sábado, 22 de junio de 2019

Full Nº 628; PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA VILADECANS 23/6/2019; EL COS I LA SANG DE CRIST

 PARRÒQUIA
DE SANTA MARIA MAGDALENA
VILADECANS
23/6/2019  Nº 628
 EL COS I LA SANG DE CRIST

Sin comunión y sin compasión, sin ser alimentadas constantemente por la oración; la teología no solo pierde el alma, sino también la inteligencia y la capacidad de interpretar cristianamente la realidad. Papa Francisco        


L’EVANGELI DEL DIUMENGE
                 Corpus. Formar part del Cos de Crist és estar lligat inseparablement, és estar compromès radicalment, amb els pobres, aquells i aquelles amb qui el Crist s’uneix i pels quals ho dóna tot. Ser part del Cos de Crist fa de nosaltres bon pa per als pobres. El pa que necessiten és el Crist i som nosaltres.
                                                 Mn. Josep Maria Romeguera

No oblidem les causes de Jesús: qui passa fam i set, qui està malalt i a la presó, qui va nu i qui és foraster, qui plora i qui és perseguit... #LaLlarÉsLaClau #FreeOpenArms #VolemAcollir
                 ELS BISBES DE CATALUNYA PARLEN DEL CORPUS
                 El bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, diu que la imatge de l’Església que hem copsat en les seves breus anotacions sobre la Ciutat Nova que ens ha anat presentant el llibre de l’Apocalipsi, “resulta realment encisadora” i que “el que pretenia aquest llibre profètic era precisament posar davant els ulls dels cristians, víctimes de la persecució i el sofriment, l’Església esplendorosa, obra de les mans de Déu, nascuda de Jesucrist, habitada i animada per l’Esperit”. Afirma que “mirant solament aquesta Església hom sent nous ànims per a seguir endavant”, però que “cal recordar encara un estímul, un motor més potent i eficaç, per a continuar caminant”; i és que aquesta Església “mereix ser estimada” perquè “l’amor no es fixa només en simples «raons», sinó que obeeix la captació de la bellesa de l’objecte estimat”. Recorda que “Sant Ignasi de Loiola va introduir al final del llibre dels Exercicis Espirituals unes regles «Para el sentido verdadero que en la Iglesia militante debemos tener»”, unes regles que “s’han d’entendre a partir del que significa en l’espiritualitat de sant Ignasi la paraula «sentido» («sentir»)”: “aquella sintonia de l’amor nascuda de la fe cordial, tan important a l’hora del discerniment”. Finalment, diu que totes les realitats més visibles de l’Església “són presència de l’amor de Déu, del seu Esperit i consegüentment són rebudes amb agraïment. Com qui aprecia i rep un immens regal” i que “només per això l’Església mereix ser sincerament estimada”.
CARITAS I LA FESTA DEL CORPUS
                 Càritas Diocesana de Barcelona va atendre durant l’any passat un total de 13.225 llars on vivien 28.080 persones, un 9% més que durant l’exercici del 2017. Les principals problemàtiques que preocupen l’entitat són que un 58% de les persones ateses viuen en llars no dignes i que un 78% de les persones ateses en edat de treballar no tenen feina i un 16% en tenen de precàries.                 Pel que fa als primers cinc mesos de l’any 2019, les llars ateses han crescut un 10%, i també han augmentat les llars formades per persones soles i en exclusió residencial, segons recull l’ACN.
                 Un 71% de les persones ateses en aquest moment són d’origen estranger no comunitari, principalment del Marroc, Hondures, Colòmbia, el Perú, Veneçuela i Bolívia. El director de Càritas de Barcelona, Salvador Busquets, va reclamar ahir més voluntat i col·laboració amb les administracions.
                 Pel que fa a les llars ateses el 2018, van augmentar les que estan formades per persones soles. Un 52% de les llars ja les havien atès en anys anteriors i un 57% de les persones ateses són dones.
                 Per edats, els adults són un 51%; els menors, un 24%; els joves, un 18%, i la gent gran, un 7%. Les llars ajudades en un 45% dels casos són d’una persona sola; en un 34% hi ha una parella amb fills, i un 15% són llars monoparentals; un 9%, parents que viuen junts, i un 7%, parelles sense fills.
                 Quan l’ascensor social no funciona
                 Les dades de la Memòria 2018 de Barcelona de Càritas, que es van presentar ahir dijous, fan referència al territori que pertany a l’Arquebisbat de Barcelona. El director de l’entitat, Salvador Busquets, destacava que la desigualtat es manté i que és una “ferida” més gran que la dels països de l’entorn. També va recordar que l’ascensor social “està avariat”, perquè els menors que viuen en famílies en situació de pobresa tenen el doble de probabilitats de ser víctimes de situacions de pobresa o privacions materials en l’etapa adulta. Busquets també va alertar que la precarietat laboral s’ha convertit en un factor d’exclusió i va dir que un 45% dels aturats fa més d’un any que no troben feina i els contractes de set dies han passat del 15% al 27% en deu anys. Un 36% de les persones de la Diòcesi de Barcelona viuen dificultats relacionades amb l’exclusió residencial, va dir Busquets. Totes les formes de llar no digna augmenten: el relloguer passa d’un 23% a un 28%; l’acolliment, d’un 6% a un 9%, i les persones sense habitatge, d’un 5% a un 8%.
ACTIVIDADES
         1)  Este lunes 24 de junio Fiesta de San Juan Bautista. La celebración de esta  solemnidad se realizará a las 12 h. en la parroquia de San Juan.
2)  Miércoles 26 de junio a las 17 h. Encuentro final de curso del grupo de Vida Creixent.
3)  Miércoles 26 es el último día de celebraciones entre semana hasta el mes de setiembre, exceptuando festivos i vigilias. Recordar que las misas del fin de semana sábado y domingo se mantienen sin alteración.
4)  En la parroquia de San Juan, se mantienen las celebraciones entre semana como es habitual a las ocho de la noche.
5)  Del 27 al 1 de julio Peregrinación a Lourdes.
6)  Del 8 al 12 de julio: semana catequética.
        bisbat de Sant Feliu
parròquies de Viladecans:
Enllaç del nostra blogger:
amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales


No hay comentarios:

Publicar un comentario