lunes, 10 de junio de 2019

FULL Nº 626; PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA VILADECANS 9/6/2019; PENTECOSTA


PARRÒQUIA

DE SANTA MARIA MAGDALENA
VILADECANS

9/6/2019  Nº 626
PENTECOSTA

¿Cómo sé que el Señor me escucha? Tenemos una certeza: Jesús. Él es el gran intercesor. Ascendió al Cielo, está ante el Padre e intercede por nosotros. Él hace la oración de intercesión continuamente.    Papa Francisco                                       
                 L’EVANGELI DEL DIUMENGE
            Arribem a Pentecosta, la culminació de la Pasqua. Jesús ens crida a ser deixebles i ens envia a ser apòstols, a fer present el Regne de Déu. No podem ser apòstols si no som deixebles, persones que viuen amb Ell i l'estimen apassionadament.   Mn. Josep Maria Romeguera


No oblidem les causes de Jesús: qui passa fam i set, qui està malalt i a la presó, qui va nu i qui és foraster, qui plora i qui és perseguit... #LaLlarÉsLaClau #FreeOpenArms #VolemAcollir
                
                 MN. JOAN PLANELLAS I BARNOSELL ARQUEBISBE  DE TARRAGONA

              La Catedral de Tarragona acull aquest dissabte, dia 8, l’ordenació del nou arquebisbe metropolità de Tarragona, monsenyor Joan Planellas i Barnosell, un gironí de 63 anys, doctor en teologia i professor, actual degà de la Facultat de Teologia de Catalunya i rector de diversos pobles petits de l’Empordà. Fa un mes fou elegit pel Sant Pare Francesc com a nou arquebisbe de Tarragona, successor de monsenyor Jaume Pujol i Balcells que ha servit durant quinze anys aquella arxidiòcesi i que dissabte se n’acomiadava.
              De tot en donem gràcies a Déu i ens encomanem des d’ara al nou pastor pel ministeri apostòlic que és cridat a exercir entre els germans de l’arxidiòcesi metropolitana de Tarragona. Que la festa de Pentecosta que celebrem, ens endinsi en l’amor de Déu i ens llenci cap els germans.
1.   Pel nou arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. Que sigui un bon pastor per als fidels de la seva diòcesi i doni un nou vigor a les arrels cristianes de Catalunya. PREGUEM:
2.   Por el nuevo arzobispo de Tarragona, Joan Planellas. Que sea un buen pastor para los fieles de su diócesis y dé un nuevo vigor a las raíces cristianas de Cataluña. OREMOS:
              El dissabte 8 de juny de 2019, a la una de la tarda, catòlics i cristians de diferents denominacions, juntament amb musulmans i creients d'altres religions, han estat convocats a dedicar un minut de pregària per la pau, ja sigui en silenci, sols o en companyia d'altres persones, immersos en la reflexió de com aconseguir un món més fratern.

              ACTIVITATS

1)   Dimarts a les 10’30 h. Reunió final de curs dels preveres del Bisbat
2)   Divendres dinar final de curs del grup Teresa de Calcuta
3)   Dimecres al Bisbat darrera reunió de responsables de Vida Creixent.
4)   Dissabte 15 de juny darrer dia d’Esplai amb activitats per pares i petits a partir del matí. En acció de gracies pel 10è aniversari.

              EL CALVARI DE L'ESGLÉSIA GRECO-CATÒLICA

                 El 1945, vivien a Romania un milió i mig de catòlics de ritu oriental, una església viva i puixant, que va tornar a la unitat amb Roma el 1698. Al final de la Segona guerra mundial, Romania cau sota la influència de la Unió Soviètica: el partit Comunista Romanès, partit marxista-leninista de Romania, va arribar al Govern el 30 de desembre de 1947. Això desencadena el calvari de l'Església Greco-Catòlica, que passa a ser "il·legal" i totes les seves propietats són confiscades.

                 Les autoritats comunistes, amb la connivència de la jerarquia ortodoxa, van decidir suprimir aquesta Església seguint ordres de Moscou. La intenció, en tots els països de l'òrbita comunista, era separar els catòlics del Papa.

                 Ni un sol bisbe cedeix

                 Tot i les pressions que pateixen el clergat i la feligresia greco-catòlica per assimilar-se a l'església oficial de l'estat, ni un sol bisbe cedeix i així els set bisbes pateixen empresonament en règim d'exterminació i tortures. En aquest període, l'Església Greco-Catòlica va seguir funcionant en clandestinitat i en diàspora. El comunisme a Romania va durar fins l'enderrocament del dictador Nicolás Ceausescu el 1989.

                 Aquests set bisbes greco-catòlics són només alguns dels cristians de Romania, bisbes, sacerdots i laics, que mereixen la corona del martiri.

                 El decret de Martiri per beatificar Valeriu Traian Freniu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Blan, Alexandru Rusu i Iuliu Hossu, assassinats entre els anys 1950 i 1970, va ser promulgat el 19 de març del 2019 pel Pontífex, a través de la Congregació per a les Causes dels Sants. El 25 de març del 2019 la Santa Seu va confirmar que el diumenge 2 de juny del 2019 el papa Francesc beatificaria els set bisbes màrtirs en el Camp de la Llibertat de Blaj.

bisbat de Sant Feliu
parròquies de Viladecans:
Enllaç del nostra blogger:
amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales



No hay comentarios:

Publicar un comentario