lunes, 20 de mayo de 2024

PARRÒQUIES DE: SANT JOAN BAPTISTA i SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 19/05/2024. DIUMENGE DE PENTECOSTA.

El Papa demana “acabar amb les armes i la pena de mort”, el 2025.

            Papa Francesc.     Homilia convocatòria del Jubileu, el 09/05/2024.

 

LA BUTLLA DE L’ANY SANT.

El darrer dijous 9, el papa Francesc donà a conèixer la Butla, “l’esperança no defrauda”, (Spes non confundit), convocant el Jubileu del 2025. Leonardo Sapienza, regent de la Casa Pontifícia i protonotari apostòlic, va llegir-ne el document davant la Porta Santa, preparada per a l’Any Sant.

A la butlla, el papa Francesc, desitja que el Jubileu sigui una oportunitat per “revifar l’esperança”. I diu: “l’esperança cristiana ni enganya ni defrauda perquè està fonamentada en la certesa que res ni ningú no podrà separar-nos mai de l’amor diví”.

També hi assenyalà la importància de la indulgència, del perdó: “Perdonar no canvia el passat, no pot modificar el que ja va succeir; i, amb tot, el perdó pot permetre que canviï el futur i es visqui d’una manera diferent, sense rancúnia, sense ira, sense venjança. El futur il·luminat pel perdó fa possible que el passat es llegeixi amb uns altres ulls, més serens, tot i que estiguin solcats per les llàgrimes.”

FONT VIVA, AMOR, FOC.

En la seva glosa dominical, el bisbe Agustí ens proposa pregar així: —Et beneïm i et donem gràcies perquè, fidel al teu nom, sempre estàs al nostre costat, per a defensar-nos, sostenir-nos, i romandre fidels a la nostra missió. —Ets el do de Déu altíssim. El més perfecte amor que existeix donant-se, Déu que es manifesta regalant-se, estimant. —Ets font que brolla constantment, donant vida i fecundant la nostra terra, amor i foc, que destrueix allò dolent i inútil i força transformadora que dona llum i calor. —Has volgut ser en nosaltres aquesta unció que penetra, suavitza i roman, perquè arribem a ser presència teva en la nostra terra. Una oració de contemplació i adoració que ha de completar-se amb el nostre «Amén, vine Esperit Sant, vine a casa teva, on esperem gaudir del teu amor.»

 

VIDA PARROQUIAL.

La participació en la vida de l’Església ha davallat, com ha davallat la praxis de la fe. Això inclou menys Sagraments, (Baptisme i Matrimoni), ..., també menys infants a la catequesi, menys laics participant de les poques ofertes de formació o de trobades de reflexió, que oferim a les parròquies, menys exèquies cristianes, (als tanatoris i a les parròquies), ... i més persones que abandonen l’ètica cristiana. És l’evidència d’una secularització que no para.

Per això és important de persistim i no defallim en la fe, conscients del do del Baptisme rebut i ens hi mantinguem units en l’Església, en pertinença, corresponsabilitat i comunió, la qual cosa es realitza amb la sinodalitat, avançant junts des de la pròpia família, els grups de les parròquies amb els seus consells pastorals i en la nostra realitat arxiprestal, i diocesana. Necessitem persistir-hi amb alegria i amb esperança, perquè, malgrat les dificultats, tenim noves realitats que hem de cuidar: Felicitem els joves de les nostres parròquies que, -en mig d’una “societat gasosa”-, estan seguint amb molt d’interès la catequesi de Confirmació i que rebran aquest Sagrament, el proper dissabte 25, a la parròquia de la Mare de Déu de Sales, a les set de la tarda. Siguem acollidors amb elles i ells !; acompanyem-los i que trobin en nosaltres l’escalf comunitari que els ajudi a sentir-s’hi reconeguts i estimats, units en la pregària i l’amistat.

