martes, 4 de enero de 2022

PARRÒQUIES DE SANTA MARIA MAGDALENA I DE SANT JOAN BAPTISTA DE VILADECANS. 2/1/2022 SANTA MARIA MARE DE DÉU.

 

San José, tú que has experimentado el sufrimiento de los que deben huir para salvar la vida de sus seres más queridos, protege a todos los que huyen a causa de la guerra, el odio, el hambre. Guía sus pasos y abre los corazones de quienes pueden ayudarlos.                                                                                              Papa Francesc.

FESTA DE SANTA MARIA MARE DE DÉU. 

            Maria es la protagonista, però un cop més, deixa la preeminencia a Jesús. Acull la visita dels pastors. Comparteix la seva alegria amb aquells homes senzils.

Celebrar la maternitat de Maria significa submergir-nos també nosaltres en aquest mateix esperit de benedicció, i alegria per la vida que s’ens ofereix a través de la fragilitat.

En començar aquest any posem novament les nostres vides sota la protecció de la nostra Mare del Cel, en el nom de Jesús. Pensem en Maria com a mare de la Pau i el diàleg.

Retornem-li a ella l’any nou que s’ens ofereix, demanem el do de poder descobrir en el petit cami de cada dia la petjada de Déu Salvador. Que  Déu mateix fecundi els nostres cors amb paraules i signes de benedicció. Que Déu mateix obri els nostres cors i les nostres mans vers  una esperança i una pau de la que ningú en resti esclos.

NADAL i CARITAS

A partir d’un text de Mn Ramón Maria Bosch, Delegat Episcopal de Càritas, compartim :

“Des de la mirada a cada portal, a cada escala de veïns, a cada casa o vorera de carrer, a Caritas volem poder reconèixer aquells “NOUS PORTALS”, on també avui s’hi viu la bellesa de la pobresa d’aquella primera família”.

Afrontar la pobresa i acostar-nos al pobres, des de la sensibilitat cristiana ens fa pensar que mai serà prou tot allò que podem fer. Si més no Càritas , -“una veritable tossuda en l’esperança”-, treballa perquè aquest somni pugui fer-se realitat, en una lluita tenaç, per salvar les persones.

La pobresa, com a font de bellesa, és en els ulls, el cor i les mans de moltes i molts, i és en l’esperit de les Benaurances. El gest de la COL·LECTA de CARITAS, no és altre que el d’ajudar a fer posible que més persones puguin rebre l’amor generós, més abocat als pobres, més lluminós, en la mirada i l’afecte misericordiós de tots nosaltres.

Es tracte de desposseir-nos de la mesquinesa d’ignorar el patiment dels altres, de mode que “estimar el pobre ens retorna la frescor de la bondat; retorna la bellesa de la vida”

GRACIES PER SER SOLIDARIS!!!

EL SÍNODE.

«Per a una Església sinodal: comunió, participació i missió», és el lema del Sínode que ens convoca el papa Francesc, per tal que tots els fidels expressem la nostra opinió, davant la situació que vivim.

Anem fent convocatòries per grups, per complimentar els qüestionaris, tenint en compte els àmbits pastorals.

També tenim una enquesta, que facilita l’assignació de respostes i la participació dels fidels, siguin o no d’algun grup.

AGENDA GENER

MISSA DE LA MARE DE DÉU, 1 Dissabte.

                             10:45 i 13:00: a Sant Joan Baptista.

                             12:00:     a Santa Maria Magdalena.

MISSA DEL DIUMENGE II de NADAL. 2 Diumenge.

                             10:45 i 13:00: a Sant Joan Baptista.

                             12:00:     a Santa Maria Magdalena.

03. Dilluns.           17:00:     Vida creixent a Santa Maria Magdalena.

05. Dimecres        VIGILIA DE REIS.

                             19 h. a sant Joan i 20 h. Santa Magdalena.

06. Dijous.            EPIFANIA.

                             10:45 i 13:00: a Sant Joan Baptista.

                             12:00:     a Santa Maria Magdalena.

14. Divendres.      19:45:     Pregària ecumènica en l’estil de Taizé, a Sant Joan Baptista.

17. Dilluns.           12:00: Eucaristia en la festa de SANT ANTONI ABAT. En acabar benedicció d’animals de companyia. A Sant Joan Baptista.

20. Dijous.            12:00:     Eucaristia concelebrada i renovació del “Vot de poble” a ST. SEBASTIÀ, a la parròquia de Sant Joan Baptista.

21. Divendres       19:30:     Reunió de Litúrgia a St. Joan Baptista.

23. Diumenge       17:00:     Reunió del Grup Inter parroquial de Confirmació, a Sant Joan Baptista.

A St. Joan Baptista:                     Dilluns a les 18:25, Pregària del Sant Rosari.

                                                      Els dimarts, feiners, a les 18:00, assaig de cant litúrgic:

                                                        Grup missa de les 13:00.

                                                      Els dijous, feiners, a les 19:30, assaig de cant litúrgic:

                                                        Grup missa de les 10:45.

A Sta. M. Magdalena:         Els dimarts a les 17:00, Taller de l’ànima.

 

HORARIS DE CULTE.

Parròquia de Sant Joan Baptista.

Diumenges i festes: 10:45 h, (en català).

                                                                      13:00 h, (en bilingüe).

Feiners, dissabtes i vigílies de festes:         19:00 h, (en català).

Rosari, els dilluns feiners: 18:30 h, (en català).

Parròquia de Santa Maria Magdalena.

Diumenges i festes: 12:00 h, (en bilingüe).

Dissabtes i vigílies de festes: 20:00 h, (en bilingüe).

MISSATGE PER LA PAU 2022

… Queridos hermanos y hermanas: Mientras intentamos unir los esfuerzos para salir de la pandemia, quisiera renovar mi agradecimiento a cuantos se han comprometido y continúan dedicándose con generosidad y responsabilidad a garantizar la instrucción, la seguridad y la tutela de los derechos, para ofrecer la atención médica, para facilitar el encuentro entre familiares y enfermos, para brindar ayuda económica a las personas indigentes o que han perdido el trabajo. Aseguro mi recuerdo en la oración por todas las víctimas y sus familias.

A los gobernantes y a cuantos tienen responsabilidades políticas y sociales, a los pastores y a los animadores de las comunidades eclesiales, como también a todos los hombres y mujeres de buena voluntad, hago un llamamiento para que sigamos avanzando juntos con valentía y creatividad por estos tres caminos: el diálogo entre las generaciones, la educación y el trabajo. Que sean cada vez más numerosos quienes, sin hacer ruido, con humildad y perseverancia, se conviertan cada día en artesanos de paz. Y que siempre los preceda y acompañe la bendición del Dios de la paz.

Vaticano, 8 de diciembre de 2021               Francisco

FELIÇ 2022 en el SENYOR!




No hay comentarios:

Publicar un comentario