 de enero de 2024

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 21/01/2024. DIUMENGE III DE DURANT L’ANY.

 

 

 

                 «La fe no es una teoría, sino es encontrar a Jesús.»   

 Papa Francesc.     Àngelus del 14 de gener de 2024.

 

 

VILADECANS HA RENOVAT EL VOT DE POBLE A ST. SEBASTIÀ.

 

Ahir dissabte, celebràvem a la parròquia de Sant Joan Baptista, la festa de Sant Sebastià, donant-ne gràcies a Déu per tots els favors rebuts en la seva intercessió, i reclamant-ne, la seva ajuda.

La renovació del Vot de Poble, abans d’acabar la celebració de l’Eucaristia, refermà el vincle de confiança de Viladecans amb Sant Sebastià, davant dels reptes que la nostra societat té avui.

Presidí la celebració mossèn Frederic Esteve, rector de Sant Joan Baptista i de Sta. Maria Magdalena i concelebraren els altres mossens de les parròquies de Viladecans i de les parròquies de poblacions veïnes, amb fidels de totes les parròquies de Viladecans. Comptarem amb una representació del nostre ajuntament encapçalada per la senyora Rosa Cañisá, Tinent d’Alcalde, amb altres membres del consistori, i tinguérem una participació especial, la dels infants de la catequesi familiar de St. Joan Baptista, que essent la festa en dissabte, s’hi pogueren incorporar.


Agraïm la participació de totes i de tots, en aquest acte que constitueix el nucli de la nostra festa major d’hivern, a Viladecans: Celebrar la confiança dels viladecanencs i les viladecanenques, en St Sebastià, màrtir

 

                                                              DIUMENGE DE LA PARAULA SETMANA DE LA BÍBLIA.

Aquest diumenge 21, III Diumenge del Temps Ordinari, a l’Església celebrem  el Diumenge de la Paraula, instituït pel papa Francesc en la carta apostòlica, en forma de motu proprio, Aperuit Illis, per fer-ne una diada d’acció de gràcies, de reflexió i de divulgació de la Paraula de Déu. Coincidint amb aquesta jornada, les diòcesis catalanes celebrem la VIII Setmana de la Bíblia, amb el lema “Manteniu-vos ferms en la meva Paraula”, amb l’organització d’actes a totes les diòcesis. Està patrocinada per la Conferència Episcopal Tarraconense i organitzada per l’Associació Bíblica de Catalunya, l’Abadia de Montserrat, l’Editorial Claret, el Centre de Pastoral Litúrgica i Ràdio Estel i Catalunya Cristiana, amb l’objectiu de promoure espais de divulgació de la Paraula de Déu, animant-nos a la seva lectura i reflexió. La coincidència del Diumenge de la Paraula, dins de l’Octavari de pregària per a la unitat dels cristians, dona una amplia dimensió sinodal a l’ecumenisme, en la voluntat de compartir amb els germans d’altres confessions cristianes la crida que ens fa la Paraula de Déu.

El dissabte 27, a les 10:30 del matí i durant una hora, compartirem amb tots els que ens hi acompanyeu “Una trobada inoblidable”, on aprofundirem alguns dels textos que ens permeten conèixer la relació que s’estableix entre Jesús i diversos personatges emblemàtics, per tal de fixar-nos en les actituds i la pedagogia de Jesús i del personatge de cada trobada. Per exemple: la cananea (Mt 15,21-28); una dona amb hemorràgies (Mc 5,26-34); una pecadora (Lc 7,36-50); Zaqueu (Lc 19,1-10); la samaritana (Jn 4,1-29.39); el cec de naixement (Jn 9,1-39).

Esperem que LA PARAULA DE DÉU ens segueixi engrescant i ajudant en el nostre creixement des de la fe i es tradueixi en fets de vida evangèlica.

Per atendre millor la Paraula de Déu en les celebracions i seguir-la a casa, tenim exemplars de la publicació PARAULA i VIDA, amb les lectures de tots els dies de l’any, a la vostra disposició. Ho podeu demanar als mossens.

US HI ESPEREM PER A COMPARTIR AMB ALEGRIA LA PARAULA DE DÉU !

SETMANA DE PREGÀRIA PER A LA UNITAT DELS CRISTIANS.

“Estima el Senyor, el teu Déu, ... i estima els altres com a tu mateix...”,(Lc 10-27).

Aquestes paraules que brollen de Jesús, després que li van fer una pregunta tendenciosa, configuren el lema de la Setmana (o Octavari), per a la unitat dels cristians, del 18 al 25 de gener, (la Conversió de Sant Pau) i són el pòrtic de la paràbola del bon samarità i de la paràbola del jove ric, (Lc 10, 25-37), que els cristians de Burkina Faso, encarregats enguany de formular-nos la reflexió unitària i ecumènica, ens han preparat.

L’AGENDA .

Parròquia de St. Joan Baptista.

21/01. Diumenge:           Inici de la Setmana de la Paraula. Entronització de la Bíblia, en les Eucaristies.

24/01. Dimecres:            Trobada ecumènica, en l’Octavari de Pregària per a la Unitat dels Cristians, en l’estil de Taizé, a les 19:30.

26/01. Divendres:           Reunió del Consell Pastoral Arxiprestal, a les 20:00.

27/01. Dissabte:             Reunió Amics de l’Ermita de la Mare de Déu de Sales, a les 10:30.

                                             Setmana de la Bíblia. “Una trobada inoblidable”, per a conèixer la relació que estableix Jesús amb alguns personatges característics dels Evangelis i, al mateix temps, aprofundir el goig de la nostra relació amb Ell; a les 11:00.

                                             Visita espiritual Mare de Déu de Montserrat, 19:45.

02/02. Divendres:           Benedicció de candeles. Eucaristia 19:00.

03/02. Dissabte:             Benedicció de panets de Sant Blai. Eucaristia 19:00.

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte,  a les 19:00.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingüe)

Dilluns feiners:                 Rosari.

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sagristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

21/01. Diumenge:           Inici de la Setmana de la Paraula. Entronització de la Bíblia, en les Eucaristies.

27/01. Dissabte:             Missa Familiar.

29/01. Dilluns:               Consell pastoral parroquial, a les 19:30.

02/02. Divendres:           Celebració dels patrons de Vida Creixent. Eucaristia a les 12:00, a la catedral de St. Llorenç, de St. Feliu de Llobregat i dinar de germanor.

03/03.Dissabte:        Benedicció de panets de St Blai i benedicció de candeles. Eucaristia 18:00.

04/02                        Benedicció de panets de St. Blai i benedicció de candeles. Benedicció d’un humeral, a les 12:00.

07/02.                                Adoració del Santíssim, a les 19:00.

Eucaristies:                       Dissabte i vigílies de festa de precepte, a les 18:00 h. (bilingüe).

                                             Diumenge i festes de precepte, a les 12:00, (bilingüe)

Temes comuns.

03/02. Dissabte:             Festa de la Candelera a l’ermita de la Mare de Déu de Sales. Eucaristia, a les 12 del migdia.

10/02. Dissabte:             Trobada arxiprestal a l’escola dels Germans Gabrielistes, de Viladecans, de 10:00 a 16:00. (Inclou conferència, piscolabis, treball en grups, pregària i dinar.

Inscripció i dinar 25’- €. Només Inscripció 25’- €)

Despatx parroquial: dimarts, 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.



 

No hay comentarios:

Publicar un comentario