martes, 14 de abril de 2020

full Núm. 668. PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 12/04/2020. DIUMENGE DE PASQUA.


PARRÒQUIA

DE SANTA MARIA MAGDALENA,

DE VILADECANS.

12/04/2020. Núm. 669.

DIUMENGE

DE PASQUA.

 
Que cada uno de nosotros esté cerca de los que están en la prueba, convirtiéndose para ellos en un reflejo del amor y de la ternura de Dios, que libra de la muerte y hace vencer la vida.

Papa Francisco.

ESPERANT LA PRIMAVERA.
Amigues i amics,
Confinats necessàriament a casa, en prevenció del Covid19, us desitgem tota la salut i la benedicció de Déu, en aquesta Setmana Santa, que mai havíem imaginat i que acollim des de la contemplació i la pregària.
La situació de cadascú i de les vostres famílies fa que no sigui un temps fàcil, -sabem que alguns no ho esteu passant gens bé-, si més no us convidem a contemplar els fets que celebrem aquests dies, des de la fe i l’esperança en el Senyor.
Dijous Sant:
1) Jesús renta els peus dels deixebles.
Abans del sopar on va instituir l’Eucaristia, Jesús va fer un gest de gran significació per al poble jueu, rentar els peus als seus deixebles. Per a nosaltres, aquest signe mostra la seva actitud en favor nostre i, per tant, -què Déu en aquesta crisi que patim-, ens crida al servei incondicional, humil i eficaç, cap els altres, especialment les persones més febles.



2) Jesús institueix l’Eucaristia i el ministeri sacerdotal. 
L’Eucaristia és la pregària per excel·lència de lloança, acció de gràcies i petició al Senyor, que, a més, ens compromet a servir els altres. Ens aporta la Gràcia de Déu, per a la santificació de les nostres vides, oferint-nos al Pare, cada vegada, units a Ell mateix i al seu testimoni de vida, passió, mort i resurrecció, se’ns dona, de manera personal i comunitària, fins a la fi dels temps.
El Covid19, no ens permet participar de manera habitual en l’Eucaristia, si més no, el Senyor es fa present enmig nostre.
També avui agraïm al Senyor el seu gest alliberador i guaridor, així com la tasca de tots els qui, al costat nostre i de les nostres comunitats, exerceixen el sacerdoci.  
 

Divendres Sant: Passió i mort de Jesús.
Conseqüència de la predicació i ensenyaments de Jesús, fou qüestionat per les autoritats jueves, la por els feia témer que el poble es revoltés contra ells. Amb la traïció de Judes i la inhibició de Pilat, essent innocent, el van portar a la mort sense un judici just.
La presència de Jesús al món, responia al seu gran amor a la humanitat, per tal que lliurant-se a la mort, ens rescatés dels pecats. La fe cristiana es referma en aquest misteri, que ens porta a la seva Resurrecció.
La contemplació del món avui, ens mostra experiències de mort, -injustes-, que els cristians no podem acceptar. El papa Francesc ens ho recorda: “La hipocresia viscuda en la fe, és la mort. La crítica destructiva cap els altres, és la mort. L’ofensa i la calumnia, són la mort. La marginació dels pobres és la mort”.
I ens demana: “Traiem aquestes pedres dels nostres cors i la vida tornarà a florir”. La mort injusta del Senyor va unida al sofriment, d’aquesta societat injusta desequilibrada on els rics, cada dia son menys i més rics i els pobres, cada dia són més nombrosos i més pobres. Un món on la dignitat de la persona resta amenaçada en la transgressió dels drets humans, posant les persones al servei de la llei, per compte de posar la llei al servei de les persones, perjudicant als més dèbils, ... o com hem pogut evidenciar en l’actual situació, posant l’economia sobre del dret a la vida. Quan els cristians no defensem les injustícies, -com feia Jesús-, l’estem clavant amb martellades, a la creu. 

