sábado, 9 de octubre de 2021

PARRÒQUIES DE SANTA MARIA MAGDALENA I DE SANT JOAN BAPTISTA DE VILADECANS. 10/10/2021. Diumenge XXVIII, del Temps ordinari.

                                         PARRÒQUIES DE

SANTA MARIA MAGDALENA

I DE

SANT JOAN BAPTISTA 

DE VILADECANS.

10/10/2021.

Diumenge XXVIII, del Temps ordinari.

 

 

Expreso solidaridad a aquellos que han sido golpeados por la erupción del volcán en la Isla La Palma, en Canarias. Por estas personas tan probadas y por los que están trabajando en las tareas de socorro rezamos a la Virgen, venerada en esa Isla como Nuestra Señora de las Nieves.                                                            Papa Francesc.

 

 

SINODE DELS BISBES

La Iglesia de Dios es convocada en Sínodo. Con esta convocatoria, el Papa Francisco invita a toda la Iglesia a interrogarse sobre la sinodalidad: un tema decisivo para la vida y la misión de la Iglesia. Está previsto un camino de dos años (2021-2023) de reflexión y de compartir por parte de toda la Iglesia.

El dimarts dia 7 de setembre, es va presentar a Roma el Document preparatori per a la propera Assemblea general del Sínode dels bisbes, prevista per a l’octubre de 2023, i que portarà per tema «Per una Església sinodal: comunió, participació i missió». Per acompanyar concretament l’organització dels treballs també s’ha proposat un Vademecum metodològic.

Avui dona inici el camí sinodal a Roma, amb l’eucaristia presidida pel papa Francesc a la Basílica de Sant Pere.

El proper diumenge 17 octubre començarà aquest itinerari a les diòcesis de tot el món, en un procés, de l’any 2021 al 2023, que de fet inicia amb una reflexió i discerniment locals, a cada diòcesi, que se sintetitzarà a cada conferència episcopal i que es portarà a la convocatòria del Sínode dels Bisbes a l’octubre de 2023.

La missa d’inici al nostre bisbat serà presidida pel bisbe Agustí el diumenge 17 d’octubre, a les 18 h, en una celebració preparada pel Consell Pastoral Diocesà.

ENVIAMENT «El qui està en mi i jo en ell dona molt de fruit».

Aquest diumenge, 10 d’octubre, a les 17.30h, a la Casa de l’Església, tindrà lloc la trobada i celebració d’enviament dels catequistes, en la seva catorzena edició. Enguany, aquest convocatòria tindrà un caràcter molt especial. Des de la Delegació de Catequesi ens ho expliquen així:

«Venim de molts mesos de no retrobar-nos junts, de seguir la nostra missió d’anunciar Jesús i de donar-lo a conèixer en unes circumstàncies molt diferents de com s’havia anat fent sempre. Trobem a faltar l’escalf de les famílies, dels altres catequistes, dels infants… Se sent, que tots sols no es pot anar endavant. Per això hem triat el lema “Qui està en mi i jo en ell, dóna molt de fruit”, perquè només sentint-nos ben arrelades en Jesús, estant en Ell tan com podem i sabem, és quan donem fruit, i fruits molt variats com volem expressar en el cartell, amb una gran riquesa de varietat i d’abundància!»

EL CANT LITÚRGIC.

A la parròquia de Sant Joan Baptista, els assajos de cant litúrgic pels animadors de cants i cantaires de la Missa dominical, de les 10:45 h, els fem cada DIJOUS, DE 19:30 a 20:30 h.

Animeu-vos-hi !!!.

NECESSITEM MÉS CANTAIRES

ROMERIA DE LES PARRÒQUIES DE VILADECANS A MONTSERRAT.

El proper dimarts 12 d’octubre esteu convidats a participar en la tradicional ROMERIA a MONTSERRAT. Si voleu fer el viatge en autocar, sortirem davant de la MOHN, a les 07:45 del matí. Un cop a Montserrat a les 09:30, celebrarem l’Eucaristia a la Basílica. Després  tenim l’esmorzar i temps lliure, fins el migdia. A les 12:00 tindrem la conferència de mossèn Jordi Mondragón a les dependències del monestir, (entrant per la porteria), amb el títol “Per entendre la joventud avui”. A les 14:00 tindrem el dinar al restaurant que hi ha a la plaça dels Apòstols. A les 17:00 ens trobarem a la majòlica de la Mare de Déu de Sales, del camí dels Degotalls.

L’import del viatge d’anada i tornada, és de 14’- €.

L’import del dinar, és de 21’- €.

LES INSCRIPCIONS I EL PAGAMENT DEL VIATGE i/o DINAR

TIEMPO DE LA CREACIÓN.

Si quieres vivir en perfecta contemplación y unión con Dios, procura remontar a Él tus pensamientos desde la observación de la naturaleza.

          Cuando veas correr el agua, piensa en la condición peregrinante de la vida, que se acerca a su meta poco a poco.

          Si contemplas una luz a punto de apagarse, piensa que así se desgastan en presencia de Dios los que le sirven.

          Si ves a famosos envanecerse por su poder o su notoriedad, sonríe y alégrate de que a ti Dios te baste.

