lunes, 20 de enero de 2020

full Núm: 657; PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS 19/1/2020. Durant l’any II

PARRÒQUIA
DE SANTA MARIA MAGDALENA,
DE VILADECANS
19/1/2020. Núm: 657
        Durant l’any II

Pidamos al Espíritu Santo que reavive en todos nosotros la llamada a ser evangelizadores valientes y alegres.       Papa Francisco.


L’EVANGELI DEL DIUMENGE
El diumenge passat, amb el ‘Baptisme del Senyor’, donàvem per acabat el temps de Nadal. Però l’Evangeli d’aquest diumenge té continuïtat amb els de les dues festes anteriors: és el tercer ‘quadre’ d’un ‘tríptic’ que començava amb la festa de l’Epifania i que continuava amb el ‘Baptisme del Senyor’.
Són ‘quadres’, aquests tres evangelis, que ‘pinten’ Jesús manifestant-se (31) com el “Fill de Déu” (34) –o “l’Anyell de Déu” (29)–. De fet, aquest text és el paral·lel joànic als relats del Baptisme que fan els altres evangelistes.
El text de l’evangelista Joan fa aparèixer l’altre Joan, el Baptista, com a testimoni enviat per Déu. Ens el presenta així ja en el pròleg: Déu envià un home que es deia Joan. Vingué com a testimoni a donar testimoni de la llum, perquè per ell tothom cregués (Jn 1,6-7).
INFORMACIONES
   1) Domingo 19 a las 12 h. en el Atrium la Coral la Lira celebra su 75 aniversario con un magnífico concierto.
    2)   Domingo 19 a las seis de la tarde, concierto de San Sebastián en el Atrium del Coro: Som i serem.
   3)  Lunes 20 de enero: San Sebastián. A las 12 h. en la parroquia de San Juan. Misa y renovación del voto del Pueblo. Fiesta mayor de invierno.
   4) Lunes 20 de enero a las siete de la tarde en santa María Magdalena, oración ecuménica. Inicio de la semana de oración para la unidad de los cristianos.
   5) Del 18 al 25 de enero semana de oración para la unidad de los  cristianos. Con el lema: Ens tractaren amb una humanitat poc corrent.
    6)   Sábado 25 de enero a las 18’30 h. Misa familiar. Infancia Misionera.
    7)  Domingo 26 Inicio de la semana de la Biblia. Entronización de la Palabra de Dios en todas las celebraciones.
 LA PARAULA DE DÉU NO ESTA ENCADENADA!
La Paraula de Déu no està encadenada, sinó que està a punt per ser sembrada: així ho va afirmar el Papa Francesc a l'Audiència General. El viatge de Pau, que va ser un amb el de l'Evangeli, és una prova que els camins dels homes, si es viuen en la fe, poden convertir-se en un espai de trànsit de la salvació de Déu, a través de la Paraula de fe que és un ferment actiu en la història, capaç de transformar les situacions i d'obrir camins sempre nous.
Una Paraula "imparable" que vol córrer per comunicar la salvació
En aquesta ciutat, tot i ser presoner, Pau va rebre de l'autoritat el poder viure per compte propi, en una casa particular, "sota custòdia militar". Aquesta situació li permetia rebre lliurement a tots els que venien a trobar-lo, als quals anunciava el Regne de Déu i instruïa en el coneixement de Crist Jesús. Entre ells hi havia també alguns jueus, als que tractava de mostrar, a partir de la Llei i els Profetes, la continuïtat entre «l'esperança d'Israel» i la novetat de Crist, en qui Déu va complir les seves promeses al Poble escollit.
La Paraula no està encadenada, està a punt per ser sembrada
Els Fets dels Apòstols no es tanquen amb el martiri de Pau, sinó amb la sembra abundant de la Paraula de Déu. La casa romana de l'Apòstol, oberta a tots els que buscaven i volien rebre l'anunci i conèixer Jesús, és imatge de l'Església, que tot i això perseguida, incompresa, pecadora i encadenada, no es cansa d'acollir amb cor de mare a tot home i dona, per anunciar-los l'amor del Pare que es va fer visible en Jesús.
Evangelitzadors valents, construir un món més just
A la fi de la catequesi, el Papa va animar a demanar a l'Esperit Sant que estimuli a tots a ser evangelitzadors valents i decidits perquè, com sant Pau, visquem l'alegria de l'Evangeli i convertim les nostres llars en cenacles de fraternitat oberts a tots els germans. Als joves, els ancians, els malalts i els acabats de casar, va encoratjar a obrir els cors a les necessitats de l'Església i al fet que, seguint l'exemple de Jesús, es mantinguin a prop dels germans, construint un món més just.
INFORMACIONES, P. Sant Joan.
   1)   Domingo 19 a las 12 h. en el Atrium la Coral la Lira celebra su 75 aniversario con un magnífico concierto.
    2)   Domingo 19 a las seis de la tarde, concierto de San Sebastián en el Atrium del Coro: Som i serem.
    3)   Lunes 20 de enero: San Sebastián. A las 12 h. en la parroquia de San Juan. Misa y renovación del voto del Pueblo. Fiesta mayor de invierno.
   4)   Lunes 20 de enero a las siete de la tarde en santa María Magdalena, oración ecuménica. Inicio de la semana de oración para la unidad de los cristianos.
   5)   Del 18 al 25 de enero semana de oración para la unidad de los cristianos. Con el lema: Ens tractaren amb una humanitat poc corrent.
    6)   El grup del Pesebre Vivent de Cal Ginestar fa la seva cloenda el dissabte vinent. En acabar la missa es fará el lliurament de premis pels nens i nenes de la catequesi que han participat en el concurs de dibuix lliure sobre Nadal.
    7)   Domingo 26 Inicio de la semana de la Biblia. Entronización de la Palabra de Dios en todas las celebraciones.
    bisbat de Sant Feliu
      parròquies de Viladecans:
      Enllaç del nostra blogger:
      amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales









No hay comentarios:

Publicar un comentario