Dissabte de Glòria i Diumenge de Pasqua:
Després del silenci i el dolor ens sosté la confiança en el Senyor; l’alegria i l’admiració dels deixebles amaren la resurrecció de Jesús, superant la mort i les pors. En el pregó de Pasqua, manifestem que “Aquesta és la nit en què Crist, trencant els lligams de la mort, ha pujat victoriós dels inferns”. Tanmateix és la nit més gran de l’any, perquè el Senyor, superant el mal, (l’infern), ens porta a celebrar la vida per sempre. És la victòria del bé sobre el mal!
Contemplem l’escenari impensable esdevingut des de fa cosa d’un mes i mig, on ara vivim el desconcert, l’aïllament i la por al contagi, la resurrecció del Senyor ens ha de moure a recuperar el ritme i a superar les dificultats i les angoixes transformant-les en esperança.
La caritat expressada en l’amor i l’esperit de servei, a nivell personal i comunitari, manifestada en tantes situacions de sofriment generalitzat que patim, és la clau de volta que dona raó de ser i sustenta la nostra Església, que com a Poble de Déu hem de manifestar, amb els fets i les paraules, la presència de Jesús al món.
Pregària, patiment i condol.
Els mossens celebrem l’Eucaristia privada, diària, i aquesta Setmana Santa, també els oficis litúrgics corresponents. Quan ho fem intentem pensar en tots vosaltres, en les situacions conegudes i també, en esperit de comunió, preguem per totes les vostres intencions particulars. Una manera ben peculiar de créixer de manera comunitària.
Units en el compromís i la pregària, donem el condol a totes i a tots els que heu hagut d’acomiadar en la solitud, algun familiar o amic estimat.
Estem a la vostra disposició si ens necessiteu, podeu trucar a 
Mn Frederic, al 649.630.448    o 
Mn Josep Maria, al 687.948.047.
Per part vostra us demanem que no deixeu la pregària i tal com en tingueu oportunitat, seguiu la Litúrgia, amb l’oferta que tenim de radio, televisió o internet.

Pels infants.

Pels més petits els catequistes recomanen que mireu aquesta pel·lícula que us presenta l’apassionant vida de Jesús: “La historia de JESUS para niños”:  Youtu.be/csr7udpOZi8
També teniu l’oportunitat de conèixer “La Bíblia”, jugant amb una curiosa eina pedagògica, l’aplicatiu:  app bible.kids.
Us ho passareu molt bé!
Repic de campanes des de la parròquia de St. Joan Baptista.
En la diada de Pasqua, després del toc de l’Àngelus, hi haurà una repicada festiva des St. Joan Baptista, en el goig de la resurrecció del Senyor i la continuïtat de la vida. ATENTS !

Per a participar en l’Eucaristia:
Diària, a les 07:00. Casa Santa Marta: https://www.youtube.com/c/VaticanNewsES.
Diumenges, a les 11:00. Abadia de Montserrat, Missa conventual: TV3.
Diumenges, a les 10:30. Missa de TV – Catalunya: TV2.
Feiners, a les 19:15 i diumenges i festius, des de la Catedral de Barcelona: Radio Estel.
Dijous Sant. La Cena del Senyor:

18:00. Basílica de St. Pere. Vaticà. TV2 i 13TV.

18:30. Basílica de Montserrat. MTV

              Catedral de Barcelona. BTV i Ràdio Estel.

              Basílica de St. Pere. Vaticà. TV2 i 13TV.

Divendres Sant. La Passió del Senyor:   17:00. Catedral de Barcelona. BTV i Ràdio Estel.

18:00. Basílica de St. Pere. Vaticà. TV2 i 13TV.

                        Basílica de Montserrat. MTV.

Via Creu                                                       18:30.  Catedral de Barcelona. Ràdio Estel.

21:00.  Basílica de St. Pere. Vaticà. TV2 i 13TV.

Vetlla Pasqual.                                          19:00.  Catedral de Barcelona. Ràdio Estel.

                                                                       21:00. Basílica de St. Pere. Vaticà. TV2 i 13TV.

                                                                   22:10.  Basílica de Montserrat. MTV i Ràdio Estel.

Diumenge de Pasqua.                             11:00.  Basílica de Montserrat. MTV

                                                                                     Basílica de St. Pere. Vaticà. TV2 i 13TV.

                                                                     12:00.  Catedral de Barcelona. Ràdio Estel i 8TV.

Càritas no tanca ni atura la seva activitat.
Durant les darreres setmanes de feina intensa, el confinament ha dificultat la tasca de Càritas Diocesana, però n’ha mantingut l’atenció a les persones.
Càritas Diocesana ens posa de manifest els tràgics efectes que pot acabar tenint la crisi del Covid19. A les persones i famílies que ja estaven en una situació de major vulnerabilitat, un 19,4% de la població de Catalunya, segons dades del darrer informe FOESSA sobre exclusió i desenvolupament, cal afegir-hi la major vulnerabilitat que augmentarà degut a la significativa pèrdua de llocs de treball.
Ens demanen la col·laboració de tots: “Davant del Coronavirus. Cada GEST compta”. Podem fer la nostra aportació solidària: https://www.caritassantfeliu.cat/ajuda/
Economia parroquial.
L’economia parroquial ha estat perjudicada per la manca d’ingressos i per haver d’assumir les despeses fixes mensuals. Fem una crida per tal que ens ajudeu de manera corresponsable, aportant la vostra almoina solidària mitjançant transferència al compte:
Parròquia de Santa Maria Magdalena, IBAN: ES32 0182 4508 0102 0205 3399

EL SENYOR HA RESSUSCITAT!  AL·LELUIA !!!

BONA PASQUA !!!
 

 
                 

No hay comentarios:

Publicar un comentario