lunes, 29 de abril de 2024

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 28/04/2024. CINQUÈ DIUMENGE DE PASQUA”.

 

La templanza da madurez y equilibrio

Papa Francesc.             Audiència 17/04/2024.

 

EL PAPA FRANCESC I L’ART, A LA PRESÓ DE GIUDECA

El Papa Francesc es va reunir amb els artistes de la Biennal d´Art de Venècia, a la capella de Sta. Magdalena de la presó de l´illa de la Giudecca.

"Al costat de vostès em sento a casa. L'art desobeeix les formes de violència i discriminació per incloure i abraçar tothom, començant pels últims". El Pontífex va destacar "el risc que el mercat robi la innocència" i es mostra esperançat perquè l'art contribueixi a valoritzar la contribució de les dones. Digué, “Es el egoísmo lo que nos hace funcionar como islas solitarias en lugar de archipiélagos colaborativos". “El arte está llamado a ser una ciudad que desobedece el régimen de violencia y discriminación para crear formas de pertenencia humana capaces de reconocer, incluir, proteger y abrazar a todos"

LA LLIBERTAT. Mons. Agustí Cortés. (28/04/2024)

Jesús va fer les coses bé: de la seva Resurrecció no en va sortir una comunitat

de fidels que actuaren al dictat. Va sortir una comunitat lliure, que sabés deixar-se portar per l’Esperit; que sabés ser lliure en obediència activa, en obediència practicada en l’escolta de la Paraula, en la pregària, en el diàleg, en el camí de la santedat. Les lleis no van trigar a aparèixer. Però no eren sinó escrits que permeteren preservar el que fins llavors el mateix Esperit havia donat a entendre, fins i tot lleis que asseguraven la recerca lliure de la voluntat de Déu. L’Església del Ressuscitat continua sent lliure i fidel.

EXPOSICIÓ ECUMÈNICA: BÍBLIA I CULTURA.

Dels darrers 19 al 23, al local Mare Teresa de Calcuta, es pogué visitar l’exposició “BIBLIA i CULTURA”, organitzada per l’Església Evangèlica de Viladecans i la parròquia de Santa Maria Magdalena. L’exposició s’uní a la diada festiva de Sant Jordi, patró de Catalunya i dia del llibre, i la rosa.

Ambdues comunitats cristianes, l’evangèlica i la catòlica, ens congratulem d’haver pogut presentar al barri i a Viladecans, aquesta exposició que ha presentat el nostre llibre més excel·lent, que ens uneix i és el de major nombre d’edicions i en més idiomes, venut a tot el món: LA BÍBLIA, destacant-ne els seus continguts i curiositats. Tot plegat d’un alt interès cultural com religiós, elaborat per la Societat Bíblica.

Agraïm tant l’esforç dels col·laboradors com la participació dels visitants.

XVIII TROBADA DE MESTRES i PROFESSORS DE RELIGIÓ”

Gairebé una vintena de mestres i professors que treballen i resideixen a la nostra diòcesi va participar, el dissabte 13 d’abril passat, en la XVIII Jornada de Mestres i Professors de Religió de Catalunya i Andorra, al Seminari Conciliar de Barcelona.

El professor Jordi Cabanas, presentà «La pedagogia de Déu, la paciència del mestre», i els professors Mn. Pepe Chisvert i Rafa Muñoz, presentaren, «el mestre de religió ha de ser referència de Crist com ho és el campanar de l’església per a cada poble».

Després dels tallers d’enfocaments didactics es clogué la trobada amb l’Eucaristia, presidida per Mons. Joan Planellas, arquebisbe de Tarragona i encarregat de l’àmbit d’educació de la Conferència Episcopal Tarraconense, que els va encoratjar a seguir sent missioners a l’escola.

EL BISBE AGUSTÍ ANIMA ALS JOVES A “NO TENIR POR.”

Sant Feliu de Llobregat acollí, el darrer 13 d’abril, la Trobada diocesana d’adolescents i joves del nostre bisbat. Enguany, en format de tarda, prop d’una vuitantena d’adolescents i joves de la nostra diòcesi s’aplegaren amb el lema: «Cridats a ser Poble!». Tot plegat amb una triple finalitat:

1a.- El 500 aniversari de la parròquia de St. Llorenç,

2a.- els 20 anys del nostre bisbat.

3a.- Treballar l’Objectiu diocesà.

La trobada començà a la Casa de l’Església, amb la salutació del nostre bisbe Agustí Cortés, acompanyat del nou delegat diocesà de la Pastoral de Joves, Mn. Josep Sellarés. El bisbe Agustí proposa als joves tres qüestions a escorcollar durant la tarda:

1a.- On som cridats?

2a.- A què som cridats?

3a.- Qui ens crida?