Ens alegra perquè aquests joves que demanen la Confirmació són un bon motiu d’esperança, disposats a experimentar en ells mateixos i a compartir la gràcia de Déu. D’un Déu que ho és d’Amor i de Vida.

Estiguem sempre disposats a fer parròquia, sortim de la passivitat i de la rutina, i impliquem-nos en les nostres activitats pastorals, socials, espirituals i formatives; coneixem-nos més, escoltem-nos més, compartim més, amb Jesús com a centre i l’Evangeli com a guia.

LA SALUT DEL NOSTRE BISBE DIOCESÀ, AGUSTÍ.

Des del darrer divendres 10 i fins ahir, el nostre bisbe Agustí ha estat ingressat a l’Hospital de St. Joan de Déu, a St. Boi de Llobregat, afectat per una pneumònia, de la qual es va recuperant. Una millora que també hem copsat, amb satisfacció, en rebre la seva glosa dominical d’avui. Donem-ne gràcies a Déu i preguem per tal que segueixi recuperant-se i pugui compartir el proper diumenge 26, el XXè aniversari de la Diòcesi que ell va iniciar i el 500 aniversari de la parròquia de St. Llorenç, de Sant Feliu de Llobregat, avui també Catedral i seu del bisbe.

ENCOMANEM-LO EN LA NOSTRA PREGÀRIA AL SENYOR, A ELL I A TOTES LES PERSONES MALATES, PER TAL QUE RECUPERIN EL DO DE LA SALUT.

SOM CRIDATS: CRIDATS A SER POBLE”

El darrer dijous 16, en la reunió oberta convocada pel Consell pastoral parroquial de Sant Joan Baptista, es va tractar la segona fitxa per a la reflexió i diàleg del lema pastoral diocesà d’enguany. L’assistència fou baixa, si més el tema “La vocació cristiana a la llum de la Paraula de Déu”, permeté conèixer algunes vivències força interessants, per a l’enriquiment de tots.

Properament es convocarà la data per a la reflexió de la tercera fitxa, “Discernir la Paraula de Déu”.

“PER TANTS”

“Per tants”, es l’impacte de de la tasca espiritual i social de l’Església, que ens recorda la necessitat de fer un gest gratuït, marcar amb una “X” la casella a la declaració de la renda del 2023. Marcar la “X”:

a)   No ens genera cap sobrecost ni tràmits complexos, ni altera el resultat de la declaració.

b)   Ajuda al sosteniment de les activiats de l’Església.

c)   És una decisió que podem fer sobre l’ús dels nostres impostos.

d)   És una decisió lliure i democràtica.

e)   Per als no catòlics o no practicants, marcar la “X”, suposa reconèixer el paper de l’Església en la nostra societat.

ST. LLORENÇ: 20 ANYS DE CATEDRAL i 500 ANYS DE PARRÒQUIA.

El proper diumenge 26, en l’aniversari de la dedicació del temple de la Catedral-Parròquia de Sant Llorenç, de St. Feliu de Llobregat, estem convidats a CELEBRAR AMBDÓS ANIVERSARIS, “XX” de Catedral i “D” de parròquia. A les 12:00, amb una EUCARISTIA SOLEMNE, Presidida pel cardenal Bernardito Azua, nunci del Vaticà, a la plaça de la Vila.

TRASPÀS DE SOR MONTSERRAT, ABADESA DE PEDRALBES.

Sor Montserrat Casas, ingressà al monestir de Pedralbes el 9 d’abril del 1955. Com a postulant, novícia i germana de comunitat, dedicà la seva vida a la seva vocació i a les germanes Clarises de Pedralbes.

Fou escollida abadessa, el 20 d’octubre del 2013, comptant amb el suport de tota la comunitat. Ens ha deixat el darrer dijous 16, a l’edat de 90 anys.

Recordem-la amb el seu somriure, atenció i paraules sempre agraïda.

ENCOMANEM-LA EN LA PAU DEL SENYOR.

CÀRITAS CATALUNYA: PROBLEMÀTICA SOCIAL AGREUJADA.

