domingo, 19 de abril de 2020

Full Núm. 669. PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA, DE VILADECANS. 19/04/2020. II DIUMENGE DE PASQUA. De la Divina Misericòrdia


PARRÒQUIA
DE SANTA MARIA
MAGDALENA,


DE VILADECANS.
19/04/2020. Núm. 669.
II DIUMENGE
DE PASQUA.
De la Divina Misericòrdia




La alegría del Señor es vuestra fortaleza (Ne 8,10). La gran fuerza que tenemos para seguir adelante como testigos de la vida es la alegría del Señor. Pidamos hoy la gracia de esta alegría, que es fruto del Espíritu Santo.                Papa Francisco.


Amb un aiguabarreig de sensacions, hem començat a viure el temps pasqual. Diem paraules com "alegria" amb la boca petita. Cantem l' "Al·leluia" amb un entusiasme relatiu. La crisi del virus, que està fent tant de mal, també toca la vivència d'aquests dies. Tanmateix gaudim de la fe en Aquell que ha vençut sobre la mort i tota injustícia. És més: és Ell qui ens permet de passar per aquest tràngol amb esperança.
L'Evangeli ens posa al davant una pila d'aspectes de la vida cristiana i de la vida eclesial. Alguns d'ells xoquen amb el que estem vivint aquests dies. Diu que els deixebles estaven "confinats" per por. Bé, no diu "confinats", però com que nosaltres ho estem, connectem fàcilment amb aquella experiència que els va dur a tancar-se després de la mort en creu de Jesús. No ens podem reunir sacramentalment, però ens mantenim reunits i podem comprendre millor el significat i el goig de la trobada sagramental. El símbol d’alenar també ens impacta, (portem mascareta) Pot esdevenir una imatge per tal d’entendre millor el seu significat.
Els mossens celebrem l’Eucaristia i els oficis diàriament, però de forma privada. Quan ho fem intentem pensar en tots vosaltres, en les situacions conegudes. Estem a la vostra disposició, podeu trucar a Mn Frederic, al 649.630.448 o Mn Josep Maria, al 687.948.047.
Per part vostra us demanem que no deixeu la pregària i tal com en tingueu oportunitat, seguiu la Litúrgia, amb l’oferta que tenim de radio, televisió o internet. Que vagi bé! Cuidem-nos molt! I preguem molt per les víctimes del virus i per totes les persones que ens ajuden a combatre'l i a viure. 
Per a participar en l’Eucaristia:
Diària, a les 07:00. Casa Santa Marta: https://www.youtube.com/c/VaticanNewsES.
Diumenges, a les 11:00. Abadia de Montserrat, Missa conventual: TV3.
Diumenges, a les 10:30. Missa de TV – Catalunya: TV2.
Feiners, a les 19:15 i diumenges i festius, des de la Catedral de Barcelona: Radio Estel.




Pels infants.
Pels més petits els catequistes recomanen que mireu aquesta pel·lícula que us presenta l’apassionant vida de Jesús: “La historia de JESUS para niños”:  Youtu.be/csr7udpOZi8
També teniu l’oportunitat de conèixer “La Bíblia”, jugant amb una curiosa eina pedagògica, l’aplicatiu:  app bible.kids.

Departament de Justícia
Al llarg del mes d’abril coincideixen moltes celebracions religioses de diverses confessions i comunitats. Atesa la situació d’emergència sanitària per la pandèmia de la Covid-19, la Direcció General d’Afers Religiosos fa les advertències següents sobre aquestes celebracions que solen reunir moltes persones, tant en espais tancats com en espais oberts. L’estat d’alarma declarat a l’Estat espanyol es mantindrà vigent fins al 26 d’abril, i no es descarta que es puguin produir noves pròrrogues. La situació de confinament i el seu abast anirà evolucionant en funció de l’evolució de la pandèmia però, en qualsevol cas, la fi del confinament haurà de ser esglaonada. No es pot determinar encara quan es podrà reprendre la normalitat de la vida quotidiana.
En qualsevol cas, les concentracions d’un nombre elevat i indiscriminat de persones hauran d’estar restringides força més temps. Amb independència del que fixin les disposicions legals, per tal de no posar en risc les persones, facilitar el compliment del confinament i com a senyal de solidaritat envers tota la població, seguim recomanant la supressió de tota activitat pública o col·lectiva als centres de culte. (a l’annex del Reial decret 463/2020, de 14 de març, hi ha la relació d’aquests equipaments obligats a tancar).
Les entitats religioses poden oferir mitjans i propostes per a un seguiment privat o a distància de les diverses festivitats o celebracions. Sabem que renunciar a les concentracions de persones, que sol ser una dimensió molt important d’aquestes celebracions, és una decisió dolorosa, però l’amor a la vida que agermana totes les confessions i creences exigeix aquest sacrifici. Actuant d’aquesta manera, també ens fem solidaris de tots els que arrisquen la seva vida per la salut dels altres i de la col·lectivitat.
També ens fa solidaris amb el món de la cultura, el món de l’esport, el món de les tradicions populars i de tants i tants àmbits que estan renunciant a les seves activitats o que les estan ajornant.


