lunes, 6 de mayo de 2013

Full informatiu

A partir d'ara, cada dilluns, podreu trobar la reproducció del Full informatiu de la parròquia, que es dóna el diumenge anterior.
Confiem que sigui un bon servei i esperem els vostres comentaris.

A continuació us posem el d'aquest diumenge passat.

___________________________________________________________________________

FULL INFORMATIU
SANTA MARIA MAGDALENA. VILADECANS
40 anys (1972-2012) de servei a la comunitat
n. 340 - 5 de maig 2013
Web de la parròquia: santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com.es
email de Mn. Manel: manel.sim70@gmail.com

 
Crist ha ressuscitat!
Sisè diumenge de Pasqua
La pau, un fruit de l’Esperit

                Ens trobem a quinze dies de la fi de la Pasqua i mirem ja cap a la festa de Pentecosta. Per això els textos d’avui comencem a senyalar ja la vinguda i la presència de l’Esperit, com a culminació del misteri Pasqual.

                Així, la primera lectura, referida al que s’anomena el Concili de Jerusalem, ens mostra que l’Esperit fa saber allò que vol i per això els apòstols diuen: l’Esperit sant i nosaltres hem cregut que no havíem d’imposar cap altra càrrega.
                I a l’evangeli, Jesús promet als apòstols que no els deixarà orfes, perquè l’Esperit Sant que el Pare enviarà en nom seu, us ho ensenyarà tot i us farà recordar to el que Jo us he dit

Analitzem, però, una mi ca més el contingut de l’evangeli.
Hi ha un parell de paràgrafs que mereixen una atenció especial:

qui m’estima, farà cas de les meves paraules; el meu Pare l’estimarà, i vindrem a fer estada en ell.
 És a dir, Jesús introdueix un canvi radical en la relació entre Déu i els homes i dones. Déu no és quelcom exterior a l’ésser humà, sinó que cada ésser humà es pot convertir en una morada de Déu. Déu sacralitza l’ésser humà. Déu no és un Déu llunyà, sinó que és present dins de l’ésser humà. No cal anar a cercar-lo fora d’un mateix.

                –d’altra part, Jesús diu us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo us la dono de veritat, no com la dóna el món...
                La pau és, a la Bíblia, un dels grans signes de la presència de Déu i de l’arribada del seu Regne, que és Regne de pau. I tornem a la presència de l’Esperit, perquè la pau és, tot just, un dels nou fruits de l’Esperit.
                ¿De quina pau es tracta?
                És la pau profunda que supera les situacions adverses, les contrarietats i els pitjors moments que presenta la vida, la societat, la política, l’economia, i la manera de ser i de viure de moltes persones. La pau que no es deixa enfonsar per la por: no us torbeu ni tingueu por, diu Jesús.
                La pau bíblica és la síntesi de tots els bens. És el do que garanteix la dignitat i la seguretat de les persones. La pau és la tranquil·litat en l’ordre, és a dir, quan el nostre interior es troba suficientment ordenat en les relacions tridimensionals de l’ésser humà: cap a Déu, cap a un mateix, i cap els altres.
                Feliços els qui treballen per la pau, perquè Déu els anomenarà fills i filles seus.

Manel Simó
La Puntilla
Alegría
La Pascua cristiana ha ido asociada siempre a la alegría,
San Atanasio, padre de la Iglesia, escribió: los santos, mientras vivían en este mundo, estaban siempre alegres, como si estuvieran de continuo celebrando la Pascua… Jesús, antes de despedirse de los apóstoles les dijo: todo lo que os he dicho es para que mi alegría sea también la vuestra, y vuestra alegría sea completa. Y cuando lamentaban su marcha, volvió a insistir en la alegría que les supondría la Pascua: ahora vosotros estáis tristes, pero vuestro corazón se alegrará cuando os vuelva a ver. Y vuestra alegría nadie os la podrá quitar.
Paul Claudel (1868-1955), el famoso poeta francés convertido al cristianismo, decía: enseña a los hombres que no tienen otro deber en este mundo que ser sembradores de alegría...

¿Cómo hacer compatible, sin embargo, el valor y la virtud de la alegría con el sufrimiento y la cruz por los que están pasando muchos de los que tenemos a nuestro alrededor?

En obvio que la alegría de que estamos hablando poco o nada tiene que ver con un sentimiento discontinuo que depende de los momentos favorables o desfavorables, o de la satisfacción de nuestros placeres o tendencias.
La alegría verdadera es la alegría interior, la paz de conciencia, la satisfacción de estar haciendo lo que se puede. Y esta alegría no la puede apagar nada ni nadie.

COMUNITAT VIVA / 40 anys 1972-2012
Intención de oración en la Misa:
Domingo, día 5, a las 12: Ramona Clotet Massafrets, difunta; Juan Martínez Martínez, difunto.

Pidamos por la salud de nuestro obispo Mons. Agustín Cortés
El pasado lunes, día 29, a las 14 horas, nuestro obispo Agustín Cortés remitía el siguiente comunicado:
Estimats germans preveres, diaques, religioses/religiosos i laics col·laboradors,
Permeteu-me aquest breu missatge sobre el meu estat de salut. Com sabeu, he hagut de faltar a alguns compromisos, com ara la Peregrinació Diocesana a la ruta de Sant Pau, per trobar-me en situació de probes i diagnòstic. Avui podem dir que pateixo un mieloma, que requereix un tractament prolongat i que, tot i poder fer una vida quasi bé normal, m’obligarà a faltar a alguns altres compromisos. Convindrà, doncs, confirmar cada un d’ells amb el meu Secretari, Mn. Joan-Pere Pulido.
Aquesta notificació, però, ve justificada sobre tot perquè, encara que les perspectives, gràcies a Déu, són prou bones, em tingueu present en les vostres pregàries. Com ens diria Sant Pau “de tot en sortim plenament vencedors gràcies a aquell que ens estima” (Rm 8,37).
Amb tot afecte en el Senyor, + Agustí Cortés Soriano. Bisbe de Sant Feliu de Llobregat
Pidamos, pues, por su salud, ya que, como habréis entendido todos, un mieloma es un tipo de cáncer en la médula ósea.

La semana
Lunes, día 6: a las 4 de la tarde, Catequesis de adultos en la Montserratina
Viernes, día 10: a las 9 de la noche, en la Montserratina, ensayo de la celebración de la Confirmación de adultos.

SÁBADO, DÍA 11, celebración interparroquial de PASCUA en la Montserratina, a las 7 de la tarde. Recibirán, asimismo, la Confirmación un total de 14 adultos.
QUEDAN SUPRIMIDAS LAS MISAS DE 8 de las PARROQUIAS

PRIMERAS COMUNIONES
El domingo, día 12, en la Misa de 12, recibirán la Primera Comunión los niños y niñas Judith Mejías Leonés; Lucía Rodríguez Gigante; Adrià Villarreal Navarro y Pau Villarreal Navarro. ¡Enhorabuena!

Bautizo: El domingo, día 12, recibirá el bautismo en nuestra Parroquia la niña Paula Rubio Gutiérrez, que en el mes de junio recibirá también la Primera Comunión. Enhorabuena a sus padres y familiares.

No hay comentarios:

Publicar un comentario