martes, 13 de octubre de 2020

FULL de les PARRÒQUIES DE SANTA MARIA MAGDALENA i SANT JOAN BAPTISTA DE VILADECANS 11/10/2020. DIUMENGE XXVIII, DEL TEMPS ORDINARI.

                         PARRÒQUIES DE

                               SANTA MARIA MAGDALENA,

                                                       i

SANT JOAN BAPTISTA

DE VILADECANS

11/10/2020.

              DIUMENGE XXVIII, DEL TEMPS ORDINARI.

 

El hecho de creer en Dios y de adorarlo no garantiza vivir como a Dios le agrada. Hay maneras de vivir la fe que facilitan la apertura del corazón a los hermanos, y esa será la garantía de una auténtica apertura a Dios.

                  Papa Francisco.                Fratelli tuti

 

 

Esperança en temps de pandèmia.

La pandèmia ens ha obert una crisi mundial que no afecta només  la vida i la salut de la humanitat, sinó que està fent créixer la pobresa i l’atur, contra el benestar social. Aquests efectes precisen d’un gran esforç econòmic i molta sensibilitat social, per tornar a una normalització de la vida, a tot el planeta.

Seguint el fil que ens proposa Justícia i Pau, val la pena que ens prenguem aquesta greu situació com una oportunitat per prendre consciència de la profunda interdependència que ens uneix a tota la família humana i avançar cap a una estreta col·laboració entre pobles i nacions. També tenim l’oportunitat de millorar la governabilitat global. Es tracte d’establir les bases d’un nou model de desenvolupament soci-econòmic, que situï en el centre a les persones, prioritzi la solidaritat i recuperi l’harmonia perduda amb la natura, amb una distribució més equitativa de la riquesa.

El papa Francesc ens hi esperona: “Urgeix discernir i trobar el pols de l’Esperit, per impulsar, -juntament amb altres-, les dinàmiques que puguin testimoniar i canalitzar la vina nova que el Senyor vol generar en aquest moment concret de la història, ... És temps propici per animar-nos a una nova imaginació del que és possible, amb el realisme que només l’Evangeli ens pot proporcionar. L’Esperit que no es deixa tancar i instrumentalitzar amb esquemes, modalitats o estructures fixes o caduques, ens proposa sumar-nos al seu moviment, capaç de fe noves totes les coses. (Apocalipsi 21,5). Del text “Un pla per ressuscitar”.

INSCRIPCIÓ A LA CATEQUESI DE PREPARACIÓ PER A LA PRIMERA COMUNIÓ DE LA PARRÒQUIA DE SANTA MARIA MAGDALENA.

2020-2021

Inscripcions divendres: 9 i 16 d’octubre de 5,30 a 6,30 h. de la tarda.

Els nascuts el 2012 (tercer de primària) fan el primer curs de catequesi. Quota anual: 15 € 

Primer dia a partir del 23 d’octubre.

 

Els nascuts el 2011 (quart de primària) fan el segon curs de catequesi. Quota anual: 15 € 

Primer dia a partir del 23 d’octubre

Cal que els de segon es tornin a inscriure.

Cal que cada infant porti el seu material.

Deixeu que els infants s’acostin a Jesús!

Gracies per estar al seu costat!

L’EVANGELI DEL DIUMENGE, Mt 22, 1-14.

Més paràboles! Aquesta vegada, però, no té la vinya com a imatge, sinó el banquet de noces. L'Aliança, per part de Déu, continua vigent. I són tots els pobles els qui són convidats al banquet. Això sí, qui entri ha de portar un bon vestit: el del testimoni de vida.

Evangeli segons Mateu

En aquell temps, 1 Jesús es posà a parlar novament en paràboles [als grans sacerdots i als notables del poble]. Els digué:

2 –Amb el Regne del cel passa com amb un rei que celebrava el casament del seu fill. 3 Va enviar els seus servents a cridar els convidats a les noces, però ells no hi volien anar. 4 Llavors envià uns altres servents amb aquest encàrrec: “Ja tinc preparat el meu banquet: he fet matar els vedells i l’aviram, i tot és a punt. Veniu a les noces!” 5 Però ells no en feren cas i se’n van anar, l’un al seu camp, l’altre al seu negoci; 6 i els altres agafaren els servents, els van maltractar i els van matar. 7 El rei, indignat, envià les seves tropes per exterminar aquells assassins i incendiar-los la ciutat. 8 Llavors va dir als seus servents: “El banquet de noces és a punt, però els convidats no n’eren dignes; 9 aneu, doncs, a les cruïlles dels camins i convideu a les noces tothom que trobeu.” 10 Aquells servents van sortir als camins i van reunir tots els qui van trobar, bons i dolents; i la sala del banquet s’omplí de convidats. 11 Aleshores el rei va entrar a veure els convidats i s’adonà que allí hi havia un home que no duia vestit de noces, 12 i li digué: “Amic, com és que has entrat aquí sense vestit de noces?” Però ell va callar. 13 Llavors el rei digué als qui servien: “Lligueu-lo de mans i peus i llanceu-lo fora, a la tenebra; allà hi haurà els plors i el cruixit de dents”. 14 Perquè molts són cridats, però pocs són escollits

Notes per seguir el fil de l’Evangeli

   Seguint l’evangeli de Mateu, continuem al temple de Jerusalem on presenciem les discussions que Jesús, en vigílies de la seva Pasqua, té amb els grans sacerdots i notables (Mt 21,23).

