sábado, 4 de abril de 2020

full Núm. 667. PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS 29/03/2020. DIUMENGE DE LA V SETMANA, DE QUARESMA.


PARRÒQUIA

DE SANTA MARIA MAGDALENA,
DE VILADECANS
29/03/2020. Núm. 667.
DIUMENGE
DE LA V SETMANA,
DE QUARESMA.
Nos llamas a tomar este tiempo de prueba como un momento de elección. No es el momento de tu juicio, sino de nuestro juicio: el tiempo para elegir entre lo que cuenta verdaderamente y lo que pasa, para separar lo que es necesario de lo que no lo es. Es el tiempo de restablecer el rumbo de la vida hacia ti, Señor, y hacia los demás. Y podemos mirar a tantos compañeros de viaje que son ejemplares, pues, ante el miedo, han reaccionado dando la propia vida. Es la fuerza operante del Espíritu derramada y plasmada en valientes y generosas entregas. Es la vida del Espíritu capaz de rescatar, valorar y mostrar cómo nuestras vidas están tejidas y sostenidas por personas comunes —corrientemente olvidadas— que no aparecen en portadas de diarios y de revistas, ni en las grandes pasarelas del último show pero, sin lugar a dudas, están escribiendo hoy los acontecimientos decisivos de nuestra historia: médicos, enfermeros y enfermeras, encargados de reponer los productos en los supermercados, limpiadoras, cuidadoras, transportistas, fuerzas de seguridad, voluntarios, sacerdotes, religiosas y tantos pero tantos otros que comprendieron que nadie se salva solo.

Frente al sufrimiento, donde se mide el verdadero desarrollo de nuestros pueblos, descubrimos y experimentamos la oración sacerdotal de Jesús: «Que todos sean uno» (Jn 17,21). Cuánta gente cada día demuestra paciencia e infunde esperanza, cuidándose de no sembrar pánico sino corresponsabilidad. Cuántos padres, madres, abuelos y abuelas, docentes muestran a nuestros niños, con gestos pequeños y cotidianos, cómo enfrentar y transitar una crisis readaptando rutinas, levantando miradas e impulsando la oración. Cuántas personas rezan, ofrecen e interceden por el bien de todos. La oración y el servicio silencioso son nuestras armas vencedoras.
Papa Francesc.

ESPERANT LA PRIMAVERA.
En aquests moments de confinament per combatre l'expansió del covid19, els mossens de Sant Joan i Santa Maria Magdalena volem fer-vos arribar a tots la nostra pregària i estima. Volem donar mols ànims als que esteu patint els efectes de la malaltia. No esteu sols. Hi ha molta gent compromesa. Un fort  aplaudiment a tot el personal sanitari, de residències i hospitals: metxes, infermers, celadors, neteja, manteniment, administració. A tots els que cuideu familiars positius.
Una forta felicitació als infants, joves i grans que teniu tanta creativitat i paciència. Gracies als Esplais que heu inventat Zumbas, gimcanes fins i tot colònies per internet. Gracies pares i mares per cuidar amb tant d’amor grans i petits, mentre teletreballeu.
Gracies a les entitats, mestres, bombers, policies, polítics...vosaltres esteu a primera línia i sovint heu de prendre decisions ben difícils. Gracies als mes grans que sempre teniu paraules d’ànim i d’esperança per a tots. Gracies als voluntaris de Caritas i altres obres assistencials que no heu deixat d’oferir la vostra ajuda.
El Sant Pare celebrarà els ritus de la Setmana Santa a l'Altar de la Càtedra, d'acord amb el següent calendari i sense la participació de fidels, però les celebracions podran seguir en viu a través de Vatican News i en els canals de la televisió al món.
El diumenge 5 d'abril, a les 11 del matí el Sant Pare presidirà la Commemoració de l'entrada del Senyor a Jerusalem i celebrarà la missa del Diumenge de Rams i de la Passió del Senyor.
El 9 d'abril, Dijous Sant, el papa Francesc celebrarà la missa de la Cena del Senyor a les 18.00 h.
El 10 d'abril, Divendres Sant, Celebració de la Passió del Senyor. A la basílica de Sant Pere, a les 18.00 h, el Sant Pare presidirà la litúrgia de la Paraula, l'adoració de la creu i el ritu de la comunió.
A la nit, a les 21.00 h, el bisbe de Roma presidirà el tradicional Via Crucis a l'atri de la basílica de Sant Pere, que culminarà dirigint la paraula als fidels i impartint la benedicció apostòlica.
L’11 d'abril, Vetlla Pasqual, a les 21.00 h el Sant Pare beneirà el foc nou, a l'atri de la basílica de Sant Pere; després de l'ingrés processional a la basílica amb el ciri pasqual i el cant de l'Exsultet, presidirà la litúrgia de la Paraula, la litúrgia baptismal i la litúrgia eucarística.
El 12 d'abril, Diumenge de Pasqua de Resurrecció del Senyor. Després de la Santa Missa, a les 11.00 h, el papa Francesc impartirà la Benedicció «Urbi et orbi» a la ciutat i al món.
De forma privada a la nostra parròquia celebrem els oficis segons demana la litúrgia. No dubteu a seguir les misses per radio, televisió o internet. Diaria, a les 07:00. Casa Santa Marta. Papa Francisco: https://www.youtube.com/c/VaticanNewsES. Podríem començar amb un temps de pregària personal davant de Déu demanant llum i perdó.
Pels més petits els catequistes recomanen que mireu aquesta pel·lícula de Jesús per a nens. Youtu.be/csr7udpOZi8 I que jugueu a aquest app bible.kids. Entre moltes altres opcions.
Diumenge vinent l'Evangeli ens obre a l'esperança en Aquell qui és la Resurrecció i la Vida. El qui ha vingut perquè tinguem VIDA en abundància, ara i aquí, i després, superada la mort. Que Jesús, "Resurrecció i Vida" i "Llum del món", ens ajudi a "veure" el Camí a seguir en aquestes circumstàncies i sempre.
Units en el compromís i la pregària pels tots els qui pateixen, volem donar el condol a les famílies que heu hagut d’acomiadar en la soledat algun membre. En aquest esforç per no expandir el virus heu estat de gran vàlua. Cuidem-nos! 

bisbat de Sant Feliu
parròquies de Viladecans:
Enllaç del nostra blogger:
amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales
 



No hay comentarios:

Publicar un comentario