Després d’esbrinar-ho, la trobada s’acabà amb l’Eucaristia presidida pel bisbe Agustí i concelebrada per altres preveres de la diòcesi. A l’homilia, el bisbe Agustí Cortés, incidí en animar els joves a no tenir por, a deixar-se interpel·lar per la crida del Senyor i a seguir-lo.

 

FRA OCTAVI VILÀ, JA ÉS EL BISBE DE GIRONA.

Ens en congratulem per l’ordenació episcopal i la presa de possessió de fra Octavi, Vilà, anterior abat de poblet, com a bisbe de Girona, després de dos anys del traspàs de l’anterior bisbe diocesà, monsenyor Francesc Pardo. L’acte es celebrà a la catedral de Girona, el darrer diumenge 21.

MIL·LENARI DE MONTSERRAT.

El darrer divendres 26, el pare Manel Gasch, abat de Montserrat, acompanyat del pare Bernat Juliol, prior de Montserrat, donaren a conèixer els objectius, àmbits d’activitat, persones i entitats, implicats en la celebració del Mil·lenari de l’abadia fundada per l’abat Oliba. De fet s’iniciarà amb la pregària de Vespres del proper 7 de setembre i finalitzarà el 8 de desembre de 2025.

Es tracte de deu segles de successió de monjos i abats que han viscut fidelment la Regla de Sant Benet, arrelats a la terra i oberts al món, sempre disposats a la pregària, el treball i la cultura, sostenint la història que han anat teixint els milions de persones que des d’aleshores han pujat a Montserrat, posant a mans de Santa Maria, els seus goigs i les seves esperances, les seves tristeses i les seves angoixes.

Tenim tres pelegrinatges propers a Montserrat, que encara podran visitar l’exposició dedicada al 125è aniversari de la Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat, del bisbe Josep Torres i Bages. Veieu-ne la informació a l’agenda, (full 4).

CONFRARIA DE LA MARE DE DÉU DE MONTSERRAT.

La nostra Delegació de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, celebrà en la festa patronal, la primera assemblea general. Fou el marc des d’on els confrares pogueren valorar les activitats fetes el període 2022 a 2024 i es donaren a conèixer les del proper període, marcat, -de manera extraordinària-, pel “mil·lenari” del monestir de Montserrat.

L’AGENDA.

Parròquia de St. Joan Baptista.

30/04. Dimarts:               Reunió oberta del CPP, de reflexió de l’objectiu pastoral diocesà, a les 19:30.

08/05. Dimecres:            Reunió de Catequistes, a les 19:30.

11/05: Dissabte:              Trobada de les Delegacions de la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat, a la Basílica. Celebració de l’Eucaristia a les 12:00, presidida per l’Arquebisbe d’Urgell, monsenyor Joan Enric Vives. Hi haurà lliurament de credencials als nous confrares i dinar de germanor. Preu 15’- €. Interessats dirigiu-vos a Lluís Gonzalo o als mossens de la parròquia. A la sacristia tenim fulls d’inscripció a la Confraria. Aquesta inscripció és gratuïta.

                                             Concurs i Exposició de RAMS DE FLORS, organitzat pel Centre Cultural Sant Joan, a pati parroquial, 17:00

16/05. Dimarts:               Reunió del Consell pastoral parroquial, a les 19:30.

09/06. Diumenge:           Eucaristia i Unció dels Malalts, a les 10:45. Les persones grans o malaltes que desitgin la unció, ho han de comunicar fins el diumenge 2 de juny.

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte, a les 19:00.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingüe)

Dilluns feiners:                 Rosari.

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sagristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

29/04. Dilluns:                 Reunió de zona dels Esplais, a les 20:00.

01/05. Dimecres:            Adoració del Santíssim, de 19:00 a 21:00.

06/05. Dimarts:               Reunió del Consell pastoral parroquial, a les 19:30.

08/05. Dimecres:            Conferència FRANCISCO I UN GRAN REFORMADOR, 19:30.

15/05. Dimecres:            Trobada interdiocesana de Vida Creixent a Montserrat, oberta a tothom. Preu del dinar, 24’- €

20/05. Dilluns:                 Reunió mensual de Vida Creixent.

Eucaristies:                       Dissabte, vigílies i festes, a les 18:00 h. (bilingüe).

                                             Diumenge i festes de precepte, a les 12:00, (bilingüe)

Activitats Inter parroquials.

25/05. Dissabte:  Trobada inter parroquial de Pasqua. Eucaristia amb administració del Sagrament de la Confirmació, de mans del nostre bisbe diocesà, monsenyor Agustí Cortés, a la parròquia de la Mare de Déu de Sales.

AQUESTA TARDA ESTAN SUPRIMIDES LES EUCARISTIES A LES ALTRES PARRÒQUIES

Despatx parroquial: dimarts, 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.







No hay comentarios:

Publicar un comentario