          Frente a la diferencia que existe entre el mar sosegado y el agitado por una tempestad, aprecia la ventaja de los pacíficos frente a los violentos.

          Cuando veas un árbol que se seca, piensa que eso y no más es el alma sin la vida de Dios.

          San Alfonso María de Ligorio.

DESPATX PARROQUIAL

ATENCIÓ: El despatx parroquial, comú per ambdues parròquies, Sant Joan Baptista i Santa Maria Magdalena, resta obert tots els dimarts, feiners, de 17:00 a 18:45, al carrer Sant Joan, 14. 08840 - Viladecans, on us atendrem a tots els que ho necessiteu.

Cas de dificultat, es pot concertar visita per telèfon, un altre moment, al 649.630.448.

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català).13:00 h, (en bilingüe)    

Feiners, dissabtes i vigílies de festes: 19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners: 18:30 h, (en català)

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes: 12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes: 20:00 h, (en bilingüe).

L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DE SALES,

novament oberta

Aquest any, la nostra Festa Major ha tingut un al·licient especial. I és que, després d’estar tancada durant 26 anys, el passat dia 6 de setembre es van inaugurar les obres de restauració que l’Ajuntament de Viladecans i la Diputació de Barcelona han dut a terme a l’ermita de la Mare de Déu de Sales. La cosa va començar quan, l’any 1995, es va veure que la volta de la teulada s’estava badant pel mig, amb greu perill d’enfonsar-se. Però la restauració s’ha allargat, a part de pels habituals problemes pressupostaris d’aquesta mena de coses, perquè tot restaurant, es van descobrir les restes d’unes pintures gòtiques, de cap a l’any 1300, que s’han volgut recuperar. Les pintures es veuen poc, però és tot un goig haver-les descobert.

L’acte de la inauguració va comptar amb la presència del vicari general del bisbat de Sant Feliu, Josep Maria Domingo, de l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, i de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín.

Certament que, en els darrers anys, s’havien dut a terme algunes activitats a l’ermita encara en obres. Concretament, l’any 2019 hi vam celebrar la festa de la Candelera, l’aplec de Pasqua i les Vespres de la Festa Major. Després, tot es va aturar per l’última fase de les obres i a continuació per la pandèmia. I ara, tornem a engegar, però d’una manera ben diferent: amb l’ermita ja acabada i endreçada, que fa goig.

Així doncs, l’endemà mateix de la inauguració, el 7 de setembre, ens vam reunir allà una bona colla de feligresos per resar plegats les Vespres de la Mare de Déu. Ho vam fer a l’exterior de l’ermita, per raó de les mesures de protecció de la Covid, però després vam beneir l’altar nou que s’hi ha instal·lat i vam poder veure com havia quedat per dins l’edifici restaurat. A la sortida, van portar la imatge de la Mare de Déu a la parròquia de Sant Joan per celebrar-hi l’endemà la missa de Festa Major, i després la vam tornar a l’ermita, on a partir d’ara s’estarà ja de manera permanent.

L’Associació d’Amics i Amigues de l’Ermita té previst, d’acord amb les parròquies de la ciutat, de promoure-hi a partir d’ara algunes activitats, com ara una missa pels difunts la vigília de Tots Sants a la tarda, o la representació del Poema de Nadal el dissabte 18 de desembre a les 12 del matí. També és previst tenir oberta l’ermita bastants dissabtes al matí, perquè la gent que va a visitar el cementiri pugui entrar-hi a resar o, simplement, a estar-hi una estona en silenci.

I finalment, també cal dir que l’ermita no tindrà només un ús religiós i pastoral, sinó també un ús cultural, que promourà el Departament de Patrimoni de l’Ajuntament de Viladecans. L’activitat cultural més important, per ara, són les visites guiades que es duen a terme un cop al mes, el dissabte i diumenge al matí.

Podreu trobar més informació a la pagina web: ermitadesales.wordpres.com

ACTIVITATS

Dijous 14 d’octubre a les 11 h. al C.S.S. Federica Montseny, Celebració pels residents. Organitza: Pastoral de la Salut.

Divendres 15 d’octubre, festa de Santa Teresa de Jesús, a les 17’30 h. Inici de la Catequesi de comunió a la parròquia de Santa Maria Magdalena.

Divendres 15 d’octubre, “VINE I VEURAS”, “VEN Y VERAS” a les 19’30 a la parròquia Mare de Déu de Sales.

Dissabte 16 d’octubre, Santa Margarida, a les 18’30 h. A Santa Maria Magdalena, Missa Familiar.

En totes les eucaristies del 16 i 17 d’octubre, pregària d’inici de la fase diocesana del Sínode de bisbes.

Dilluns 18 d’octubre a les 17 h. A Sant Joan, primera reunió per la formació d’un grup de Vida Creixent.

Dissabte 23 d’octubre, Col·lecta pel Domund, a les 20 h. a Santa Maria Magdalena Eucaristia i celebració del sagrament de la Confirmació. Presidida pel Senyor Bisbe Agustí Cortés i Soriano.

Diumenge dia 24 d’octubre a les 18 h. A la catedral de Sant Feliu, ordenació sacerdotal del jove Xavier Montané. En donem gràcies a Déu.




 




No hay comentarios:

Publicar un comentario