martes, 28 de diciembre de 2021

PARRÒQUIES DE SANTA MARIA MAGDALENA I DE SANT JOAN BAPTISTA DE VILADECANS. 26/12/2021. La Sagrada Família.

"... a todos los olvidados, los abandonados, los últimos, y en particular a los niños maltratados y esclavizados". "Me hace llorar y me enfada -dice- escuchar las historias de adultos y niños vulnerables que son explotados"...

Papa Francesc.

Reflexions recents en l’entrevista publicada a La República i l’Estampa.

NADAL AMB EL PAPA FRANC

A l’entrevista esmentada més amunt, el papa Francesc, posa la mirada sobre el futur de la humanitat, ara afectada per la pandèmia, però també per tota mena de conflictes i divisions. 

Digué que hi haurà futur si el construïm junts, perquè només ens salvarem si vivim en fraternitat universal. Digué: "Sin embargo, esto significa que la comunidad internacional, la Iglesia, empezando por el Papa, las instituciones, los responsables políticos y sociales, y también cada uno de los ciudadanos, especialmente en los países más ricos, no pueden ni deben olvidar a las regiones y a las personas más débiles, frágiles e indefensas, víctimas de la indiferencia y del egoísmo".

En aquest sentit adreça aquesta pregària: "pido que en esta Navidad Dios transmita en la Tierra más generosidad y solidaridad", ... "Espero que la Navidad caliente los corazones de los que sufren, y abra y fortalezca los nuestros para que ardan en deseos de ayudar más a los necesitados".

Que això no quedi en unes paraules boniques, unim-nos-hi, preguem-hi, pensem-hi, buidem-nos de nosaltres per donar-nos als més desafavorits i anem humanitzant aquest món atrotinat i vell, posant-hi l’aire fresc de l’amor.

NADAL i CARITAS

A partir d’un text de Mn Ramón Maria Bosch, Delegat Episcopal de Càritas, compartim 

“Des de la mirada a cada portal, a cada escala de veïns, a cada casa o vorera de carrer, a Caritas volem poder reconèixer aquells “NOUS PORTALS”, on també avui s’hi viu la bellesa de la pobresa d’aquella primera família”.

Afrontar la pobresa i acostar-nos al pobres, des de la sensibilitat cristiana ens fa pensar que mai serà prou tot allò que podem fer. Si més no Càritas , -“una veritable tossuda en l’esperança”-, treballa perquè aquest somni pugui fer-se realitat, en una lluita tenaç, per salvar les persones.

La pobresa, com a font de bellesa, és en els ulls, el cor i les mans de moltes i molts, i és en l’esperit de les Benaurances. El gest de la COL·LECTA de CARITAS, no és altre que el d’ajudar a fer posible que més persones puguin rebre l’amor generós, més abocat als pobres, més lluminós, en la mirada i l’afecte misericordiós de tots nosaltres.

Es tracte de desposseir-nos de la mesquinesa d’ignorar el patiment dels altres, de mode que “estimar el pobre ens retorna la frescor de la bondat; retorna la bellesa de la vida”

Aquesta pobresa pot ser molt a prop nostre, potser a casa del nostre veí més proper, potser al lloc més impensat. Siguem-ne sensibles i no mirem cap a l’altra banda, ignorant-la.

SIGUEM SOLIDARIS!!!

EL SÍNODE.

«Per a una Església sinodal: comunió, participació i missió», és el lema del Sínode que ens convoca el papa Francesc, per tal que tots els fidels expressem la nostra opinió, davant la situació que vivim.

Anem fent convocatòries per grups, per complimentar els qüestionaris, tenint en compte els àmbits pastorals.

També tenim una enquesta, que facilita l’assignació de respostes i la participació dels fidels, siguin o no d’algun grup.

US HO ANIREM INFORMANT, PARTICIPEU-HI !

AGENDA DESEMBRE

27. Dilluns.                 19:45:       Visita espiritual a la Mare de Déu de Montserrat. Informació i Inscripcions a la Confraria de la Mare de Déu de Montserrat.

MISSA DE VIGILIA DE LA MARE DE DÉU, 31 Divendres.

                             19:00: a Sant Joan Baptista.

                             29:00: a Santa Maria Magdalena.

INTENCIONS DE LES MISSES.

Parròquia de Sant Joan Baptista:

-        31/12/2021: Xavier Mondragón Almirall

AGENDA GENER

MISSA DE LA MARE DE DÉU, 

1. Dissabte.         10:45 i 13:00: a Sant Joan Baptista.

                           12:00:     a Santa Maria Magdalena.

3. Dilluns.           17:00:     Vida creixent a Santa Maria Magdalena.

14. Divendres.   19:45:      Pregària ecumènica en l’estil de Taizé, a Sant Joan Baptista.

17. Dilluns.         17:00:     Vida creixent, a Sant Joan Baptista.

20. Dijous.          12:00:    Eucaristía concelebrada i renovació del “Vot de  ” a St. Sebastià, a la parròquia de Sant Joan Baptista.

21. Divendres       19:30:     Reunió de Litúrgia a St. Joan Baptista.

23. Diumenge       17:00:     Reunió del Grup Inter parroquial de Confirmació, a Sant Joan Baptista.

A St. Joan Baptista:             Els dimarts, feiners, a les 18:00, assaig de cant litúrgic. 

                                             Grup missa de les 13:00.                                                     Els dijous, feiners, a les 19:30, assaig de cant litúrgic. Grup missa de les 10:45.

A Sta M.Magdalena:           Els dimarts a les 17:00, TALLER DE L’ÀNIMA

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català). 13:00 h, (en bilingüe).

Feiners, dissabtes i vigílies de festes:      19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners:                       18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes: 12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes: 20:00 h, (en bilingüe).


No hay comentarios:

Publicar un comentario