Francesc Roig, president de Càritas Catalunya, convocà el darrer dijous una roda de premsa per donar a conèixer la greu situació de “MILERS DE PERSONES A CATALUNYA QUE VIUEN EN SITUACIÓ DE PRECARIETAT LABORAL”

El darrer informe FOESSA sobre l’exclusió i el desenvolupament social a Catalunya 2021, publicat el 2022, la taxa d’exclusió social era del 29,1 % de la població total de Catalunya, 2.258.000 persones; on 127.000 llars tenen tots els seus membres actius a l’atur, i més de 74.000 llars no tenen cap ingrés. 396.000 tenen la persona sustentadora principal en una greu inestabilitat laboral. El 49 % de les persones ateses per Càritas està a l’atur. El 24 % tenen una feina, que sempre és precària i no els permet cobrir les necessitats bàsiques.

El doctor Rafael Allepuz explicà que la taxa d’atur és del 9,1 % a tot Catalunya (384.450 persones), i el 36 % d’aquesta és de llarga durada (140.000 persones). Digué: “milers de persones a Catalunya viuen en situació de precarietat laboral, ja sigui per la inestabilitat o la parcialitat laboral, els salaris baixos, l’explotació laboral, –sobretot en l’economia submergida–, per l’exclusió del mercat laboral de les persones majors de 50 anys i les desigualtats retributives entre dones i homes.”

S’hi destacà la importància de l’avantprojecte de Llei d’economia social i solidària de Catalunya, que hauria d’aprovar el Parlament de Catalunya.

L’AGENDA.

Parròquia de St. Joan Baptista.

19/05. Diumenge:           Diada de Pentecosta. Festa de SANT ISIDRE, Eucaristia d’acció de gràcies de la pagesia de Viladecans, 10:45.

27/05. Dilluns:                 Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat, 19:30

31/05. Divendres:           Pregària ecumènica en l’estil de Taizé.

09/06. Diumenge:           Eucaristia i Unció dels Malalts, a les 10:45. Les persones grans o malaltes que desitgin la unció, digueuu-ho als mossens, abans del 2 de juny.

Eucaristies:                       De dilluns a dissabte, a les 19:00.

                                             Diumenge i festes litúrgiques, 10:45 i 13:00 (bilingüe)

Dilluns feiners:                 Rosari.

Dimarts feiners:               Assaig de cants, (missa 13:00) a les 18:00.

Dijous feiners:                  Assaig de cants, a les 19:30, a la sagristia.

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

20/05. Dilluns:                 Reunió mensual de Vida Creixent, a les 17:00.

01/06. Dissabte:              Actes 15è aniversari de l’esplai LLUMVI, a les 17:00. Si voleu participar en el sopar, digueu als monitors.

03/06. Dilluns:                 Reunió del Consell pastoral parroquial, a les 19:30.

05/06. Dimecres:            Exposició i adoració del Santíssim, de 19:00 a 21:00.

Eucaristies:                       Dissabte, vigílies i festes, a les 18:00 h. (bilingüe).

                                             Diumenge i festes de precepte, a les 12:00, (bilingüe)

Activitats Inter parroquials.

22/05. Dimecres: Vine i veuràs, a Santa Maria de Sales, a les 19:30.

25/05. Dissabte:  Trobada inter parroquial de Pasqua. Eucaristia amb administració del Sagrament de la Confirmació, a la parròquia de la Mare de Déu de Sales, a les 19:00.

AQUESTA TARDA ESTAN SUPRIMIDES LES EUCARISTIES A LES ALTRES PARRÒQUIES

07/06. Divendres:           Sortida de voluntariat parroquial a Poblet i l’Espluga F Confirmar l’assistència als mossèns. Preu acompanyants: 43’- €.

Despatx parroquial: dimarts, 17:00 a 18:30, C/St. Joan, 16. Viladecans.



 

 

 

 

 


 





No hay comentarios:

Publicar un comentario