Càritas no tanca ni atura la seva activitat.
Durant les darreres setmanes de feina intensa, el confinament ha dificultat la tasca de Càritas Diocesana, però n’ha mantingut l’atenció a les persones.
Càritas Diocesana ens posa de manifest els tràgics efectes que pot acabar tenint la crisi del Covid19. A les persones i famílies que ja estaven en una situació de major vulnerabilitat, un 19,4% de la població de Catalunya, segons dades del darrer informe FOESSA sobre exclusió i desenvolupament, cal afegir-hi la major vulnerabilitat que augmentarà degut a la significativa pèrdua de llocs de treball.
Ens demanen la col·laboració de tots: “Davant del Coronavirus. Cada GEST compta”. Podem fer la nostra aportació solidària: https: //www.caritassantfeliu.cat /ajuda/

Economia parroquial.
L’economia parroquial ha estat perjudicada per la manca d’ingressos i per haver d’assumir les despeses fixes mensuals. Fem una crida per tal que ens ajudeu de manera corresponsable, aportant la vostra almoina solidària mitjançant transferència al compte:
Parròquia de Santa Maria Magdalena, IBAN: ES32 0182 4508 0102 0205 3399


Moltes felicitats Sr. Bisbe.

Aquest dissabte 18 d'abril de 2020, el bisbe Agustí celebra els 22 anys d'ordenació episcopal. El tindrem ben present en la celebració de l'Eucaristia que presidirà a les 8.30 h.,  a la capella de la Casa de l'Església.

Diumenge de la Divina Misericòrdia.
L'elecció del primer diumenge després de Pasqua com a festa de la misericòrdia té el seu propi i profund significat teològic, el qual indica un fort vincle entre el misteri pasqual de la Redempció i el misteri de la Misericòrdia de Déu. Aquest any, en el 20è aniversari de la canonització de Sor Faustina Kowalska i de la institució del Diumenge de la Divina Misericòrdia, el papa Francesc presidirà la Santa Missa a l'Església Sant Spirito in Sassia, un lloc d'especial devoció a la Divina Misericòrdia. La missa se celebrarà de forma privada i, al final, a la mateixa església, el Papa dirigirà el rés del Regina Coeli.
Es suspèn el pelegrinatge a Lourdes previst del dia 25 a 29 de juny.
La Junta de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa, després d'haver informat als nostres benvolguts Mons. Omella (Arquebisbe de Barcelona), Mons. Cortés (Bisbe de Sant Feliu) i Mons. Saiz-Meneses (Bisbe de Terrassa), es veu amb l'obligació d'adoptar aquesta trista decisió. Creiem que no tenim més remei que prendre-la per responsabilitat i coherència amb el que està passant. En tot cas, us convidem a tots i a totes a mantenir la il·lusió i les ganes de seguir participant en els nostres pelegrinatges i us animem a apuntar-vos al següent PELEGRINATGE AL SANTUARI DE LOURDES QUE ESPEREM PODER DUR A TERME DEL 24 AL 28 DE SETEMBRE D'ENGUANY, amb tota la força i energia possibles.


           Comisión Transversal
            El papa Francisco ha creado una comisión transversal que implica a los distintos dicasterios y organizaciones pontificias del Vaticano para afrontar las consecuencias de la pandemia del COVID-19.
La comisión está subdividida en varios grupos de trabajo ya operativos. El primero trabaja codo con codo con Cáritas Internacional, y ha establecido mecanismos para escuchar a las iglesias locales e identificar las necesidades reales durante la fase de emergencia para ayudar a desarrollar respuestas eficaces y adecuadas. También se ha pedido a la red de nuncios y a las conferencias episcopales de todo el mundo que informen de los problemas sanitarios y humanitarios que requieren una acción inmediata.


            Pastoral de la salud.
La Pastoral de la salud de la parroquia de Santa María Magdalena pone a vuestra disposición esta dirección de correo: carmereguant@gmail.com, por si deseáis hacer llegar algún mensaje escrito para algún residente concreto de la Federica Montseny. Muchas gracia


            Informaciones de los hermanos Gabrielistas
Queridos amigos: este domingo que viene, día 19, en la Misa de las 13:00 horas, los Hermanos de La Aguilera recordaremos a nuestros amigos difuntos Juan Avilés, José Rodríguez, Salvador Mercader, Carmen Esteban y Dolors Morera, vinculados a la Comunidad Educativa de Viladecans (Barcelona). Podéis seguir la celebración en directo a través del canal de Youtube de nuestro colegio de La Aguilera.
Los Hnos que fallecieron en la residencia de Aranda son : Hno Ricardo Tobar a los 90 años y el Hno Elicio Ibeas de 86.
          Unidos en la oración i la plegaria!

JESÚS HA RESUCITADO! NOSTROS QUEREMOS SER SUS TESTIGOS!







No hay comentarios:

Publicar un comentario