sábado, 11 de enero de 2020

FULL Núm: 656; PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS 12/1/2020. BAPTISME


PARRÒQUIA
DE SANTA MARIA MAGDALENA,
DE VILADECANS
12/1/2020. Núm: 656
          BAPTISME
 El apóstol Juan nos habla del fundamento del amor: podemos amar porque Dios nos ha amado primero. Que el Espíritu Santo nos dé la fuerza y la alegría de amar a los hermanos y manifestarle así nuestro amor.        Papa Francisco.                                                                 
       
L’EVANGELI DEL DIUMENGE
La festa del Baptisme del Senyor, clou el cicle de Nadal. El Senyor rep la unció de l'Esperit Sant. I comença la seva missió, per la qual ens ha fet participar també de la unció de l'Esperit Sant i ens ha donat missió. Una bona ocasió per a prendre consciència del significat del baptisme que hem rebut.
INFORMACIONES
          1)    Este fin de semana empiezan las actividades del Llumvi.
          2)    Lunes 13 de enero a las cinco de la tarde: reunión de Vida Creixent.
          3)    Cursillos prematrimoniales en la Parroquia de Santa María de Sales.
          4)    Jueves 16 de enero a las 11 h. Misa en la residencia Federica.
         5)    Viernes 17 de enero a las 12 h. en la parroquia de Sant Joan: Fiesta de san Antoni Abat. Patrón de los animales de compañía. Con el siguiente programa: Primero en el atrio de la iglesia bendición de animales domésticos. Después eucaristía y bendición de carquiñolis.
         6)    Viernes 17 de enero a las 19’30 h. en la parroquia 
     de Santa María de Sales, oración del grupo:  
     Ven i veras.


       7)    Sábado 18 de enero: a las 10’30 h. de la mañana, en la parroquia de san Juan: reunión de la Ermita de Sales.
         8)    Domingo 19 a las 12 h. en el Atrium la Coral la Lira celebra su 75 aniversario con un magnífico concierto.
         9)    Domingo 19 a las seis de la tarde, concierto de San Sebastián en el Atrium del Coro: Som i serem.
       10) Lunes 20 de enero: San Sebastián. A las 12 h. en la parroquia de San Juan. Misa y renovación del voto del Pueblo. Fiesta mayor de invierno.
     11) Lunes 20 de enero a las siete de la tarde en santa María Magdalena, oración ecuménica. Inicio de la semana de oración para la unidad de los cristianos. .
       12) Sábado 25 de enero a las 10 h. en Castelldefels: Retos de la doctrina Social de la  Iglesia. Organiza Arciprestado de Bruguers.
       13) Domingo 26 Inicio de la semana de la Biblia. Entronización de la Palabra de Dios en todas las celebraciones.
INFORME DE LA SITUACIÓ DE L’ESGLESIA CATOLICA XINA
Els mitjans estatals de país van anunciar la nova política el 30 de desembre, després que les autoritats xineses es moguessin per reprimir encara més als catòlics a l'Arxidiòcesi de Fuzhou que es neguen a unir-se a l'Associació Patriòtica Catòlica Xina (CPCA per les seves sigles en anglès). D'acord a UCA News, les noves "mesures administratives per a grups religiosos", que consisteixen en sis seccions i 41 articles, controlaran tots els aspectes de l'activitat religiosa dins de la Xina i exigiran que totes les religions i creients a la Xina compleixin amb les regulacions emeses pel Partit Comunista Xinès, que ha de ser reconeguda com l'autoritat superior.
"Les organitzacions religioses han d'adherir-se a la direcció del Partit Comunista Xinès, observar la constitució, lleis, reglaments, ordenances i polítiques, el principi d'independència i autogovern, a les directives sobre religions a la Xina, implementar els valors del socialisme", assenyala l'article 5 de les noves polítiques. L'article 34 estableix que "sense l'aprovació del departament d'afers religiosos del govern popular, o el registre en el departament d'assumptes civils, no es poden realitzar activitats en nom dels grups religiosos". Això vol dir que "esglésies a la llar" o qualsevol forma d'esglésies clandestines són il·legals.
Durant dècades després de la revolució comunista a Xina, l'Església Catòlica "clandestina" va existir en plena comunió amb Roma, a l'igual que l'Associació Catòlica Patriòtica Xina, patrocinada per l'estat, bisbes consagrats elegits per les autoritats governamentals i van existir en un estat de cisma. Al setembre de 2018 es va anunciar un acord provisional entre Beijing i els funcionaris del Vaticà, destinat a unificar l'Església clandestina i la CPCA. Si bé els termes de l'acord s'han mantingut confidencials, l'informe dóna al CPCA el dret d'escollir una llista de candidats per a bisbe, dels quals el Papa fa una selecció.
Des de l'acord, les esglésies clandestines i els bisbes a la Xina han estat objecte d'una campanya coercitiva per alinear-se amb la CPCA. El Govern va ordenar el tancament o la destrucció d'algunes esglésies per no unir-se a l'associació amb l'Estat. A l'Arxidiòcesi de Fuzhou, situada al sud-est de la Xina, el Govern va clausurar més de 100 esglésies des d'agost de 2019. La repressió va començar després que només cinc membres del clergat van assistir a una "conferència de capacitació" patrocinada pel Departament de Treball del Front Unit i Oficina d'Afers Ètnics i Religiosos.
Les esglésies catòliques a la ciutat de Fuqing es van tancar amb clau i es van instal·lar càmeres de vigilància per mantenir allunyats als feligresos. Fuqing és la ciutat natal del P. Lin Yuntuan, qui era l'administrador apostòlic de l'Arxidiòcesi de Fuzhou. Segons la publicació de Bitter Winter, el Govern veu a la P. Lin com una "figura carismàtica i influent" que impedeix la fusió de l'Església clandestina amb la CPCA.
bisbat de Sant Feliu.
PROGRAMA DE VEN Y VERAS,
AGENDA DE VINE I VEURAS PER ELS PRÒXIMS MESOS:
 
parròquies de Viladecans:
Enllaç del nostra blogger:
amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

No hay comentarios:

Publicar un comentario