   La paràbola d’avui ve a continuació de la de diumenge passat (Mt 21,33-43). Entremig hi ha dos versets molt explícits: Quan els grans sacerdots i els fariseus sentiren les seves paràboles, van comprendre que es referia a ells, i volien agafar-lo, però van tenir por de la gent, que el considerava un profeta (Mt 21,45-46). Amb aquesta nota, l’evangelista ens ajuda a no perdre el context: el camí de Jesús s’aboca, de manera imminent, a la passió, mort i resurrecció.

 Notes per a fixar-nos en Jesús i l’Evangeli

         En aquesta paràbola la imatge utilitzada ja no és la de la vinya. És una altra ben tradicional, també, de la Bíblia: la del convit al banquet de noces, que fa referència a l’aliança de Déu amb el seu poble (Mt 25,1-13).

         El missatge és semblant al de les paràboles anteriors: el convidat a fer Aliança amb Déu ha estat el poble d’Israel; aquest ha refusat la invitació; això no evita que les noces es celebrin i que la sala s’ompli amb un Poble de Déu renovat, constituït per gent de totes les nacions (Mt 2,1-2; 4,12-17; 12,15-21; 15,21-28; 24,14; 25,32; 28,19). És a dir: Déu és fidel a la seva Aliança, fa Aliança amb la humanitat malgrat les resistències, i tothom és convidat a participar-hi.

El tema del convit al banquet ens és ocasió per a estar atents a la nostra vida cristiana pel que fa a dos aspectes: la invitació a l’Església –i l’acollida corresponent– i el sagrament del banquet del Regne que és l’Eucaristia: a qui i com convidem? quin testimoni donem en el dia a dia i en tots els àmbits de la nostra vida a les persones que ens envolten? com acollim? com estem atents a cada una de les persones que coneixem o trobem en “les cruïlles dels camins” de cada dia, sobretot els més pobres

Mn. Josep Maria Romaguera.



1)              El proper 12 d’Octubre: Festa de la Mare de Déu del Pilar. A les 12 h. del matí, a la Parròquia de la Montserratina de Viladecans.

Missa de la Mare de Déu. Presidida pel Pare Joan M. Mayol osb, director de la Confraria de la  Mare de Déu de Montserrat.

2)               També hi haurà missa a les 19 h. a la Parròquia de Sant Joan Baptista.

3)               Aprofitem l'avinentesa per comunicar que es podran seguir en directe per YouTube les ordenacions diaconals d'aquest diumenge 11 d'octubre, a les 18h, des de la Catedral de Sant Feliu, amb aquest enllaç: https://youtu.be/ZlapmZy6Uik 

4)               Proper cap de setmana col·lecta especial pel DOMUND. Jornada de les Missions. Siguem solidaris! Els bisbes catalans parlen de la Jornada Mundial de les Missions

El proper diumenge 18 d’octubre l’Església celebra la Jornada Mundial de les Missions, coneguda també com a Domund, organitzada per les Obres Missionals Pontifícies, la institució de la Santa Seu encarregada de buscar mitjans per impulsar l’activitat missionera de l’Església. Aquesta Jornada, que enguany té com a lema “Aquí em teniu, envieu-m’hi”, se celebra cada any a tot el món per tal d’ajudar els missioners en la seva tasca evangelitzadora, duta a terme entre els més pobres.

5)               Mn. Javier Vilanova, nou bisbe auxiliar de Barcelona

La Nunciatura Apostòlica a Espanya ha comunicat al Bisbe de Tortosa, Enric Benavent, que el papa Francesc ha nomenat aquest dimarts 6 d'octubre bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona a mossèn Javier Vilanova Pellisa, prevere del bisbat de Tortosa, que actualment és Rector del seminari interdiocesà de Catalunya, del seminari diocesà de Tortosa, de la parròquia de Sant Llorenç del Pinell de Brai i Delegat diocesà de pastoral vocacional. Com a bisbe auxiliar de l'arxidiòcesi de Barcelona, s'afegeix a Mons. Sergi Gordo i Mons. Antoni Vadell. El cardenal Joan Josep Omella ha dit que probablement la data de l'ordenació episcopal serà el proper 22 de novembre.

VIDA CREIXENT.

El grup de “Vida creixent” de la parròquia de Santa Maria Magdalena, es reunirà el proper dilluns 19 d’octubre, a les cinc de la tarda. Lliurarem el material del curs i encetarem el primer tema.

L’experiència de “Vida creixent” ens anima a iniciar un nou grup  a la parròquia de Sant Joan Baptista. Per això, fem una crida a tots els majors de seixanta anys que desitgeu participar-hi, dient-ho als mossens, que us informarem de tot allò que necessiteu conèixer d’aquest moviment internacional de gent gran d’Església.

                                                                                      bisbat de Sant Feliu


https://www.bisbatsantfeliu.cat/

parròquies de Viladecans:

https://parroquiesdeviladecans.cat/

Enllaç del nostra blogger:

https://santamariamagdalenaviladecans.blogspot.com/

amics de l’ermita de la Mare de Déu de Sales

https://ermitadesales.wordpress.com/

No hay comentarios:

Publicar un comentario